VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T vs Subaru Legacy 3.0R

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T vs Subaru Legacy 3

Мнениеот zografski » Сря 30 сеп 2015 8:57

За това БМВ няма да му стигне бюджета, поне 15к ще му се върже, отделно като влезе в сервиза ще им е най-големия приятел :mhihi
Има и голфове 4Motion, и аз съм фен на зимните спортове и се вижда каква кола карам! До сега никога не ме е оставила в планината, дори джиповете спират да слагат вериги, там където дори не спирам аз :mhihi
Ако мен питаш се огледай в голф 4 4MOtion, имат прилични багажнити, евтина (спрямо тия автом. дет си ги сложил). 1.8 4Motion, 1.9ТДИ 4Мotion, 2.8, 3.2 няма да го казвам, че няма да намериш за тия пари. Имак за бюджета ти спокойно можеш да си вземеш 1 голф 4Motion, да му сложиш газ ако искаш, да го обслужиш и даже ще ти останат пари! Ако мен питаш изобщо не се мятай на тия коли и за 3те, 3к лв годишно може да се окажат малко, може и много, но може да ти излезе и през гъза, а 1 голф 4-ка, за 3 бона ще му правиш основен ремонт на двигателя всяка година, няма да те остави никога ако го поддържаш, стабилен, 4х4, изобщо не знам за какво се мятяш на тия коли! АКо ти трябва малко по голям автомобил, има пасати 4Motion, има Бора 2.3, 2.8 в комбинация с 4Motion. Аз лично без приход поне 2.5-3К лв месечно, не бих се дори и замислил да си взема такъв автомобил, да не говорим, че тия пари даже са малко! На тия коли само каското ти е по 700-800лв годишно + гражданска и ето, че от 3к подготвени за год. поддръжка останаха 2к.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 30 сеп 2015 9:13

Потребителски аватар
haho15
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот haho15 » Сря 30 сеп 2015 11:28

technopolis написа:Това ми идва много по младежко от всички останали...

Един близък купи BMW, даде 4к за обслужване и такси - откраднаха му го. Ходи пеш 3 месеца, изплатиха му го застрахователите и купи пак подобно, пак му го откраднаха. Сега кара Корса 90-та година, защото не искат да му го платят вече 6 месеца (май ги съди). Мой роднина купи BMW - откраднаха му го в Студентски, още ги съди (сега кара мотор). Съседа ми - открадна му го един друг съсед 8-ми клас, един дядка го е видял случайно и затова го намериха бързо преди да го продаде. А това че вътре са толкова дървени, дървени, дървени ме кара изобщо да не се сещам, че съществуват.
Но нека отдадем дължимото на марката - за хубаво BMW с екстри трябват много пари, и да не си в България :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 30 сеп 2015 14:12

БМВ-тата ги крадат като топъл хляб - тия тройки сега са много "горещи" и е мазало - заминават "за 60 секунди". :mhihi
Аудита също масово се крадат.
Пасат 6 и нагоре и Голф 5 и нагоре - тоже.
Стана като началото на 90-те, та и по-зле... :11

Потребителски аватар
haho15
Двигател:

Мнениеот haho15 » Сря 30 сеп 2015 16:07

zografski написа:За това БМВ няма да му стигне бюджета, поне 15к ще му се върже, отделно като влезе в сервиза ще им е най-големия приятел :mhihi
Има и голфове 4Motion, и аз съм фен на зимните спортове и се вижда каква кола карам! До сега никога не ме е оставила в планината, дори джиповете спират да слагат вериги, там където дори не спирам аз...

Ще взема под внимание думите ти.
От Субару форума прочетох за проблеми с греенето на трилитровия мотор, бавния автоматик, както и проблеми със спирането за този модел.
Аудито го отписах когато чух 20+/100 градски разход, 4 АЛУМИНИЕВИ носача за всяко предно колело и по 3 за всяко задно :eek , явно на това се дължи мазната возия, но скъпите турбини, 4 ламбди сонди, 2 катализатора, трошлив автоматик ме доотказаха...
Какво ще кажете за Passat B5.5 , 4motion 2.8АТ - чета, че било чук, но не знам дали може да се намери читав екземпляр. Този Golf4 2.8 4motion надеждна машина ли е колега zografski?
Знам, че от кражбите няма спасение, но искам да избегна колкото се може риска да се вкарвам във филми със застрахователи, да купувам втора кола и.т.н. Чета че голфа бил най-крадения автомобил, явно защото е и най-масов, но какво ги правят тези голфове(старите) като не са ликвидни...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 30 сеп 2015 16:26

Пасат 5.5 и той е с много носачи.
Голфовете (по-старите) ги краднат за части.
Ако 20/100 разход в града те притеснява, въобще не гледай тези големи бензинови мотори - който и да е от тях няма да гори много по-малко от 20, особено в София. :th_up

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 30 сеп 2015 19:06

Колега няма как да очакваш 10-15 годишни модели автомобили да нямат нито един кусур . Всички имат
въпроса е да са извстни зада се оправят по-лесно. Ако много тръгнеш да четеш по форумите накрая ще си купиш ... карта за градски транспорт :smile
От тия 6-цилиндрови бензини дето ти се въртят в главата с твоя бюджет най-адекватно ми звучи Passat B5.5 2.8 4Motion. Най-скъпото възможно предно окачване излиза под 1000лв. което ще смениш един единствен път така че не им робувай на тия митове ... Иначе да - ако искаш добра возия - гроздето е кисело ...

