Продължаваме с още ЛЕД истории. Предпочитам на напиша нов пост за да не се бърка с горния. Ако не се хареса на модераторите,нека слеят мненията
Така,тук ще ви покажа как направих: Плафона на тавана и багажника.
За да разкарате пластмасите на плафона трябва с някаква тънка отвертка да натиснете ето тези зъбчета на снимката. Излизат без никакви усилия

:

Ето как съм свързал двете ЛЕД ленти - червен кабел + и черен -:
Да отбележа,че вътре пластинките на които се слага крушката съм ги изолирал хубаво.

Ето как изглежда завършено:
1. Ако се вгледате ще видите,че съм направил поставка за която съм залепил лентите (изрязах я от кутийка за компакт дискове - CD). Връзките на лентите са изолирани с горещ силикон,и поставката и захваната за плафона също с горещ силикон
2. За малката секция използвах готова ЛЕД лампа. Като обърнете плафона на обратно завъртате черната врътка обратно на часовниковата стрелка и тя излиза. От нея си издърпва лампата и се заменя с готова ЛЕД от магазина.
3. На снимката е показано и как свети малката секция

Така свети дългата секция:
1. Снимано с светкавица

2. Снимано без светкавица

Ето как свети вечерно време (не обръщайте внимание на белите грозотии,скоро изхвърчат от колата с 220 км/ч):
Ето как стана и багажникаОтрязах буксата която влиза в лампата:

Запоих + и - на лентата и готово:

Ето как я фиксирах:

На по-горната снимка се вижда как висят още един чифт кабели. За тях закачих още една лента:

Как свети вечерта - на живо свети повече

:

И с тези подобрения колеги вдигнах още 25,3 конски сили

Следва да направя всички бутони в червено. Очаквайте снимки с подробности скоро