Passat b5 ново окабеляване на вратите

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
tobradex
Автомобил:
Двигател:

Passat b5 ново окабеляване на вратите

Мнениеот tobradex » Нед 20 сеп 2015 14:05

Здравейте колеги!

Понеже не намерих това ме мъчи вече цяла седмица, ще споделя проблема си с вас и се надявам някой да има читаво решение на проблема.

Колата ми е Passat B5 1998 комби!
Става въпрос за подмяна на цялото окабеляване по вратите или само на тази част която преминава от вратата към купето. Причината е напукана изолация на проводниците, а някои от по-тънките са прекъснати изцяло.
1. Къде мога да намеря буксите които се вкарват към купето със някакво окабеляване по тях - нови?
2. Ако няма нови, алтернативи ?

Мислех да купувам нови щифтове и да ги нахакам в буксата. Друг вариант който си мисля е да се смени модела на буксата ако става лесно въобще.

Благодаря предварително на отзовалите се!

И малко снимков материал на текущото състояние:
Изображение

Ето за тези букси става въпрос:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Passat b5 ново окабеляване на вратите

Мнениеот kris11 » Сря 23 сеп 2015 9:42

"Причината е напукана изолация на проводниците, а някои от по-тънките са прекъснати изцяло.
1. Къде мога да намеря буксите които се вкарват към купето със някакво окабеляване по тях - нови?
2. Ако няма нови, алтернативи ?Мислех да купувам нови щифтове и да ги нахакам в буксата."

От ЕГН то е напукването.
1. От официален дистибутор на VW -ако решат да ти доставят смучи 3-4 валидола наведнъж. Цената е шокираща. От морга да вземеш -пак ЕГН то ще е аналогично и резултата като изходния. Михах по пътя -остана ми само предна дясна врата. Шев и кройки с поялника,силиконови проводници различни сечения, термошлаухка.
2. В немския или английския продавалник бях видял само щифтове. Ако минеша на вариант да вадиш старите поне на 50% ще се изпочупят задържащите перца

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 сеп 2015 12:05

Отваряш кората на колонката на вратата. Режеш кабелите от буксата и я махаш. Режеш мъжката букса от другата страна. Режеш парчета по 20см гъвкав кабел. Или си намери от инсталацията на VW, но в частта където е във вратата, или си купи силиконов ПСКГ/SIF или си вземи тефлонов - рядък и не толкова евтин. Запояваш кабелите като връзки между проводниците от двете страни.
Проблемът е, че когато почнат да се късат кабелите, с кърпене няма оправия. По-лошото е, че често почват да прекъсват самите букси. Мърдаш ги - работи. Отвориш вратата - спират ти тонколоните или пък не ти работят ел.стъклата.
Аз реших, че букса не ми трябва, както и не ми се кърпи. Пробвах и само проблеми - ту работи, ту не работи. Ако запоиш където се прегъва кабела без да е удължен, от стреса при прегъването се къса до него. Нема оправия друга. При мен беше играчка - близо 32 проводника в двете врати отзад имам. Бая играчка е запояването и изолирането на всеки един.
Съвет - ако сменяш кабелите, буксата където е на колонката я изтумби от пиновете и я изпили. Без нея с ръбчето й няма какво да ти държи гофрата на вратата. Там където кабелите ще трият във вратата най-добре увил с изолирбанд, за да не се претрият лесно, а и другото е че ПСКГ издържа на опън изолацията, но ако леко се клъцне и цъфва изолацията, защото е гъвкава. Да не се пререже изолацията на някое проводниче на буксата, която ще изтърбушиш. Дето ще е на колонката да ти държи гофрата.
Мога да снимам резултата от това, което съм направил аз, ако ти трябва.

tobradex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tobradex » Нед 31 яну 2016 0:00

[

Здравейте отново и съжалявам за отсъствието си!

Колега бих искал да видя как е станало при теб.

Благодаря!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 31 яну 2016 1:03

Утре ще ти цъкна няколко снимки. Имаш късмет, още не съм я дал за желязо колата. Счупен двигател, бракувах я.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”