Голф 3 ГТИ 2е, умря.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Голф 3 ГТИ 2е, умря.

Мнениеот kaiser666 » Нед 27 сеп 2015 13:09

Не съм сигурен дали е за този раздел или за газовия, но проблема от газ стана и на бензин.

Сутринта се прибирам от нощна, запали на бенз, прехвърлих на газ и ми изгасна, като след това трудно се форсираше. Но отработи и минах 20км. По едно време гръмна във въздушния филтър(колата е с обикновена газова Ланди ренцо, като плочката е монтирана на дебитомера.) После на един баир изгасна и като запали на газ стигаше до 3к оборота и не можеше повече. Съответно и гърмеше. Пуснах на бензин и се прибрах нормално. В гаража пробвах пак на газ и същата работа, гърмежи и не може да се изфорсира. Препсувах няколко пъти и си легнах. Преди малко отидох да я човъркам и проблема се прехвърли и не бензин :eek Работи като на три цилиндъра, едвам се форсира, гасне.
Сменявах кабели, няколко комплекта свещи, бобина без резултат. :banghead
Свещите са черни, като на втори и четвърти са мокри.
Като откача дебитомера или температурния датчик, няма никаква разлика.

Предполагам, че от детонациите дебитомера се е насмел. Възможно ли е тези симптоми да са от него? Как да проверя дали е той?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 3 ГТИ 2е, умря.

Мнениеот radotom » Нед 27 сеп 2015 14:30

kaiser666 написа:Предполагам, че от детонациите дебитомера се е насмел....Как да проверя дали е той?

Първо го свали и огледай клапата дали въобще се движи.
След това отвори капачето и виж вътре плъзгача дали не се е осукал на 8.
Не, че този мотор е много приказлив, ама пробва ли да закачиш диагностика?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 сеп 2015 14:56

И се поинтересувай как се слага плочката за газ след дебитомера, непосредствено пред дросела.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 27 сеп 2015 15:06

Клапата се движи леко. В горната част където влиза маркуча в алуминиевото тяло имам някакъв ламаринен клапан, играх си с него, но няма разлика.

За днеска нямам повече време, утре ще сваля дебитомера и ще го меря. Но по принцип не искам да го разпробивам, докато не съм сигурен че е той. То много други неща не останаха де, датчик на хол и комп, ама те толкова лесно не мрът. :gruebel Факт е че колата работеше не бензин сутринта, но за последно като пробвах на газ изпраска много здраво и я зарязах.

Другото което се сещам е, че самия дебитомер, датчика е много черен от газта.

muns61 След, като отстраня проблема ще прегледам как може да се премести.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 28 сеп 2015 6:33

след плочката трябва да имаш кихалка дето има един гумен пръстен и като кихне/гръмне тоя пръстен се измества и двигателя почва да дърпа въздух през кихалката и не пали нито на бензин нито на газ

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пон 28 сеп 2015 15:16

Днеска продължих да я ровя, замерих дебитомера както е описано в Ауто дата и е в норма. Замерих стъпковия мотор и той е в норма. На блока има един датчик, който се разпадаше, смених го. Резултат нулев. На бензин не иска да запали, само прави един опит и след това нищо. На газ пали, държи празен ход и при опит да се форсира гърми, ама здраво. Толкова здраво, че клапана над филтърната кутия предаде богу дух(предполагам, че е за вентилацията от резервоара и ако запуша маркуча който влиза във колектора няма да има проблем)

Последното което направих е да махна, ламаринения клапан за газта над филтърната кутия, но не успях да пробвам дали ще има подобрение, защото ми падна акумулатора.Съмнява ме да е бил проблема от него, защото го застопорих отворен и разлика нямаше. Като възбуди акумулатора, ще огледам за още нещо изгърмяло и евентуално да дърпа въздух от там. Трябва да я подкарам на бензин и ще я мисля газта.

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 28 сеп 2015 15:32

Проблем с делкото - центровка/датчик на Хол?

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пон 28 сеп 2015 18:32

Както в повечето случаи се оказа нещо тъпо. При многократното местене на кабели и свещи, бях разменил два, за това вчера ми работеше като на 3 цилиндъра, на бензин. А днес отказа напълно, защото беше свършил въпреки, че беше високо в резервата. Сега работи нормално.
Газта не успях да я оправя, чистих клапана, който беше позадръстен, но без успех. Ще ходи на газаджия.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Чет 01 окт 2015 19:56

Е да, ама не. :cry Подкарах я на бензин, тръгнах на работа и след 15км се гътна пак. Изгасна и не може да запали. Като престои малко пали и не може да се изфорсира. Гориво има. С колегата видяхме, че хвърля искри около бобината в тъмното. На нейната букса са прекъснати кабелите и вързвани абе правени са някакви цигании. Сутринта ще я мъча за да се прибера, дано да е от това.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пет 02 окт 2015 18:11

Баси каръщината, беше пробила бобината.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”