Здравейте колеги!
Днес карам извънградско с около 100/120 километра при което изведнъж се появява странен шум/Шум наподобяващ завихряне на въздух/в момента,който падна под 80/70 километра спира.Пробвах и на бензин и на газ но резултата е един и същ. Звукът не е един и същ,а се променя с промяната на скоростта.Разлика в поведението на колата няма.Преди около 1300 километра смених ангренажен и пистов ремък,въпроса ми е дали не е някоя ролка/евентуално/,ако някой има евентуално решение или се е сблъсквал с подобен или същия проблем,нека сподели решението или предложението си.
Благодаря предварително !
Golf 3 1996г. AGG - Странен шум след 80 километра
Re: Golf 3 1996г. AGG - Странен шум след 80 километра
някой лагер на главините, пробвай като го чуеш шума врътни леко волана на ляво и на дясно и виж дали ще изчезне шума или намалее.
- dastre
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AGG
Океу ще го пробвам тоя метод и ще драсна за отговор...
Мен ме съмнява,някъде някоя пластмаса да не се е откачила и при определено съпротивление от вятъра да се трие в гумата/шума се чува от дясната страна.
Иначе колега ако е от лагера би трябвало при малка скорост пак да се чува,все пак има триене постоянно.Карах днес с 60/70 на един прав участък и няма проблеми. Ще го разгледам и ще пробвам това,което казваш и ще видим дали ще изчезне или намалее .
Благодаря за съвета !
Мен ме съмнява,някъде някоя пластмаса да не се е откачила и при определено съпротивление от вятъра да се трие в гумата/шума се чува от дясната страна.
Иначе колега ако е от лагера би трябвало при малка скорост пак да се чува,все пак има триене постоянно.Карах днес с 60/70 на един прав участък и няма проблеми. Ще го разгледам и ще пробвам това,което казваш и ще видим дали ще изчезне или намалее .
Благодаря за съвета !
пробвай, аз така бях, като стигна 60, 70 км и се почваше едно виене, като врътна леко волана на лево или на десно спираше, и се оказа лагер, смених го и ок.
- dastre
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AGG
излиза,че е перката на радиатора.. Неска почти спрях и почна въпросния шум,после докато паркирам пак така,моторчето нещо се бъзика,напръсках го с малко wd и мисля,че спря.После ще го пробвам да видим как е положението.
Благодаря на колегите и по късно ще драсна да видим какъв ще е резултата .
Благодаря на колегите и по късно ще драсна да видим какъв ще е резултата .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”