Здравейте на всички,
предстои ми да сменям автомобила си, изчетох повечето материали за въпросния Passat B6 затова го включих и в списъка на възможния автомобил, който евентуално ще ми бъде следващ. Не искам да сбъркам с покупката, затова се опитвам да чуя всички гледни точни.
Първо нека да спомена за какво ми е нужна тази кола: На 25г. съм, досега вече 7 години карам Опел Тигра 1.6 и съм предоволен от здравината и възможностите на тази малка немска машина, но годините си казват думата и колкото и да не искам, трябва да я сменя. Общо взето се нуждая от нещо по комфортно, което да не ме изморява на разстояния над 200км (това ми липсваше най-много през всички години). На работа ходя пеш с изключение на дните в които вали, за момента нямам гараж и автомобила ще стои на улицата поне през следващата една година. Уикендите обичам да обикалям из страната, фен съм на зимните спортове и до сега ми се налагаше да пътувам винаги с някой който има джип или по сериозен автомобил, затова съм се ориентирал към 4x4 задвижване. Респективно се подразбира, че трябва да е по-бързо/пъргаво от колкото досегашната.
Искам да сложа на кантара 3-те автомобила по следните параметри: здравина на ходовата част, обичайни ремонти и обслужване, кражба, каране на газ, имат ли безбожно скъпи части. Понеже искам да карам автоматик тук идва въпроса и с надеждността на трансмисията.
Нещото което ми харесва при пасата е ускорението, поне на цифри това което дават. Лошото е че нямам база за сравнение, возил съм се в Audi А6 2.5 тди и ми се стори голям мъртвец, но возията е приятна.
Ще се радвам да чуя и мнения от колеги които са имали пряк контакт и с другите аналози. И все пак ако някой изложи аргументи и ми препоръча да се ориентирам към Golf ще го направя. Благодаря!
VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T vs Subaru Legacy 3.0R
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T vs Subaru Legacy 3
Колега пропуснал си най-важното - какъв е бюджета ?
Иначе в която и от тия трите да скочиш ще се почувстваш като в космически кораб след тая тигрица ...
Иначе в която и от тия трите да скочиш ще се почувстваш като в космически кораб след тая тигрица ...

Да, вярно.. около 13к ми е бюджета.
Виждам, че съм пропуснал да напиша, че става въпрос за екземпляри 2003-2006 година
Виждам, че съм пропуснал да напиша, че става въпрос за екземпляри 2003-2006 година
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не бих взел нито един от трите автомобила. Пасата с такъв двигател е само фси,там ГИ е малко сложна работа. Олроуда заради окачването и според мен е трудно да се намери читав с такъв двигател.Субарото вече няколко видях разглобени при мой приятел в сервиза,всички бяха със свалени двигатели,ще се поинтересовам точно какво им е било. Единият му колега има 2.5т субарото от там пък разбрах че имат "банани" 2 броя обтегачи,които скоро май ще трябва да сменя
. Аз бих търси ауди а6 3.2 не фси куатро или 4.2 куатро.Но пък за такива читави май бюджета идва малък 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Или имаш финансова възможност да притежаваш и обслужваш такъв автомобил или си купуваш Голф, какви други аргументи искаш?
Имаш или нямаш финансова възможност, ако нямаш темата е

