Здравейте,имам следния проблем и много бих се радвал, ако някой сподели мнение.
Колата е Ауди А3 110кс.АХФ с чип.Проблема ми е следния ,когато колата се паркира и седи примерно 7-8 часа ,след това при палене започва голямото въртене да качи нафта може би около 20 секунди не знам точно.
Въпроса ми е следния след като запали си работи и върви нормално,но когато вдигна капака се вижда текла нафта някъде от задната страна на ГНП-то и се стича по големия болт който е под помпата и който държи самата помпа и не играе роля.Същия проблем ми го направи преди 2 месеца 3-4 пъти и се оправи ,но сега вече е постоянно,3 пъти я спирам под наклон и тогава пали от раз...Питам тази нафта която тече при трудното палене автоматично значи ли че е ГНП-то или да пробвам да търся проблем в тръбичките?
П.С ГНП-то в движение не тече ,а често колата се кара колкото й душа дава.

Ауди А3 110кс.АХФ изтърване на горивото. ГНП или ....
-
- Автомобил: Audi A3 1.9TDI
- Двигател: AHF 110+
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Ауди А3 110кс.АХФ изтърване на горивото. ГНП или ....
Гарнитурите на ГНП-то са явно. При заграл двигател обикновено не текат, при студен текват. Сега, като се застуди времето ще текне повече. Търси майстор.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз имах същия проблем, някоя от гарнитурите беше протекла, самоче аз нямах такъв проблем с паленето, закарах я на майстор 3 дена седя при него докато разбере от къде тече. Накрая смени всички гарнитури и ми взе 150 лева !
-
- Автомобил: Audi A3 1.9TDI
- Двигател: AHF 110+
Добре ,а щом гарнитурата е протекла незначи ли че вътре нещо не е наред..Идеята ми е че гарнитурите са 30лева и ще ми ги сменят без пари и не се прави стенд , а ремонта в София Дизел Център на цялата помпа е 180...какво ще ме посъветвате Гарнитури или Рециклиране ?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Просто за 15 години си заминава каучука.Сега ги сменяш със силиконови и забравяш.Свали помпата,смени и семеринга,после на реглаж и си карай спокойно 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Нищо не значи, помпата ако се прецака ще имаш много други по-лоши проблеми от това!
Върни се в “Дизелови агрегати”