Голф 4 1.9 ТДИ 90кс - Вибрации в волана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Darkbound
Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
Двигател: BDE

Голф 4 1.9 ТДИ 90кс - Вибрации в волана

Мнениеот Darkbound » Чет 24 сеп 2015 9:02

Здравейте колеги, драмите с първият ми Голф продължават! :D
След смяна на вътрешни карета тресенето в купето спря, сега обаче започна да ми тресе волана, това със сигурност го нямаше преди смяната на каретата (или съм бил много разсеян от проблема от каретата и не съм усещал волана, но съм почти убеден че го нямаше този проблем).

След като ми смениха каретата волана ми стоеше на може би 45 градуса на ляво когато се движа право напред при което, в сервиза ми направиха и реглаж(безплатен) и волана уж се намести. Вибрациите в волана не съм сигурен дали ги имаше след като излязох от сервиза, но сега (100 км по-късно) ги усещам доста сериозно в волана. Не знам дали си внушавам или сега също така волана си клони към ляво и се върти по-лесно на ляво от колкото на дясно (може да си внушавам!).

Днес забелязах, че на моменти волана направо си се върти лекичко на ляво и дясно.

Също така забелязах, че когато натискам по сериозно спирачките при висока скорост (130+) волана също вибрира по подобен начин и от това което четох до сега, това вероятно са криви дискове, но, ако това е проблема не би ли трябвало да не се отразява когато не използвам спирачките?

Има ли възможност и нещо в сервиза да не са наместили като хората?

П.С. Моля препоръчайте ми читав сервиз в който да отида и да погледнат в Варна, защото това започва да ме притеснява имам чувството, че се усилва!

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Голф 4 1.9 ТДИ 90кс - Вибрации в волана

Мнениеот Dagestan » Чет 24 сеп 2015 11:04

На мен волана ми вибрираше при спиране и беше много индиректен, колата бая си се носеше из пътя. Оказаха се вътрешни кормилни накрайници. При теб може да е нещо сродно, но по-добре я закарай някъде да ти я погледнат.

Потребителски аватар
Darkbound

Мнениеот Darkbound » Чет 24 сеп 2015 11:07

Въпросът е, че не знам къде да я заведа! Първа кола ми е и още не съм научил за кое къде да ходя, така да кажа... :confused

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Чет 24 сеп 2015 11:13

Първо виж за баланс и крива гума/джанта....после другите неща като спирачни дискове,спирачни апарати и т.н.

Потребителски аватар
Darkbound

Мнениеот Darkbound » Чет 24 сеп 2015 11:16

Правих баланс преди около 10 дни. Имах друг проблем с вибрации в купето както казах и нямах втулки на джантите та всички ми казваха, че е от втулките (а излезе от вътрешни карета) и при слагането на втулките балансирах и 4-те гуми... Преди да направя това съм ходил на няколко различни места където ми сваляха по 1 гума и все ми казваха, че нямам проблем с гуми/джанти и ме насочваха към втулки.

Проблемът не е при спиране, даже това си е по-силно от колкото при спиране.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 24 сеп 2015 12:17

Изказвам прости предположения само преди някой да ме е нападнал.Обърни внимание на тампони на двигатела и носачите.Да няма нещо разбито случайно.Иначе някой път крива гума минава баланс и уж всичко е ок,ама като я сложиш и пак бие.

Потребителски аватар
Darkbound

Мнениеот Darkbound » Чет 24 сеп 2015 12:45

Не те нападам :)

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 24 сеп 2015 14:22

Ти не,ама тука има много специалисти :wink

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 24 сеп 2015 16:19

Иди във фирмения сервиз в с. Герман. Добри са.

Последна промяна от дърт милиционер на Чет 24 сеп 2015 16:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 24 сеп 2015 16:21

Аз баце упатих от некадърни гумаджии.......изправяха ми 4 бр. джанти за 50лв.....и си оставиха ръцете.Колата след 80км/ч. трепереше волана и се чудех рейка ли да сменям...... Сменявах сума ти части......докато в сервиза ми казаха да си взема други джанти.Накрая си купих нови джанти .Иди в с. Герман/до София/ във фирмения сервиз на Ник и ще си доволен. Момчетата са направо факири. Не ходи по разни недодялани майстори.....само ще ти вземат парите. Питай патило , а не старило.

Потребителски аватар
Darkbound

Мнениеот Darkbound » Съб 26 сеп 2015 12:27

Само искам да кажа, че колегите които изказаха предложение за крива гума/джанта в крайна сметка бяха прави! Днес бях спрял на хубав път и като вървях към колата отдалече видях, че предна дясна гума е доста мека, смених я с резервната (която даже е с различен размер от останалите) и вибрациите изчезнаха. Отидох при едни гумаджии и ми казаха, че има проблем с вентила и джантата си беше крива, виждаше се от вътрешната страна! Не знам дали гумата по-принцип е почнала да издишва и от това ми е било тресенето в волана (ако е било така, съм карал поне 200 км с гума която се отдува лека полека) и вероятно от това се е накривила и джантата въпреки, че беше само от едната страна... не знам. Както и да е изправиха джантата, баланс, винтил и сега всичко е ок! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”