Имаш или нямаш финансова възможност, ако нямаш темата е

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Тия 3 автомобила- и за 3те ти трябва доста стабилен доход. Не става дума само за покупката. После какво правим?
Имам доста приятели с недостатъчен доход да поддържат колите си и постоянно чувам следните неща:
Качва се при мен в полото- резервоара ми винаги е фулл- Брат аз на моята кола никога не съм го пълнил така догоре...
- Ачка тва тия гуми чисто нови ли ги взе?- Ааа не бе, ходих да ги бера от лозето
; дай да намерим 2 17ски до 70 80 лв, че мойте са на косми
-Ами... отиваме да търсим на лозето....
- Ачка, да идем до софия с Полото да вземем някой от летището, че бмв-то ще изгори 100лв нафта, пък полото 70.../пътуваме за софия.. по магистралата- разговора(аз карам 130)- бмв-то тука върви с 200 там с 300
....тогава защо бмвто е пред вас бе
- Ачка дай 100 кинта назаем да сменя един маркуч, че смених един лагер и... до заплата....; - ок, ама Е класата ли ще ядеш до заплата?
-Ачка, кажи някъв майстор ама евтино да взема, че за обслужване искат 400, аз само ремъка да ми сменят- тука имам един, не е нов ама е супер
- Ачка, дай ток, че пари за акумулатор нямам сега
това са малко от многото.
...... дано и ти да не си от тях- само те си знаят какво им е
пп. Заплатата ми в Кж сигурно е една от най-високите за региона, но не стига за да карам и поддържам кола от сорта на обявените от теб .И аз искам да карам висок клас кола, ама много хляб още трябва да ям за да мога "да си я позволя"-КОЕТО НЕ ЗНАЧИ САМО ДА Я КУПИШ!!!
6 месеца карах БМВ х5- научих се да ходя пеша още на 2рата седмица. Тогава беше -10 и разбрах прекрасно поговорката- " всяка жаба да си знае гьола" , след това като си върнах х5 и си взех полото- малко остана да го целуна по капака
Утре отивам с полото до Варна да се видя с приятели от университета/винса/да хапна, пийна, после обратно. ако карах 3.0 кола, щях сигурно да пътувам с автобуса
Имам доста приятели с недостатъчен доход да поддържат колите си и постоянно чувам следните неща:
Качва се при мен в полото- резервоара ми винаги е фулл- Брат аз на моята кола никога не съм го пълнил така догоре...
- Ачка тва тия гуми чисто нови ли ги взе?- Ааа не бе, ходих да ги бера от лозето

- Ачка, да идем до софия с Полото да вземем някой от летището, че бмв-то ще изгори 100лв нафта, пък полото 70.../пътуваме за софия.. по магистралата- разговора(аз карам 130)- бмв-то тука върви с 200 там с 300

- Ачка дай 100 кинта назаем да сменя един маркуч, че смених един лагер и... до заплата....; - ок, ама Е класата ли ще ядеш до заплата?
-Ачка, кажи някъв майстор ама евтино да взема, че за обслужване искат 400, аз само ремъка да ми сменят- тука имам един, не е нов ама е супер

- Ачка, дай ток, че пари за акумулатор нямам сега
това са малко от многото.
...... дано и ти да не си от тях- само те си знаят какво им е

пп. Заплатата ми в Кж сигурно е една от най-високите за региона, но не стига за да карам и поддържам кола от сорта на обявените от теб .И аз искам да карам висок клас кола, ама много хляб още трябва да ям за да мога "да си я позволя"-КОЕТО НЕ ЗНАЧИ САМО ДА Я КУПИШ!!!
6 месеца карах БМВ х5- научих се да ходя пеша още на 2рата седмица. Тогава беше -10 и разбрах прекрасно поговорката- " всяка жаба да си знае гьола" , след това като си върнах х5 и си взех полото- малко остана да го целуна по капака

