Въпрос за снимка мобилните камери
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Въпрос за снимка мобилните камери
Здравейте,
Могат ли да ме снимат за скорост, ако няма поставен знак и часът обявен в сайта на МВР е друг тоест изтекъл и ако мястото не е това, което е обявено в сайта?
Ако случайно може не трябва ли да падне в съда при обжалване?
И другото, ако колата е служебна аз ли трябва да обжалвам или фирмата?
п.с. гледам, че в Димитровград не обичат да го слагат този знак, докато снимат... на няколко пъти вече.
Могат ли да ме снимат за скорост, ако няма поставен знак и часът обявен в сайта на МВР е друг тоест изтекъл и ако мястото не е това, което е обявено в сайта?
Ако случайно може не трябва ли да падне в съда при обжалване?
И другото, ако колата е служебна аз ли трябва да обжалвам или фирмата?
п.с. гледам, че в Димитровград не обичат да го слагат този знак, докато снимат... на няколко пъти вече.
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Re: Въпрос за снимка мобилните камери
Ако няма табела, която да сочи, че скоростта се контролира от камера при обжалване би трябвало да падне акта.
Относно за служебния автомобил би трябвало ти да имаш пълномощно да ползваш активите на компанията (в този случай автомобила) и на базата на този документ ти носиш отговорността.
Мога да реферирам добър адвокат ако имаш нужда
Относно за служебния автомобил би трябвало ти да имаш пълномощно да ползваш активите на компанията (в този случай автомобила) и на базата на този документ ти носиш отговорността.
Мога да реферирам добър адвокат ако имаш нужда
Общо взето първо трябва да си признаеш, за да ти напишат акт, който ти да обжалваш.
Ако никой не си признае изрично пред КАТ, те пращат снимка и глоба на фирмата, съответно ако иска тя трябва да обжалва. Най-често фирмата не се занимава с това, а плаща глобата и си търси парите от служителя. В този случай точки не се взимат от никого.
Относно знак, час, сайт и тн. - не знам.
Ако никой не си признае изрично пред КАТ, те пращат снимка и глоба на фирмата, съответно ако иска тя трябва да обжалва. Най-често фирмата не се занимава с това, а плаща глобата и си търси парите от служителя. В този случай точки не се взимат от никого.
Относно знак, час, сайт и тн. - не знам.
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Що за глупост?
Прав си, че снимката се праща на адрес, където е регистриран служебния автомобил, но глобата не може да се изпрати на фирмата, защото фирмата не е физическо лице, затова се прави този протокол, които споменах.
Другото, което е фирмата няма право да взима от трудовото възнаграждение
Прав си, че снимката се праща на адрес, където е регистриран служебния автомобил, но глобата не може да се изпрати на фирмата, защото фирмата не е физическо лице, затова се прави този протокол, които споменах.
Другото, което е фирмата няма право да взима от трудовото възнаграждение
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Праща се баце.....праща се. На таксиметровите компании колите се водят на фирмата - 1000коли. Когато има снимка се праща на собственника/фирмата/ по талон , а той да си търси водача от снимката и да го праща в КАТ да му съставят акт. Няма бягане - единственно ще спестиш точките в талона.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Реален случай: превишена скорост със снимка от стационарна камера. Автомобила е служебен. Снимката е изпратена във фирмата, фирмата пита кой е управлявал (ако има повече от един упълномощен) и съобщава (не знам как) в КАТ кой реално е управлявал. Изпраща се снимката с уведомлението на водача и той си плаща.
много ясно, че няма право да взима от трудовото възнаграждение, това става "по-желание", а как ... счетоводството го измисля.
Реален случай за софия, пристигна снимка на едната служебна кола, не се намери кой я е карал по това време и фирмата плати глобата. Глобата се раздели доброволно по равно м/у ползващите колата. Аз се водя официалния й водач, но няма актове, няма точки, нищо.
Реален случай за софия, пристигна снимка на едната служебна кола, не се намери кой я е карал по това време и фирмата плати глобата. Глобата се раздели доброволно по равно м/у ползващите колата. Аз се водя официалния й водач, но няма актове, няма точки, нищо.
Ако мога да ползвам темата на колегата отново за мобилните камери, снимки и знаци.
Миналата седмица се бяха залостили на Ринг Мола на отбивката за лифта в локалното посока Младост.
Малко преди тях, имаше знак за камера (беше в началото на островчето, което разделя локалното и основното платно).
Тази седмица този същият знак го няма.
Тях също.
Ако са ме снимали, имат ли право да ползват "преносим" знак за наличието на камера?
Миналата седмица се бяха залостили на Ринг Мола на отбивката за лифта в локалното посока Младост.
Малко преди тях, имаше знак за камера (беше в началото на островчето, което разделя локалното и основното платно).
Тази седмица този същият знак го няма.

Ако са ме снимали, имат ли право да ползват "преносим" знак за наличието на камера?

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Да, могат и по принцип такива знаци ползват. Преносими и ги слагат ниско на земята, зад храсти, понякога не ги слагат. 

Като са преносими, как ще докажат, че тоя знак е бил сложен повремето когато са ме снимали ?!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
По важно е как ти ще докажеш че не е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, де, не мислете полицайте за глупави. И те са хора като нас.
Че за преносимият знак. Слага се, прави му се снимка.
Това го видях. Предполагам, че има ден, час, а възможно и GPS позициониране.
Че за преносимият знак. Слага се, прави му се снимка.
Това го видях. Предполагам, че има ден, час, а възможно и GPS позициониране.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
По принцип те трябва да докажат, че си виновен, а не ти, че си невинен /или казано като от правист - НЕвиновен/
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Дано да имаш правист като ти пратят честитката
И да споделиш после резултата.
Вица за 100-те лв и к*****е не го ли знаеш

Вица за 100-те лв и к*****е не го ли знаеш

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Протокол и снимка се прави когато се слага знака и това нещо върви със снимките с превишената скорост
Върни се в “ОФФ-Топик - други”