VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T vs Subaru Legacy 3.0R

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat 3.2 v6 vs Audi Allroad 2.7T vs Subaru Legacy 3

Мнениеот VWGT » Вто 06 окт 2015 15:14

zografski написа:Напоследък май пуснаха и някаква шкода от рода на AllRoad, само не знам дали ги има и 2003-2007г

шкодата е октавия скаут, произвежда се от 2006. задвижване 4х4, 4 см е по-висока от нормалната. Не знам обаче дали изобщо ще намери бензинова, а ако намери ще е ФСИ/ТФСИ т.е. забравя за газ.
За хубав скаут бюджета е на кантар, иначе после като обслужване няма какво да му гледа, по-евтино е от голф 4х4, спрямо ауди/волво и тн не може да се сравнява изобщо. Общо взето е най-евтиното от всички allroad/alltrack и подобни паркетници, а върви като тях.

Изображение

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 06 окт 2015 15:59

И е доста красива, хваща окото :smile Баща ми кара шкодичка октавия, комфорт 2003г и е много доволен, много е здава и не е имал никакви сериозни проблеми. Само консумативи, съединител на 100К км, колата е купувана нова и за 12г има навъртяни по-малко от 120к км. Като цяло май само с добри впечатления от шкодилаците :smile

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 06 окт 2015 19:42

Октавия 1 е най-коравата от октавиите. Октавия 2 е по-нежна, но определено лови окото повече. Скаута е чудесен вариант, но не дъм виждал за 13 хиляди.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 07 окт 2015 9:40

Много са редки Скаутите на Октавия - дори ги няма като отделен модел в уеб сайтовете.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 08 окт 2015 13:27

Колега Til, ти сериозно ли мислиш, че единственото, което ти трябва за да свалиш мотора на твоята кола е, време? Ти да, но едва ли и всеки друг. Подозирам, с голяма доза основание, че не дай-боже се случи нещо с турбина на този мотор, освен време, на колегата ще му трябва и доста сериозна сума в някой сервиз, понеже едва ли има нужните знания и оборудване да се справи това чудовище под капака. Това, че не са редки случаите при които е наложително да се свали мотора, не говори изобщо в положителна посока за дадената кола като цяло. Не ме разбирай погрешно и аз съм фен на големите мотори, но не си представям да вадя мотора за щяло нещяло, пък това за водната помпа изби рибата. По-лесно сигурно е да се свали бронята, но не искам да влизам в подобен спор. Да не споменавам, че големите мотори влачат и големи данъци, едни пари на вятъра.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 08 окт 2015 13:38

Ами колегата TIL е доста прав като цяло, дори и да не се налага ваденето на целия мотор, пак са трудни голяма част от ремонтите под капака, когато си с голям мотор. Ето и моя не е много голям, но често като правя нещо, се налага да сваля 2-3-5 др неща, за да достигна до това което искам. Пример, дори 1 алтернатор... 1 час сваляне и още толко качване, няма да казвам каква мъка е и как излиза и че се борим 2ма човека, за да не сваляме компресора на климатроника, че ако го свалим, става още по.... :th_up Но всеки си прави сметката, човек като има пара, тези неща не би трябвало да го притесняват, защото това че трябва да свали нещо в повече не е проблем, проблема идва от това, че продължителния като време ремонт го оскъпява, т.е. пак се опира до пари, като имаш парички и като си го караш в сервиз дето си имат и хубава техника, тези ремонти стават лесно и бързо, но цените са неПриятни :mhihi

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Чет 08 окт 2015 15:08

Да, за това говорех. Но аз нямам впечатление, че тук подобни теми се задават от хора, които не ги интересуват неща като разход, поддръжка, цени на резервни части и прочее. Тук всяка тема започва точно с тези неща за конкретния автомобил, дори да струва повече от тези, за които пита колегата. Като имаш достатъчно излишни пари, тези въпроси не те занимават и по мое мнение, такива хора не пишат по форуми и не задават подобни въпроси. Тук сме тези, дето си правим сметката :biggrin .

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 08 окт 2015 15:40

на 03.10 май си сбъркал 37 със 73

иначе и аз имах един мотор, дето за да му сменя крушката във фара, свалях кутията на въздушния филтър :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 08 окт 2015 15:43

Има го и това, всеки тук си има някакъв бюджет, иска хубава, мощна, по-нова кола и гледа така да се вмести в бюджета си, че и да му останат после някакви, с които да си я обслужи поне :mhihi
То на всеки тръгнал на лов за голям мотор трябва да му е ясно, че колкото по-голям мотор си вземе, толкова ще му е по-скъпа поддръжката, а и не само тя, данъци, каскота и т.н. Същото като при 4x4-то и само предно или само задно, ест. че 4x4 е по-скъпо за поддръжка от към окачване спрямо задвижваните само от 1 ос коли.
Така че лично аз съм далеч от мисълта, че има такива дето не си правят сметка, може би не си правят сметка само тези дето не могат да броят до толкова, колкото пари имат :mhihi
TiL, много евтино бе колега... къде ти правиха тези интервенций? Да не ти правят някакви извънземни отстъпки? На мен за смяна на верига с обтегачите + нова гарнитура, ми обявяват към 700лв с работата, а съм с г4, не с ауди... а даже говорим само за ангр. верига и прилежащите й, без пистовите ремъци, ролки и без термостат и водна помпа... Направо да питам твоя майтор кви пари ще ми вземе :smile
VWGT-ако става дума аз свалям бронята и фаровете, за да им сменя габаритите и мигачите, особено ако е фара при акумулатора... :mhihi

Последна промяна от zografski на Чет 08 окт 2015 15:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 08 окт 2015 15:43

На Ауди А6 Ц5 се сваля предната броня за смяна на крушки. :biggrin

Потребителски аватар
haho15
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот haho15 » Вто 13 окт 2015 18:30

Да си кажа честно но тази Шкода Скаут изглежда доста странно дори нелепо (мое мнение). От всичко изчетено до момента мисля, че вече съм се ориентирал към избора на Субару Legacy/Outback. Не знам защо, но някак си ме влече да пробвам и от тези японски кошници, който ги хвалят че били много надеждни, здрави и.т.н. Сега вече опира до търсене, гледане, мислене, чудене :)

Не съм много вещ а автомобилите, но мисля, че всички майстори повтаряха "Мотор се прави, тенекия - НЕ". Изхождайки от това правило, на първо място ще гледам да няма следи от силни удъри, ръжди и проблеми с хлопащ интериор. Всичко друго е късмет казват. Благодаря много на всички които се включиха в темата и бяха полезни!

Другото нещо, което ме мъчи е тези тефтери на които казват "сервизна история" могат ли да бъдат достоверни (за новия внос), или това е някакъв трик на търгашите?

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Сря 14 окт 2015 8:21

Имам приятел с подобно субаро, махна въздушното окачване и сложи нормално. Има голяма вероятност сферите да са на края на жизнения си път. Не знам тези коли продават ли се с друго окачване, а лично бих търсил с нормални пружини и амортисьори.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”