б5 отново проблем с окачването
б5 отново проблем с окачването
здравейте имам следния проблем колата е б5 98г газ/бензин.Преди около 1 месец се появи потропване отпред в ляво отивам в сервиз и ми казват заминали са носачите о кей сменям ги и тръгвам с колата и потропването си е там смених и външен накрайник и пак си потропва сега ми казват най вероятно е вътрешен накрайник някой знае ли как да проверя дали е наистина този накрайник или идеи какво може да е тропането е при бавно каране по неравности или паваж
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Re: отново проблем с окачването на б5
Всичките ли носачи смени?
Вдигни я на крик и хвани гумата с двете ръце и я мърдаи наляво надясно,
веднага се усеща ако има разбит накраиник, ще усетиш луфта.
Големи гадатели в този сервиз
Вдигни я на крик и хвани гумата с двете ръце и я мърдаи наляво надясно,
веднага се усеща ако има разбит накраиник, ще усетиш луфта.
Големи гадатели в този сервиз

това ни е випа в младост! да и четирите носача са сменени пропуснах да кажа че ми казаха че най вероятно се е разбил защото сега били много стегнати носачите и там било най слабото място. Този накрайник вътре при рейката ли е
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Вадиш външния накрайник от шенкела хващаш го с две ръце и почваш да го клатиш във всички посоки.
Re: б5 отново проблем с окачването
Здр окачването си е наред но нещо още по странно се случи когато се издърпа волана максимално напред тропането изчезва това свързано ли е с рейката или е кормилния прът 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
В такъв случай имаш износване в рейката(самият гребен).От долу на рейката има една гайка с пружина за обиране на този луфт,възможно е да е от там.Пробвай да я притегнеш.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
phantom_ написа:В такъв случай имаш износване в рейката(самият гребен).От долу на рейката има една гайка с пружина за обиране на този луфт,възможно е да е от там.Пробвай да я притегнеш.
Ако направи това, в крайните положения волана ще затяга и няма да се връща сам. При износен гребен, като обереш износването в средата, в краищата, където зъбите са си наред, затяга. Предвид, че тези прътове не се ремонтират трайно, варианта е да се смени рейката с друга.
П.п. към автора - преди да сменяш разни неща, отскочи до Ники и Мишо в Герман, щом Вип-а ти е близо, те също са ти близо, да видят за какво иде реч.

къде в Герман някакъв телефон или адрес. рейката или кормилния прът се сменя в този случай
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Регистриран си от 2009-та година и не знаеш за Ники и Мишо?
Ето - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=13&t=7096
Хората са ти близо, обади се, разбери се с тях, отиди да погледнат какво ти има на колата и да ти я оправят. Достатъчно близо са до Младост.
Кормилния прът не се продава отделно от рейката нито като нов, нито като 2-ра употреба т.е. сменяш цялата рейка, защото вариант за наваряване няма т.е. има, ама не е траен и скоро след това ще имаш същия проблем.

Ето - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=13&t=7096
Хората са ти близо, обади се, разбери се с тях, отиди да погледнат какво ти има на колата и да ти я оправят. Достатъчно близо са до Младост.
Кормилния прът не се продава отделно от рейката нито като нов, нито като 2-ра употреба т.е. сменяш цялата рейка, защото вариант за наваряване няма т.е. има, ама не е траен и скоро след това ще имаш същия проблем.
мерси още в сряда съм при тях просто допреди няколко месеца нямах проблеми с пасатко 

много благодарности на мищо и ники от герман благодарение на тях проблема е решен а именно долен заден носач благодарности и на колегата който ме насочи към тях