Както си карах на 3-та предавка и остана там..не мога да я изключа нито да сменя на някоя друга
какъв може да е проблема и колко горе долу ще струва да се поправи? или да търся нова кутия ?
Благодаря предварително
VW Vento 1.9TD 75hp проблем със скоростната кутия
VW Vento 1.9TD 75hp проблем със скоростната кутия
Последна промяна от Bob$an на Пон 05 окт 2015 20:36, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростната кутия VW Vento 1.9 75hp
Проблемът вероятно е в щангичките между лоста и кутията, а не в самата кутия. Помоли някой да си играе с лоста, а ти отвори капака и гледай какво се случва с щангичките. Ако проблемът не е в тях си търси друга кутия. Едва ли ще е повече от 50лв, но самата смяна си е много работа.
не проблема не е там!всички щангички са си наред.Говорих с един майстор и ми каза че или е синхронизатора или е няква' си вилка
а нова кутия е 150 лв. не знам къде си я видял за 50 ако имаш оферта я купувам веднага !
а нова кутия е 150 лв. не знам къде си я видял за 50 ако имаш оферта я купувам веднага !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Имам кутия от голф 2 75кс, която вероятно също ти върши работа. Бих ти я дал и за 40лв, но е в Ямбол, а аз съм в София и не знам кога ще се прибера.
Най-добре си пусни обява в този форум, че търсиш такава кутия и може да намериш и за под 50лв.
Най-добре си пусни обява в този форум, че търсиш такава кутия и може да намериш и за под 50лв.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мой приятел сложи от Толедо 1.9TD на голф двойка.Само гледай чашките на каретата да са същия размер. Те биват 90 и 100мм, за да не си играеш да сменяш само чашките.
Благодаря ви момчета
ktamen ако се прибереш случайно по скоро или има кой да я прати по еконт ще съм ти задължен
те по принцип стават от доста коли дали ще е Голф3 или Сеат дори може би от някой Ауди ще стане
ktamen ако се прибереш случайно по скоро или има кой да я прати по еконт ще съм ти задължен
те по принцип стават от доста коли дали ще е Голф3 или Сеат дори може би от някой Ауди ще стане
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз едва сега забелязах, че колата ти е дизел. Моята кутия е от бензинов голф и едва ли ще ти свърши работа.
Преди 15 години отварях кутията на едно дизелово Поло. Наварявах една вилка и струговах една зъбчатка. Ремонта стана сравнително лесно и после зет ми го кара около година без проблем и така го продаде. Може би и ти трябва докато търсиш друга кутия да отвориш твоята и да видиш дали не може да се поправи лесно. Така и така повече от това не можеш да я прецакаш.
Много е вероятно след седмица да съм в Ямбол, но най-добре си пусни обява.
Преди 15 години отварях кутията на едно дизелово Поло. Наварявах една вилка и струговах една зъбчатка. Ремонта стана сравнително лесно и после зет ми го кара около година без проблем и така го продаде. Може би и ти трябва докато търсиш друга кутия да отвориш твоята и да видиш дали не може да се поправи лесно. Така и така повече от това не можеш да я прецакаш.
Много е вероятно след седмица да съм в Ямбол, но най-добре си пусни обява.
да пуснах обява... но не разбирам от скоростни кутии нито имам време...по цял ден съм на работа
чакам в сряда едно момче къде се занимава с това да видим какво ще каже...че и проблема е малко с финансите в момента
...
чакам в сряда едно момче къде се занимава с това да видим какво ще каже...че и проблема е малко с финансите в момента
...

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Проблем със скоростната кутия VW Vento 1.9TD 75hp
Кутията на 1.9ТД е абсолютно същата като на някои 1.8 моно и някои 1.6 при Мк2 като предавателни числа. Просто гледай чашките на каретата, да не се занимаваш излишно с глупости да ги подменяш. Числата отговарят на 4Т, която е най-дългата кутия при Мк2 и явно върши идеална работа за 1.9ТД, за да сложат още от завода с такива числа. Примерно търси кутия ATH, моя човек с моното беше с такава заводски, тя е със 100мм карета, предполагам като твоите.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Проблем със скоростната кутия VW Vento 1.9TD 75hp
Кода на кутията е CHD.Провери по моргите-100% ще намериш на тънко,щото е доста разпространена.
Върни се в “Дизелови агрегати”