МК2 Голф 1.6D до WHITE SMOKE 1.6 GTD 100++
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: МК2 Голф 1.6D до WHITE SMOKE 1.6 GTD 100++
Колегата don hose е доста по компетентен от мен щом казва от PD вземай от PD.
- golf 2 speed
- Автомобил: Golf mk2 1.6 GTD
- Двигател: JR 1986
don hose написа:Колекторите дето гледаш не стават. Най евтино ще е да вземеш колектор от 110кс. А най ефективно без преправяне е да сложиш колектор от помпа-дюза. Съответно колектор от помпа-дюза е по скъпо начинание защото ти трябва и тръба с фланец за входящия въздух. Намали налягането на турбото до макс 1,5бар да не го събираш от ауспуха. Сложи си приличен кулер понеже турбината е стара и не толкова ефективна, на високи налягания въздуха от нея е горещ.
Ако нещо те интересува питай.
Колега за кулера си прав малък е но не загрява повече от 115.5/117c за разлика от преди когато беше вътре на 150/165c или ми се ебава лазерения термометър

А за колектор от vw polo,skoda fabia1.9 sdi с модификация какаво мислиш.
И друго болтовете на супортите отзад Шестограмите превартяха и се развиха с секача мйката и чука.Чудя се да прескоча ли до Würth да взема подобни но на 12.9 якост
- golf 2 speed
Днес докато се чудех какво да ровичкам се сетих че имам едно рязано барче голф 2 за каСТоФоН и го по преправих още малко. Мисля че се получи добре на фона на това което беше. Ъглите на последната снимка вече са оправени.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Реално погледнато с този двигател няма нужда от супер колектор. Понеже каквото и да правиш повече от 120-140кс няма да изкараш и това е оптимистичния вариант. Тоя колектор който си показал, ще стане но няма да има място за турбото.
Много голямо преправяне трябва а и реална файда при теб няма да има. Просто задължително трябва да сложиш какъвто и да е колектор от 1.9. Не за заради друго а заради формата на портовете.
Много голямо преправяне трябва а и реална файда при теб няма да има. Просто задължително трябва да сложиш какъвто и да е колектор от 1.9. Не за заради друго а заради формата на портовете.
- golf 2 speed
Колега като гледам и смятам си Много прав но пък и на 130кс ще бъде като Дизелов КР с разход 6.2 - 7.5 мисля че е добре.А за помпа от ААЗ с елемент 11 или 12 как мислиш. Колектора явно ще бъде 110.И най вероятно филм с кутия 02А с маховик, съединител,
полуоски, стартер, лапа предна, жила и лост и помпа или имаше няква джада за жило на мястото на помпата.Щото съединителя е нов на 300км и зе да давафира.
полуоски, стартер, лапа предна, жила и лост и помпа или имаше няква джада за жило на мястото на помпата.Щото съединителя е нов на 300км и зе да давафира.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Не се занимавай да сменяш буталото на помпата. Няма смисъл а и шанса да заработи, като хората е минимален.
Сложи си кулера с възможно най-малко чупки, тръбите да са с макс. ф50мм. Има нещо което може да направиш и да ти даде съществена разлика в мощността, но шанса да счупиш нещо е сериозен. Ако целиш мамсимум сила без да ти пука за двигателя ще се опитам да ти обясня:)
Сложи си кулера с възможно най-малко чупки, тръбите да са с макс. ф50мм. Има нещо което може да направиш и да ти даде съществена разлика в мощността, но шанса да счупиш нещо е сериозен. Ако целиш мамсимум сила без да ти пука за двигателя ще се опитам да ти обясня:)
- golf 2 speed
Днес беше ебати каръшкия ден
Повече няма да се пускам за пари та ако ще шумахер на крака да ми доиде - гейта се разглоби на две спука маркуч на турбото и маи изгори гарнитура че пуши бяло от време на време и за капак почна да клопа и каре
добре че не е евридейка. Резултат изкарал 150 за ремонт 200 може би.
Но установих че на 400м мога да съм една идея по бърз от Г4 1.9 101 и две идеи от Опел астра Г 2.0 DI (82 Hp) 2 от 3 за мен.
Don hose
Относно допълнителното засилване
Какво може да скъса/счупи освен бутало биела и вал
.
Че така или иначе се очертава дълг ремонт.
Кажи да си размишлявам на спокоиствие.

Don hose
Относно допълнителното засилване
Какво може да скъса/счупи освен бутало биела и вал

Че така или иначе се очертава дълг ремонт.
Кажи да си размишлявам на спокоиствие.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Примерно да ти падне бренера и да си изхвърлиш мотора. Но пък като гледам чупиш стабилно, така че...
- golf 2 speed
Оо на чупенето съм цар 
ама бренер да се разхожда из цилиндара Ммне мерси.
Гледах наскоро в ютуб един 1.6JR с променлива геометрия та се чудя някои в бг пробвал ли го е.Търсачката я запалих и намерих само за нисан патрол в офруд клуба.

ама бренер да се разхожда из цилиндара Ммне мерси.
Гледах наскоро в ютуб един 1.6JR с променлива геометрия та се чудя някои в бг пробвал ли го е.Търсачката я запалих и намерих само за нисан патрол в офруд клуба.
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Може но ще бъде компромис, но ако ще е за драг ще стане. Обаче всичко си има цена:) Доста преправяне ще има и икономически не знам колко ще ти е изгодно.
- golf 2 speed
вчера седях и смятах малко като теглих чертата - маи трябава да взема половин кола за части че да стане номера с внт .
шАх- днес 27.09 осъмнах без преден нож и ламарината на която се държи ножа и 2 развити болта на джантите ама съм с 2 секрета на джанта та са се хванали за палците тия пед..и .
От одавна върти ми се една идея за това само че отвътре на задното стъкло за да не тръгвараждата и надпис wolfsburg editon или само емблемата със замака и вълкът без надпис wolfsburg edition или и двете нз.
шАх- днес 27.09 осъмнах без преден нож и ламарината на която се държи ножа и 2 развити болта на джантите ама съм с 2 секрета на джанта та са се хванали за палците тия пед..и .

От одавна върти ми се една идея за това само че отвътре на задното стъкло за да не тръгвараждата и надпис wolfsburg editon или само емблемата със замака и вълкът без надпис wolfsburg edition или и двете нз.

- golf 2 speed
Най накрая доиде и таблото с Шантомера след малко ремонт и добавяне на части от още три табла стана много добре поне според мен.
- golf 2 speed
Танка почна да работи като лешникотрошачка като е студен падат обороти докато загрее няма грам ниски в смисъл държи някакви 300 об. като загрее си държи 1200 об смених филтри никакъв ефект не е центровка дюзи не са Помпа може би.И реших че няма смисъл вече .
И поработих малко по задният мост
Минавам на вариант Б
Днес си купих Венто 1.9 ааз за донор удавенено по време пороя в плевен но работи
И поработих малко по задният мост
Минавам на вариант Б
Днес си купих Венто 1.9 ааз за донор удавенено по време пороя в плевен но работи

-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
Как си направи стрелките на километража да светят?
- golf 2 speed
Много просто колега - Не светят а ползвах маркер не триещ се електиково зелен и много търпение и вечер се виждат идеално.
Правихме го на един друг голф преди 3 години и още си е същото.
Правихме го на един друг голф преди 3 години и още си е същото.