Здравейте колеги.Много съм се замислил върху някакво пасат-че (конкретизирам тези между 90-та и 93-та година).По принцип се бях загледал за комби ама май по-удачно е седан.
Та се интересувам от малко обща информация за тези колици.
Тъй като имаме няколко служебни комбита се спрях на цвят,различен от бял и двигател 1.8 моно (понеже ще се прави на газ).
Харесах си един от 92-ра година ама нещо ме съмнява да е от тази година.Като за начало няма оборотомер на таблото (идея нямам дали е показателно).
Като екстри се спрях на ел.стъкла,централно и хидравлика...климатика мога да го преживея.
Иначе искам да попитам като цяло къде да се заглеждам като избирам.Как да разбера коя точно година е произведен и т.н. (При Fiat имаше един сайт,където се въвежда номера на рамата и си казва свичко)
Благодаря предварително!
замислил съм се за пасат...
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: замислил съм се за пасат...
zfa159 написа:.(При Fiat имаше един сайт,където се въвежда номера на рамата и си казва свичко)
Благодаря предварително!
И тука има VIN код - записваш го, и проверяваш по кода - всичко си испява
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравей и
Бе аз лично комбито не си го давам за седан, ама ти си знаеш!
Относно газифицирането, двигателя, дето ти трябва е ABS
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Това е обсъждането, моторите са еднакви.
За данните, има и на VW такъв сайт, руски е, но не го знам кой беше.
Колегата gr_kanev обаче засипва народа с инфо от него
Само дето не видях имената на тези, които са го карали колите, ама сред толкова инфо, може и да съм го пропуснал

Бе аз лично комбито не си го давам за седан, ама ти си знаеш!

Относно газифицирането, двигателя, дето ти трябва е ABS
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Това е обсъждането, моторите са еднакви.
За данните, има и на VW такъв сайт, руски е, но не го знам кой беше.
Колегата gr_kanev обаче засипва народа с инфо от него

Само дето не видях имената на тези, които са го карали колите, ама сред толкова инфо, може и да съм го пропуснал

Последна промяна от radotom на Сря 31 яну 2007 12:50, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Безкрайно ви благодаря!Днес ще ида да го видя и ще го запиша за да видя какво всъщност съм си харесал.То засега е харесан само на картинка ама слетобяд ще ида да ги пипна както се казва и данадзърна под капака какво се случва.
Комбито не че е с нещо по-лошо амаседана е мънинко по-евтин иначе и аз се радвам повече на комбитата ама се оказа че на повечето в БГ щората прилича с извиненение на гъз и затова се замислих за седан.Иначе за мен няма особено голямо значение.
Комбито не че е с нещо по-лошо амаседана е мънинко по-евтин иначе и аз се радвам повече на комбитата ама се оказа че на повечето в БГ щората прилича с извиненение на гъз и затова се замислих за седан.Иначе за мен няма особено голямо значение.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

Колега, първо си изясни за какво ти е колата. Ако за теб разликата от седана и комбито е щората дето прилича на ...
Комбито става много просторно като свалиш задната облегалка (то и без да я сваляш багажника си е огромен). Ама ако няма да превозваш обемисти неща, няма смисъл. На седана става по-удобно ако слагаш газова бутилка да не си заемаш мястото за резервното колело - т.е. може да си сложиш газовата в багажника и да не ти пречи кой знае колко. При комбито също го има тоя вариант, ама нали щом вземаш него значи ще возиш обемисти неща, и т.н. Иначе 75% от произведените Пасат-и от тоя модел (Б3) са комби. Мисля че и при следващите модели се запазва зависимостта.
Оборотомера не е определящ за годината. Като гледам какви екстри искаш да има, отиваш към GL, а не CL (базова модификация) -> малко повечко пари.
За да разбереш годината на производство (не първа регистрация на колата !) ти трябва VIN (или номера на рамата), и по-точно 1 цифра (буква) от него - отзад напред (отдясно наляво) осмата; или отляво надясно десетата. Значи от 1980 година започва с А, до 2000 - Y, след това - с цифри (2001 - 1); преди 1980 са били пак с цифри. За тези години, за които ти се интересуваш - 88 - J, 89 - K, 90 - L, 91 - M, 92 - N.
Казвай какво друго те интересува - ще помагаме (radotom да не стои много настрана - отговорен е за получаването от мен на 1 CD с доста инфо, предоставена на него за ползване от целия Пловдив-team

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
radotom написа:Lawyer написа:А ако не "робуваш" на годината на производство (както е при мен - Пасатът е от първите - 1988 г.), още по-подходящ за газ е двигателят RP, който също е 1.8 моноинжекцион.
ммм.. да, адвокате! Твоя върви! Лошо не може да се каже
Да, ама ако след време реши да го продава, трудно ще наемери някой който да не робува на годините

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
gr_kanev написа:(radotom да не стои много настрана - отговорен е за получаването от мен на 1 CD с доста инфо, предоставена на него за ползване от целия Пловдив-team)
Даааа... ама там почти всички линкове са за В5 или В5.5

А колегата LZ1... все не ще да се появи да си вземе диска! Хем на няколко пъти се уговарям с него...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
radotom написа:Даааа... ама там почти всички линкове са за В5 или В5.5
В това има скрито пожелание - да си смените в скоро време колите така, че тези (Б5 и Б5.5) да са най-старите. Иначе има няколко неща и за Б3, че и за Голф/Джета 2; напр. особено ценно мисля може да е това за ремонта на задната чистачка - потърси, поразрови, и ще намериш.