Golf 4 Проблем със стоповете / Решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Uaxbun
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 Проблем със стоповете / Решен

Мнениеот Uaxbun » Съб 03 окт 2015 16:26

Беше ми изгоряла малката крушка на левия стоп. След като я смених реших да разкача конектора на цялото гнездо за да видя в какво състояние е и да го почистя ако е замърсен. След като го извадих видях че е ръждясал. С ножа пробвах да сваля малко от ръждата за да може да прави по-добър контакт. След като го сложих започнаха проблемите... След като включа левия мигач и съм с включени светлини, при включването на мигача крушката на стопа се затъмнява, все едно мигача тегли почти целия ток и не му стига на стопа за да свети нормално плюс това и на таблото ми светва лампата за изгоряла крушка и мига заедно с мигача. Като натисна спирачката лампата на таблото светва и изгасва, после пак светва но съвсем леко, едвам забележимо, докато не пусна спирачката. При включването на задна също ми светва лампата на таблото... Смених всички крушки с нови но това на оправи проблема. Дали всичко се дължи на конектора и ако пробвам отново да надраскам с нож конекторите дали ще се оправи? Странното е че никога не съм имал този проблем докато не откачих конектора... С десния стоп нямам проблем.

Последна промяна от Uaxbun на Нед 04 окт 2015 12:49, променено общо 1 път.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Re: Golf 4 Проблем с стоповете

Мнениеот batmit » Съб 03 окт 2015 19:37

Колега, почисти с водна шкурка 500 /или каквато имаш/ и напръскай с контактен спрей.

Потребителски аватар
Uaxbun
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uaxbun » Съб 03 окт 2015 21:35

Утре ще пробвам да изшкуря пиновете на гнездото до колкото е възможно. Нямам контактен спрей и ще пробвам да мина без него. Много ми е чудно как конектора е успял да корозира до такава степен :neutral ...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 04 окт 2015 0:41

Uaxbun написа:Много ми е чудно как конектора е успял да корозира до такава степен :neutral ...

Удъ. Влага сигурно има от някъде вътре. Изкриви пластинката, която прави контакт със средната пъпка на крушката малко нагоре. На мен ми прекъсваха стоповете и така реших проблема.

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Нед 04 окт 2015 8:05

брат ми имаше същия проблем! влизало вода и всичко ръждясало! уж почисти всичко, но така и не успя да разбере къде окъсява и смени цялата основа, на която се слагат крушките и залепи със силикон стъклата на стоповете!

Потребителски аватар
Uaxbun
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Uaxbun » Нед 04 окт 2015 12:47

Днес си играх бая със шкурката.. После го сложих и се получи. Сега като включа мигача, съвсем леко се вижда че стопа намалява да свети в такт с мигача. Вече не ми свети лампата на таблото за изгоряла крушка. За сега ще карам така. Благодаря за бързите отговори.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”