Утре отивам с полото до Варна да се видя с приятели от университета/винса/да хапна, пийна, после обратно. ако карах 3.0 кола, щях сигурно да пътувам с автобуса
Не ми е проблем да отделям по 3000лв. на година за ремонти и обслужване, стига тия 3 да не станат 6 и да ме остави на пътя, че и такъв случай съм виждал. Другия вариант за по-нисък клас автомобил ми е Audi TT Quattro, но всички много го плюят.
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Стреляш много високо за бюджет 13к.
Аз ще говоря за пасата,защото гледах много.Другите не са ми познати от към бюджет незнам как вървят.
Гледах много 10 пасата из София то не бяха въргаляни,летели (без авио дизел) на по 120хил (чисто нови).Като проверявах VW ужас като ги закачах на VAG мармалад и си казах не....
Парите и външния вид им бяха супер за по 12/13к наистина много запазени изглеждат.
Взех мойта от Германия 2.0 170hp Individual това,че е дизел не го гледай аз исках дизел това,че ти искаш бензин ти си знаеш аз не бих взел бензин но то май няма дизел 4x4.
Идеята на това което пиша е колко ми излезна за да имаш представа.
Взех я на 180км сервизни книжки TUV всички екстри за модела.
Сменени дюзи (че фабричните са проблемни)
Комплект зимни гуми на джанти освен 17ките с летни на нея.
платена 11500лв пътя до тук номера кат 12800лв.Реших да сменя ролки ремъци (имаше по сервизна книжка още 30хил км) масла,филтри предни накладки.Като всичко изброено е най доброто на нашия пазар 14000лв всичко.И заставам зад колата,че е читава!
Та идеята на колегите по горе е правилна за 13000лв ще вземеш пасат ама за да влезе в правилния път (за мен правилния път е паля и отивам до Париж връщам се с усмивка за друг е да си бръмчи из София и малко извънградско) има да наливаш доста.А за ауди ще трябва и повече.
Само за пример ето един на реални (проверен дори) без почти никакви екстри малкия двигател цената сам ще я видиш: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11439213792210866&slink=ap4l6x
Еми няма как да струва 3.2 фул екстри за 12/13лв на "същите реални километри"
Успех
Аз ще говоря за пасата,защото гледах много.Другите не са ми познати от към бюджет незнам как вървят.
Гледах много 10 пасата из София то не бяха въргаляни,летели (без авио дизел) на по 120хил (чисто нови).Като проверявах VW ужас като ги закачах на VAG мармалад и си казах не....
Парите и външния вид им бяха супер за по 12/13к наистина много запазени изглеждат.
Взех мойта от Германия 2.0 170hp Individual това,че е дизел не го гледай аз исках дизел това,че ти искаш бензин ти си знаеш аз не бих взел бензин но то май няма дизел 4x4.
Идеята на това което пиша е колко ми излезна за да имаш представа.
Взех я на 180км сервизни книжки TUV всички екстри за модела.
Сменени дюзи (че фабричните са проблемни)
Комплект зимни гуми на джанти освен 17ките с летни на нея.
платена 11500лв пътя до тук номера кат 12800лв.Реших да сменя ролки ремъци (имаше по сервизна книжка още 30хил км) масла,филтри предни накладки.Като всичко изброено е най доброто на нашия пазар 14000лв всичко.И заставам зад колата,че е читава!
Та идеята на колегите по горе е правилна за 13000лв ще вземеш пасат ама за да влезе в правилния път (за мен правилния път е паля и отивам до Париж връщам се с усмивка за друг е да си бръмчи из София и малко извънградско) има да наливаш доста.А за ауди ще трябва и повече.
Само за пример ето един на реални (проверен дори) без почти никакви екстри малкия двигател цената сам ще я видиш: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11439213792210866&slink=ap4l6x
Еми няма как да струва 3.2 фул екстри за 12/13лв на "същите реални километри"
Успех
втора ръка колите с големи матори често са на цените на тези с по-малките, щото разхода и осблужването им е 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Погледни за Outback - бюджета ще ти стигне за читав 3.0
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
technopolis написа:И заставам зад колата,че е читава!
Според мен недей да заставаш толкова смело, защото има бая неща, които могат да изтропат изневиделица специално на тоя модел и мотор.
Да не дава Господ де.

Изградил съм си много лошо лично впечатление от слаби мотори в големи купета, например астра комби 1.4 - 75к.с София-Бургас изхарчи резервоар и половина бензин и повече от 150 не можеше да вдигне, а в нанагорното 110 едвам-едвам. За Мерцедеси и БМВ-та не искам да чувам. Като добавя 4x4 задвиване и автоматик не ми остава голям избор. Честно казано съм доста объркан, има едни евтини Jaguar-и X-type, които на параметри са доста прилични, но изобщо не ги знам какви са таралясници.
И от друг форум ме посъветваха да разгледам Субару Аутбек, но ми се струва, че не е младежка кола и е излишно висока.
И от друг форум ме посъветваха да разгледам Субару Аутбек, но ми се струва, че не е младежка кола и е излишно висока.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
haho15 написа:... За Мерцедеси и БМВ-та не искам да чувам...
голяма грешка

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Че на другите дев + Форда с емблема на Ягуар кое им е младежкото ... никой не е имал за цел да направи тези коли да изглеждат младежки, ако искаш младежка кола си купуваш някоя щайга с кормило и педали от сорта на Астра или Голф и това е!
p.p. Аутбека е излишно висок ... а ся де

p.p. Аутбека е излишно висок ... а ся де

- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11431938712624844&slink=apjdti
Това ми идва много по младежко от всички останали...
Това ми идва много по младежко от всички останали...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”