Колегата kossis,беше описал начин на ремонт за да бачкат двете степени на ел.стъклата.
Точно в тази тема,въпреки че тя стана 200 стр.
Яко спам.

Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Абе писа - не е трудно. Обаче от шофьорската страна пак ми е трудно да го свалям на първа степен. Пасажерската е добре. Новото е най добре. 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Най-евтините които намерих бяха на 33 евро, като дори не съм сигурен дали са немски(просто ги гледам в ebay.de). Не са много пари, но 60лв не ми се дават при условие, че все още ми работи конзолата. Просто ако с тия по-евтините ще ми работят двете степени и ще изкарат година две ще ги дам тия 15лв.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Имам проблем с седалката на Пасат Б5, проблема е в "шофьорската седалка" , когато се опитам да я повдигна нагоре,седалката се вдига само до трета степен,но когато я изкарам извън купето,седалката се вдига много по-високо до 10-12 степен,нагласям я на последната степен,но след 3/4 дни седалката пак пада до 1-ва степен....???
- Xaxy
Никой ли не може помогне.....?!???
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Извади я колега и виж какво и има, ако не става взимаш една друга и си готов, ако може да се оправи още по добре.
- Xaxy
Обмислям, самите зъби да ги напълня с силикон "твърд, такъв които става на бетон" , ако и това не помогне шъ търся друго решение.
по-добре си намери седалка донор и смени само счупената част. Намират се евтини обикновени салони, аз продадох перфектен плюшен салон след 3 години висене на обява за скромните 80лв за всички седалки.
- betaserk
- Контакти:
Колеги, като изгася климатроника и пак си духа като колата е в движение, знам че е писано много във форума, но не знам какво да напиша за да го намеря, някой ако има темата в собствени мнения да я цъкне насам, мисля че е централната клапа, която пуска въздух в купето и го спира! Пускам да топли, изгасям го и в движение пак си духа топло и за студеното е така. Преди да го изгасям пусках да се върти въздуха, забравих как се казваше точно опцията и пусках на екон и не духаше така, сега като захладня и си духа както и да го въртя. Ще трябва ли цялото табло да се сваля или е някъде до жабката въпросната клапа, ако е от нея.
- Traytor
Ами забелязал съм го това, но съм свикнал. И трите ми коли го правеха и колите на нашите(май голфа на майка ми не духа на самотек). Но свикнах, просто като не работи климатроника винаги си го слагам да духа в краката и изключвам и не ми прави впечатление.
- betaserk
- Контакти:
Ами и аз гледам да не му обръщам внимание, но се дразня! Карах към Харманли днес и времето беше такова, че нито да толли нито да изстудява и беше най-добре без пуснат пък той си духа хладно и започва да ми е студено, като го наглася да топли и като го изгася пък много топло ми става. Не вярвам да е кой знае колко трудно да го разглобя това табло и да намеря тоя виновник който прави мизерия и да го побългаря, имам милиони части от всевъзможни малки моторчета и би трябвало да стане, но къде се намира?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Някой да си е поглеждал кви л@йна се трупат м/у водния и климатичния радиатор ( конденсатора) ? Колкото съм смъквал , вкл. и на моя кола , има нещо като сплъстен мъх в/у ламелите на водния . Сега следва същата процедура и на другата ми кола. Не е трудно за почистване, налага се да се смъкне бронята и да се отметне наляво конденсатора на климатика ( без да се точи фреона ) И като е монтиран водния, на място се почиства с четка и обдухва с въздух, после с препарат и вода , с ниско налягане. М/у другото ако се налага някой дребен ремонт , примерно смяна на водна помпа, обтегач пистов ремък на алтернатора, смяна на виско и т.н. смъквате и водния, перката- и нея , така не се налага да се дърпа очиларката напред в сервизно положение или пък чак да се смъква долу и тя. Достъпа е перфектен 

- Traytor
Ами наскоро го гледах обстойно при обслужването, защото беше крив и го оглеждах дали е наред. Нямаше никакъв мъх и ако изключим няколкото оси дори изглеждаше чистичък. Добре, като те дразни има и друг вариант, оставяй го да духа само от горните духалки и ги затваряй.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
За тези на които им духа в движение на изгасен климатроник пробвайте така - натиснете бутона за вътрешна циркулация и след това изключете климатроника. При мен в това положение не духа изобщо