Проблем с Мозила-реклами

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Мозила-реклами

Мнениеот eng » Нед 27 сеп 2015 8:38

Здравейте колеги, наскоро си преинсталирах комп-а, работя с Модзила но непрекъснато ми излизат рекламни банери навсякъде, преди ги нямаше.Някой знае ли начин как мога да ги блокирам?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Проблем с Моцила-реклами

Мнениеот agumba » Нед 27 сеп 2015 9:04

В настройките, спираш добавки и приставките. Те се лепват обикновено с новоинсталирани програми, трябва да внимаваш!

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 27 сеп 2015 9:26

agumba написа:В настройките, спираш добавки и приставките. Те се лепват обикновено с новоинсталирани програми, трябва да внимаваш!

Извинявам се за глупавия въпрос, но как да направя това, някъде от туулс-а на Мозилата ли?
P.S. Оправи се проблема, в таск мениджъра имах две програми или по-точно файлове, които не ми бяха познати и направо ги деинсталирах и така се махнаха и рекламите.
Благодаря колега за мнението.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 27 сеп 2015 17:04

може да си инсталирате и от добавките на мозилата Adblock plus с това приложение се блокират досадните реклами.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Нед 27 сеп 2015 17:23

и при мен има подобен проблем - някакъв вирус ми е влезнал и непрекъснато се появяват някакви реклами "ads by LaSuperba" и незнам как да ги махна. В programs&features нямам някакви съмнителни програми - някъде другаде явно се е загнездила тая гад.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Нед 27 сеп 2015 22:13

siso_k написа:и при мен има подобен проблем - някакъв вирус ми е влезнал и непрекъснато се появяват някакви реклами "ads by LaSuperba" и незнам как да ги махна. В programs&features нямам някакви съмнителни програми - някъде другаде явно се е загнездила тая гад.

Старт меню,Uninstall program,преглеждаш програмите и сравняваш по дата горе долу от кога ти прави проблем и деинсталираш всичко което ти е непознато или качи скрииншот да ти кажа кое да махнеш.Имай в предвид че след време пак могат да се инсталират.Прегледай компютъра с Malwarebytes - доста добра и безплатна програма ( https://www.malwarebytes.org/lp/sem/5/?&sfc=sem-gs_b_we_en&gclid=CjwKEAjwp56wBRDThOSZ3vqGzmESJABjNaj91Ykf8VRbi9Zuyem1r4jhcTK8r-6JauUT1F-REZorDhoCxM7w_wcB ).Накрая си инсталирай в браузъра добавка Adblock plus както каза колегата lokva.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Нед 27 сеп 2015 22:25

Този адблок плюс, не е лошо, но единственото, което правеше при мен, е да оставя изскачащите рекламни прозорци празни, даже още по-дразнещо е! Вярно, не изскачат вече толкова прозорци, но пак излизат! Като инсталирате нови програми и плеъри, някои от тях предлагат туулбарове, търсачки, и прочие, всичко това, трябва да се отказва!

GrigorL
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Мнениеот GrigorL » Пон 28 сеп 2015 8:12

Проблема при мен се реши с ADWcleaner,програмата я свалих от гугъла .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 28 сеп 2015 8:47

Първо се минава с malwarebites, инсталирате я и обновявате дефинициите, след което се сканира в сейф мод режим без интернет или направо се пуска хамелеон версията, после сканиране с adwcleaner и накрая с JRT и има шанс да са изчистени, макар че има и шанс да останат.
Ако се изчистят, на браузъра /последно Моцила, Модзила или Мозила е!? :screwy / инсталирате adblock, а така също и програмката unchecky за да ви размаркира тъпите приставки на програмите, като натискате само некст при инсталиране

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Пон 28 сеп 2015 12:49

Проблемът не се решава само с malwarebites, малко по нагоре съм обяснил на колегата че има спам софтуер който трябва да се премахне като се деинсталира ръчно!Самата програма премахва зловреден софтуер като в много случаи не премахва първоисточника който е инсталиран със съгласието на ползвателя по невнимание.Самите програми за премахване на зловреден софтуер са винаги една крачка назад от спам софтуера който се обновява ежедневно.В този ред на мисли ако един хирург не почисти и не дезифнфекцира мястото на което ще оперира рискува да се получи инфекция след това - обяснявам ти по най-простия начин.Задължително трябва да се прегледа в програми какво има инсталирано, да се деинсталира ако трябва и след това да се оперира с malwarebits като не се прави под сейф мод или спрян интернет защото по този начин се спира развитието на самият софтуер който изпраща за анализ намереният зловреден софтуер на въпросният компютър.А дали е Моцила,Модзила или Мозила няма никакво значение, важното е да помогнем ако можем.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 28 сеп 2015 13:28

Това е таск мениджъра.