Ето ти още един добър вариант за ски с един цилиндър по-малко .Окачването е конвенционално а не въздушно за разлика от Allroad. Двойното предаване обаче не е перманентно с Торсен диференциал както при Audi и Passat B5.5 a е със виско-муфа . Айде почвай сега да четеш Волво форума и успех с избора - и внимавай с 10+ годишните автоматици :th_up

Volvo XC70 2.4 Turbo
http://www.mobile.bg/11437455087778453

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Сря 30 сеп 2015 21:05

А нещо такова http://www.cars.bg/c1322214 , само се оглеждай по ламарините де.... :th_up

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 30 сеп 2015 23:55

Ами моя голф до сега не са го пробвали, до колкото знам най-търсят TDI-тата и то 110=ките. Инак всички нови vw=та, аудита и БМВ-та са потенциално откраднати още с покупката, за жалост... Аз от моя съм доволен, за 3 год съм изминал 60К км, за които от ГИ сиг съм си избил и цялата кола. Има си и проблеми, аз съм си вандал, биалетки и накрайници почти всеки сезон, но те не са скъпи. Инак масло и газ до дупка, има си и проблеми ест, но до сега нищо което да ме е оставило на път! За 4Motion и халдекса мога да кажа само хубави думи и не се ебавам като казвам, че джиповете слагат вериги аз не спирам, а ходя да карам борд само като обявят бедствено положение и има само обилни снеговалежи! Винаги си нося и вериги, но до сега не съм ги слагал нито 1 път за 3 зими! КОлата е доста приятна от към возия, има усещането за голям автомобил, 1450кг я дават по талон, 16 средно градско, извън 12 със 140-180 (магистрално + клима), болка са им май перките на радятора и бобината може би на по старите модели до 2001г. Същия двг го има на Бора и също е доста приятно съчетание, не е като 200к.с. само на предно, но определено на дълъг път се усеща 6-така.

Последна промяна от zografski на Чет 01 окт 2015 10:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 01 окт 2015 9:50

Купуваш си една Лада Нива като ти се ходи в планината или пък Дачия Duster и си готов. За едната гъзария да караш скъпа и хубава кола и да умираш от страх да не я свият, това не е работа.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 01 окт 2015 10:55

Лада Нива и Датчия дъстер са доста различни :icon_lol Дъстъра си е SUV и изобщо няма база за сравнение с Нивата :mhihi Но има нещо за което си прав, колегата защо не гледа SUV-ове като иска по прогодим автомобил? За този бюджет, мисля че има какво да се разгледа като SUV. Отделно не забравяй, че съществуват и марки като seat и шкода, те също имат приятни мотори 2001-2007, водят се по ниския клас VW, но лично аз не ги смятам като нещо по-малко, даже обратното, следващия ми автомобил може би ще е точно шкода или сеат, поради причината, че оборудването под капака е като на VW, но реално поддръжката излиза една идея по евтино, т.е. всичко е бранд, т.е. плащаш за марка, не толкова за съотношение цена-качество, или поне аз съм останал с такова впечатление за себе си.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 01 окт 2015 11:45

Aз сравнително нов и лъскав джип в гората/планината не бих вкарал, или да тръгна с него по-разни чукари и кози пътеки!
А за леки разходки по-полянки и седянки, всяка една по-висока кола, или паркетник дори и без 4Х4 ще му свърши работа.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Чет 01 окт 2015 18:40

forski написа:Aз сравнително нов и лъскав джип в гората/планината не бих вкарал, или да тръгна с него по-разни чукари и кози пътеки!
А за леки разходки по-полянки и седянки, всяка една по-висока кола, или паркетник дори и без 4Х4 ще му свърши работа.

+1 :th_up

Потребителски аватар
haho15
Двигател:

Мнениеот haho15 » Чет 01 окт 2015 22:04

Golf 4 2.8 4motion има ли го в някакво по-високо ниво на оборудване, например автомат, кожа, навигация? И Голф 5-ца ми допада като външност но май не е за моя бюджет (за GTI).

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 02 окт 2015 5:15

Имам някакво дежа вю, все едно чета на колегата qm parket темите :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”