Здравейте колеги, нов съм във форума, а и като цяло съм новобранец шофьор с автомобил закупен преди няколко седмици.
След по интензивно градско шофиране, започват да влизат по-трудно скоростите. Първа дори не влиза понякога. Трябва да се "припомпи" съединителя, като това не винаги помага, или първо 2-а, после 1-а. Съединителя отделя много ниско, не буксува, педала се движи нормално.
Изчетох доста мнения, и достигнах до извода, че причините са или горна или долна помпа (проверени за течове - такива няма), или съединител. На първо време ще подменя спирачната течност, тъй като прилича на боза и има ръжда в казанчето, след това ремонтни комплекти на помпите и ако пак има проблем - сваляне на кутията и съединител...
Причината за темата е, че прегледах механизмите по скоростния лост и на самата скоростна кутия, и ми се струва, че има луфт на едно място, а не знам нормално ли е, и дали е възможно това да ми създава или допринася за проблемите.
Клипче:
https://www.dropbox.com/s/o5grsi1n5urul7a/20150926_102748.mp4?dl=0

Golf MK3 1996 AFN - Проблем със скорости
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Golf MK3 1996 AFN - Проблем със скорости
Привет,колега.Според мен ти се е изкривила вилката.Аз имах такъв проблем.Започна да отделя ниско и след две седмици се счупи.Вилката струва 20лв,но работата е 120-150.При мен включваше трудно и от време на време изхъркваше. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”