Изображение

А това са инсталираните програми, подредени по най-скорошна дата на инсталиране. Проблемът започна някъде май когато инсталирах Пандата :gruebel

Изображение

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Пон 28 сеп 2015 14:41

Прочети повече за процеса PSUAmain.exe в Google,фаилът принадлежи на Панда но много зловредни файлове се крият под това име.Препоръчвам ти да махнеш Пандата да почистиш компютъра с malwarebites,влез в настройките на Мозила и премахни ненужните или незнайни добавки и ползвай защитната програма на Майкрософт Security Essential - безплатна е и е най-добра от безплатните.Ако не ти е проблем си купи ключ за Касперски интернет секюрити но програмата на Майкрософт върши добра работа,само трябва да се внимава какво се инсталира на компа.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 28 сеп 2015 22:58

AugustinerFan написа:Проблемът не се решава само с malwarebites, малко по нагоре съм обяснил на колегата че има спам софтуер който трябва да се премахне като се деинсталира ръчно!Самата програма премахва зловреден софтуер като в много случаи не премахва първоисточника който е инсталиран със съгласието на ползвателя по невнимание.Самите програми за премахване на зловреден софтуер са винаги една крачка назад от спам софтуера който се обновява ежедневно.В този ред на мисли ако един хирург не почисти и не дезифнфекцира мястото на което ще оперира рискува да се получи инфекция след това - обяснявам ти по най-простия начин.Задължително трябва да се прегледа в програми какво има инсталирано, да се деинсталира ако трябва и след това да се оперира с malwarebits като не се прави под сейф мод или спрян интернет защото по този начин се спира развитието на самият софтуер който изпраща за анализ намереният зловреден софтуер на въпросният компютър.А дали е Моцила,Модзила или Мозила няма никакво значение, важното е да помогнем ако можем.

Сканирането под сейф мод се прави за да се избегне сканиране и евентуално защита на стартирани програми от този вид, под сейф мод има стартирани само драйверите нужни за зареждане на системата.
Освен това съм посочил още две програми с които да сканира след това.
Не на последно място, майкрософт секюрити есеншълс е на последно място във всички антивирусни класации и тестове които съм чел. Беше добра, ама 2010 година преди да и спрат развитието и да хвърлят усилия в също толкова недоклатения дефендър. Сайтове с тестове на антивирусни програми под път и над път.
Така като му гледам снимката на колегата, първия проблем който виждам е, че има инсталирани 2 антивирусни заедно, панда и въпросната майкрософтска.
Със сигурност трябва да махне поне едната

Потребителски аватар
AugustinerFan

Мнениеот AugustinerFan » Чет 01 окт 2015 0:22

Безсмислено е да влиза някой по сейф мод след като Malwarebytes сканира паметта,стартъп,регистрите и фаиловете на компютъра,в много случаи прави пропуски защото зловредния или спам софтуер е инсталиран със съгласието на ползвателя и на практика е нормално функционираща програма,обяснил че трябва да се прегледа какво има инсталирано и да се деинсталира ръчно!От 2012 ползвам Майкрософтската защита като сега ползвам дефендъра на Уин 10.Ако човек знае какво прави дефендъра си върши работата пефектно.Явно не си прочел какво съм написал по-нагоре относно Пандата и Есеншълс като съм му дал съвет да деинсталира Пандата.Колко повече да го дъвчим?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 окт 2015 10:42

Какво да дъвчим приятелю, хората са го издъвчили и продължават да го дъвчат и до ден днешен. Тестове на антивирусни програми под път и над път и не тестове от мен и от теб, а от професионалисти в областта.
Каквото и ще да сканира малуеърбайтс, вероятността в нормален режим на компютъра и стартирана програма, зловредния код да се защити по време на сканирането е по голяма отколкото ако не е стартиран. Брах го наскоро с едно скрито ексе и един рег файл на логическия дял, отне ми една седмица и загубени файлове от не правене на архив близо 6 месеца....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”