Здравейте колеги имам проблем с плафоните на голф 4 2000-та година проблема е следния:
Понякога работят понякога не работят всичките плафони в купето когато се окаже че работят всичките са изрядни а когато спрат да работят имам лампичка на таблото която е отворен багажник (не е като да свети както трябва а мижи(много леко свети) ) това е когато не работят и отворя врата или пусна някои от плафоните.
Ако имате идеи от какво може да е и как може би мога да разбера от какво идва проблема ще съм ви много благодарен .

Golf MK4 2000г. APF Проблем с плафоните
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Golf MK4 2000г. APF Проблем с плафоните
Плафоните не светят,защото имаш прецакано микроключе в шофьорската врата.А относно сигнализацията за отворен багажник,махни задната кора на капака и провери ел.връзките.Ако е прецакана задната пръскалка,подлива вода върху механизма за отваряне,който също има микроключе и оттам се получава недобър контакт.
Прецаканото микроключе защо реши че е на шофиорската врата ? и както сам каза има и микроключе в багажника ако е то проблема? и задната чистачка работи. А когато работят плафоните багажното не свети само когато не работят има този проблем със светването на сигнализацията на таблото
- vlado_tonev
- Контакти:
Когато са включени светлините,работи ли ти зумера(като отвориш шофЬорската врата и извадиш ключа)?Пръскалката може и да си работи и пак да мокри вътре самата бравичка.Разглоби отзад и ще ти стане ясно,ако проблема е там.
vlado_tonev написа:Когато са включени светлините,работи ли ти зумера(като отвориш шофЬорската врата и извадиш ключа)?
Кое дали работи ? че не разбрах кое е това зумер ?
- vlado_tonev
- Контакти:
Зумера за фаровете.Тоест....да не забравиш включени светлините,когато си извън автомобила.Това е звукова сигнализация.
- vlado_tonev
- Контакти:
Може и на другите врати да имаш прецакани микрета.Провери всичките врати една по една!Също така погледни когато пускаш задната чистачка,дали пръскалката се движи заедно с нея или стой неподвижна.
Движи се с нея (не знам дали така трябва да е или трябва да е статична ?)
- vlado_tonev
- Контакти:
Не трябва да се движи с чистачката.Значи на 90% прикапва вода в моторчето на чистачката и мокри ключето.Няма да минеш без разглобяване. 

Колега преди да се вкараш във филма с разглобяването смени,бушона които е за плафоните .Според мен там е проблема
аз съм сменявал брава , не е никак лесно разглобяването и напасфането после.
аз съм сменявал брава , не е никак лесно разглобяването и напасфането после.
Сега слезнах да проверя дали работи зумера и работи и плафоните работеха като по чудо изчаках малко да вида дали ще спрат за да видя и зумера и ми направи впечатление че точно когато спрях да работят плафоните се чу някакво щракване
- vlado_tonev
- Контакти:
Понякога работят понякога не работят всичките плафони
Ако беше бушон,никога нямаше да проработят.Специално за задната бравичка,не е толкова сложно,а и едва ли ще се наложи после напасВане.Минал съм през това и говоря от опит.Разбира се,при колегата може и да е от нещо друго.Успех!
Ако беше бушон,никога нямаше да проработят.Специално за задната бравичка,не е толкова сложно,а и едва ли ще се наложи после напасВане.Минал съм през това и говоря от опит.Разбира се,при колегата може и да е от нещо друго.Успех!

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Когато изгори бушона спира да работи целия комфорт модул!! Барабар с фабричната аларма! Това което чуваш да цъка е изключвателя на палфоните, автоматично изключват след определено време! 90% имаш прецакано микроключе! Обща болка за всеки голф 4! Проблема е че плафоните ти се управляват от въпросния комфорт модул, който пък черпи информация от скапаните микроключета! Зaкачаш на VAG тестваш за грешки в комфортмодула и ще видиш кои точно не ти работят!
Проблема беше в самия комфорт модул проблема е решен мерси за напътствията. Да вметна че останах страшно доволен от работата на Васето оправихме всичко!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”