Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
Капвайте масло на гайковерта, инак няма сила и се скапва бързо.
Колега щом не си с 25 литровият Лидъл разговора е безмислен. И обяснението ти какво развиваш и завиваш също !
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Мислех че коментираме пистолета а не компресора на лидъл.
В такъв случай трябва да се знае че пистолета работи прилично но с голям компресор.
В такъв случай трябва да се знае че пистолета работи прилично но с голям компресор.
Виж това вече има някакъв смисъл.
Щото като казваш- ми той верта си е силен, се създава впечатлението че е с 25 литровият компресор.
В упътването на пистолета пише че работи с мин- 50 литров ресивър и иска дебит от 350 литра. А това че ние купуваме 25 литрови и се мъчиме да развиваме с тях болтове на 200 Нютона усилие е съвсем друга тема.
Единственият шанс е да увеличиме сечението на мъркуча за да достигнеме поне половината от мощността на верта- около 170, при обявените 310 Нютона по спецификация.
Или Както каза един колега - това е лакома машина на въздух. Същото е с песакоструйката.
А и предполагам този твой компресор всъщност е служебен.
Ние потребителите на техника за лично ползване търсиме естествено - цена по джоба ни и мобилност в подобна техника. Мисля че темата е за това. А не за профи техника. Както стана в една друга тема в форум Направи сам.
Щото като казваш- ми той верта си е силен, се създава впечатлението че е с 25 литровият компресор.
В упътването на пистолета пише че работи с мин- 50 литров ресивър и иска дебит от 350 литра. А това че ние купуваме 25 литрови и се мъчиме да развиваме с тях болтове на 200 Нютона усилие е съвсем друга тема.
Единственият шанс е да увеличиме сечението на мъркуча за да достигнеме поне половината от мощността на верта- около 170, при обявените 310 Нютона по спецификация.
Или Както каза един колега - това е лакома машина на въздух. Същото е с песакоструйката.
А и предполагам този твой компресор всъщност е служебен.
Ние потребителите на техника за лично ползване търсиме естествено - цена по джоба ни и мобилност в подобна техника. Мисля че темата е за това. А не за профи техника. Както стана в една друга тема в форум Направи сам.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
И аз имах проблеми с верта и тънкия спираловиден маркуч,но след смяната му с по дебел
взе да развива.Моя компресор е с 50л. бутилка,и сега като има дебит маркуча няма никакъв проблем с развиването на 5 болта на джанта!Докато ги барне и развива,а преди само хабеше въздуха с тънкия маркуч
Взех си от Румънския Лидъл и такер на въздух и също съм доста доволен.Там имаше и въздушна тресчотка но беше 170нютона ,видяха ми се малко и не я взех 

Ти си с 50 литра, а Аз с тия 25 ще видя дали ще успея да свърша работа, че сега наистина само хаби въздуха.
Колега от форума Направи сам ми каза че с тоя тесен маркуч -ударът няма да е силен. А точно този удар развива и разпуква стегнатата връзка. Точно там е хватката да се отвиват незаконтрени болтове и гайки лесно.
Та и Аз ще купя днес по дебел маркучи.
Интересно ми е как колегата dontaskdontsay по горе, който каза че с Лидлският тънък маркуч и голям компресор отвивали стегнатите болтове, но не и на бусовете.
Значи ако ползват дебел маркуч и тоя голям компресор сигурно тия 300 Нютона ще дойдат като усилие и ще развива всичко.
phantom_, ти завил ли си и омаслителят ? Понеже и неговото сечение е по тясно, но пък е пренебрежимо малко за да пречи.
Колега от форума Направи сам ми каза че с тоя тесен маркуч -ударът няма да е силен. А точно този удар развива и разпуква стегнатата връзка. Точно там е хватката да се отвиват незаконтрени болтове и гайки лесно.
Та и Аз ще купя днес по дебел маркучи.
Интересно ми е как колегата dontaskdontsay по горе, който каза че с Лидлският тънък маркуч и голям компресор отвивали стегнатите болтове, но не и на бусовете.
Значи ако ползват дебел маркуч и тоя голям компресор сигурно тия 300 Нютона ще дойдат като усилие и ще развива всичко.
phantom_, ти завил ли си и омаслителят ? Понеже и неговото сечение е по тясно, но пък е пренебрежимо малко за да пречи.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
trv написа:phantom_, ти завил ли си и омаслителят ? Понеже и неговото сечение е по тясно, но пък е пренебрежимо малко за да пречи.
точно колкото пречи и 1/4" накрайника на входа на гайковерта! пък ти си сложи ако искаш и ф16 маркуч

Е нали точно тънкият оригинален 10 метра маркуч не може да достави литрите въздух -дебита го няма. Ф 16 е прекалено, но 10 мм е ок.
Мисля да прасна Ф10 мм. Твоят такъв ли е ? Оригиналният е с Ф 0,6 мм
Мисля да прасна Ф10 мм. Твоят такъв ли е ? Оригиналният е с Ф 0,6 мм
Понеже сравнявам стойностите по спецификация на компресора и на верта. Верта е 350 литра, но на компресора са дали смукателната мощност както вече някой каза че е.
За какво дават всмукателната, която е 270 литра и ако тя е толкова, тероритично колко би следвало да е изходната ?
За какво дават всмукателната, която е 270 литра и ако тя е толкова, тероритично колко би следвало да е изходната ?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
А налягането как е ? При нас дори и с този голям компресор изпитваме затруднения когато паднат атмосферите.
За целта изпускаме още въздух и изчакваме компресора да донапомпа.
За целта изпускаме още въздух и изчакваме компресора да донапомпа.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
trv написа:Понеже сравнявам стойностите по спецификация на компресора и на верта. Верта е 350 литра, но на компресора са дали смукателната мощност както вече някой каза че е.
Мноого по малка.Дават ти тази стойност щото изглежда по голямо число и да ахнеш и да си кажеш я това е добро

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
За малки бутални компресори коефициентът входящ/изходящ дебит е 1:1.6
П.п. сега чета написаното и виждам, че е двусмислено - входящия дебит (на входа) трябва да се раздели на 1.6, за да се изчисли изходящия дебит (на изхода). например компресор с входящ дебит 240 л/мин реално отдава 150 л/мин.
П.п. сега чета написаното и виждам, че е двусмислено - входящия дебит (на входа) трябва да се раздели на 1.6, за да се изчисли изходящия дебит (на изхода). например компресор с входящ дебит 240 л/мин реално отдава 150 л/мин.
Последна промяна от joro_kem на Чет 01 окт 2015 19:52, променено общо 1 път.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Някой ползва ли от гумените им стелки?
Взех едни днес, добре изглеждат и не миришат грам.
Производител PETEX
Производител PETEX

-
- Автомобил:
- Двигател:
bahyr написа:Някой ползва ли от гумените им стелки?
Производител PETEX
Вече една година всеки ден. До момента никакви забележки, нито в студа нито при 40 градуса жега.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
И аз ги имам от миналата промоция - около година вече - не са мръднали, но задните са прекалено малки. На моя Г4, като седне някой отзад с мръсни обувки и целия мокет става леш. Предните иначе са супер и пасват точно. Шофьорската стои стабилно и не се навира под педалите.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”