Passat B5.5 AVB 101 кс Теч на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Jack ONeill
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 AVB 101 кс Теч на масло

Мнениеот Jack ONeill » Съб 26 сеп 2015 19:42

Привет колеги,

пасаторчето отново хвърля масълце, но този път доста по-сериозно.
Миналата година беше заминала гарнитурата на капака на главата и се налагаше да му доливам по около 100 милилитра на 1000 км. Цялата кора под мотора беше станала в масло. Съответно прави майстора квото прави, аз пък си изчистих кората с голям зор и от там нататък пей сърце.
След това пък почна да се тормози на едни обороти между 1800 и 2500. Динамиката изчезна и Зафирата на баща ми почна да върви повече от ФВ'то... Абсолютно недопустимо за мен. Диагностики, ала бала - проблемни дюзи излезнаха. Слагахме едни добавки, все едно отвари бъркахме с тая нафта, както и да е, вкарахме дюзите в нормата и върви като пушка... Само дето нещо почна да пуши отзад, не много, но ме дразни вечер като дам рязко газ и видя пушека във фаровете на задната кола...

Извинения за дългия увод, но трябваше да се оплача.
Основният ми проблем е, че пак протече масло, но този път в много по-големи количества. Направо си прави локвички отдолу. Пак ще трябва да чистя тая кора... Та намерих теча и, ако съм прав, гарнитурата дето е между блока и главата на мотора е за смяна. Тъй като не съм сигурен, реших да щракна някоя друга снимка да покажа, а накрая като видях и от къде пикае, цяло клипче направих.

https://www.youtube.com/watch?v=NM2ZjtH7v3c

Първите капки почват да се виждат около 30та секунда.

Моля да ме светнете дали съм прав в размишленията си, или проблемът е някъде другаде.

Jack ONeill
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 AVB 101 кс Теч на масло

Мнениеот Jack ONeill » Сря 30 сеп 2015 14:47

Привет отново :)

Пак излезна гарнитурата на капака на главата. В сервиза ми казаха, че предния път не са извършили ремонта като хората.

Може да се заключва темата :redface

Върни се в “Дизелови агрегати”