Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л

Мнениеот myrshavija » Сря 07 окт 2015 10:59

Забавен съвет - не си купувайте прахосмукачки по 1500-2000 вата, защото може да ви е калпава ел. инсталацията у дома. :biggrin
Печки по 2000 вата може ли или е задължително да се отопляваме с парно?

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Сря 07 окт 2015 11:06

Кой каквото иска да купува. Просто казвам защо масово ги правят по 1500 вата нормална мощност.

Като споменах печките и бойлерите се включват или в усилен контакт или се монтират директно с шина (мост) без контакти. Това дали е случайно. Едва ли.
Аз има инверторе заваръчен апарат 200А, който купих без шуко-за мостов монтаж предвиден.

Мръшляк, като ти гледам коментарите в другите теми, не трябва да ти се връзвам. Мисля че добре ме разбра и ти и другите какво казвам. :Mr Green Fun :beer

Просто моят опит ми е достатъчен и с ремонт на изгорели контакти и с ремонт на 2000 ватови Елтоски флексове с избил колетор. А и не на последно място с духалки за листа по 2000 вата.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 07 окт 2015 11:26

Предразсъдъците ни станаха ясни ..турското бля,бля .Акумулатора ми е турски MUTLU 4 години проблем нямам/бая Варти и Бошове ,че и Банери си заминаха по на 2 години/.Ходя до Турция и си купувам дрехи и други стоки от там на мен и семейството ми.ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволни сме от качеството.И не само ние.Предполагам и колеги ще го потвърдят.Цените няма да коментирам.
Така че....аре стига .Темата е съвсем друга .Аман от акъллии.Отде тръгна та до инсталации стигна и инвертори. :screwy :screwy

За протокола - Българин съм. :11

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Сря 07 окт 2015 11:43

Турски дрех са съвсем друга бира.
Важното е че ти колега не можа да ме разбереш за какво иде реч.
Майни тогава. Все едно не съм го писал това горе и така.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 07 окт 2015 12:43

Много се забалявам, когато прочета "не можа да ме разбереш за какво иде реч" и подобни изрази. :biggrin
Голяма част от коментарите ми са заяждане с хора пишещи глупости и неверни неща. Нещо присветна ли ти? :biggrin

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Сря 07 окт 2015 16:16

Това ми е известен факт Колега за твоите коментари. Не ме питай от къде знам.

Лошото е че щом ме можете да ме разберете, значи нещата са трагични. Пък това че ти се подиграваш на даден коментар не винаги значи че той е глупав, смешен или безмислен. Нали. Тогава нещата са ..............
Явно това инфо от моят опит е доста разнородно и трудно за възприемане, освен ако лично не си се сблъскал с проблема. То за това си има ел техници и тнт.
Грешката е моя че ви занимавам с тези неща които са на друго ниво. Сори !
Продължавай да се забавляваш колега ! :11 :c010 :th_up

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 07 окт 2015 17:19

trv написа: То за това си има ел техници и тнт.

Именно де, че и отгоре .Аз ти казвам, че грешиш ама ти .Да започна да ти говоря сега за изчисляване на сечение на проводник спрямо мощноста.....Дори и лаишкото квадрат на киловат- пак ще те попитам контактите ти с 0.5 м2 ли са захранени.
TiL написа:mely началото на годината си купих тая малката 1300 вата дето е. Не става за домашна употреба. Тръбите са пластмасови, приставката е супер скапана... абе трагедия. Ако я вземеш ще трябва да набиеш още 30-50лв за хубав телескоп с приставка. Аз я взех само за да си пера седалките на старата кола. ДОбре пере, но продадох колата :mhihi Та прал съм още няколко коли и става, но там ползвам само малката приставка. Ако ще вземаш от техните прахосмукачки, то гледай да е е тази 1400вата(до колкото си спомням имаше и повече приставки).

Аз преставки имам.Предполагам ,че ще станат.Смучи ли здраво.
Обаче ще се опитам да си взема от Турция.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 07 окт 2015 19:33

mely написа:Да започна да ти говоря сега за изчисляване на сечение на проводник спрямо мощноста.....Дори и лаишкото квадрат на киловат- пак ще те попитам контактите ти с 0.5 м2 ли са захранени.

16А - 1.5мм2
25А - 2.5мм2
35А - 4мм2
50А - 6мм2
63А - 10мм2
Точка по тоя въпрос. Сечение се изчислява на база на допустимото нагряване при стандартни работни условия. Един проводник се разтапя при значително по-висок ток, отколкото изолацията му, която се разтопява на база на превръщането на енергия под формата на топлина от закона на Джаул-Ленц. И освен това при изчисление се взима предвид и падът на напрежение в захранващите проводници, които при дълги линии може и е фактор.
Горните написани стойности на токовете се базират на стандартните токове за предпазители. Те се ползват за ориентир само за качествата на един захранващ кабел. Комутационната апаратура или всякакви връзки и контакти не е задължително да издържат тези токове. Стандартните контакти са до 3500W или 16А. Предпазители се избират на база дължина на линията, максимален ток по проводниците на база на сечението им и защитаваното устройство.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Сря 07 окт 2015 20:10

Да де, ама на практика контактите греят в реални условия. Особено когато са по стари , окислени, с липсващи пружинки по клемите, с лошо затегнати проводници и тнт. При продължително ползване и греене може дори да гръне в ръцете на ползвателят. Случвало се е на Баща ми.
Аз не говоря за ел -ТТ даните който са известни и достъпни за всеки. На Вилата имам трифазно, крушки, контакти бол. Занулени, незанулени, греещи, трифазни-всякакви. В панелният апартамент- панелни контакти с мостова схема на усилване- климатика в кухнята не работи нормално-прави дефрост и не изключва когато го гася. В стаята замирисва на бакелит- нулата минавала през стайният контакт и се усилвала към кухнята-3х1,5 квадрата излизат в панелният в кухнята. Климатика 18-ка започна да работи през заземителните клеми и стопи шукото докато затегна тия клеми в стаята и спрях нагара. После при ремонта проверих тази безумна схема на всички контакти.
Ето една реална схема от панелка 1985 посторена.
Климатика 18ка консумираше само 7 ампера на макс и при пуск на компресора леко мигат лампите !

Така че 9-10 Ампера си е доста ток за духалка.

Та за разлика от вас аз ползвам реална ел инсталации които ми се налага да ги ремонтирам, подобявам, дали защото са стари или защото не са добре изпълнени.
Основната ми мисъл в тази цялата работа беше че консуматор до 1500 - 1600 вата включен към калпав контакт не създава проблем със загряване и тнт, но при 2000 вата вече се усеща този проблем. Това е мое лично впечатление от практиката ми с различни уреди.
Но важното е дали колегата ще купи 2000 ватова духалка.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 07 окт 2015 22:35

У вас инсталацията е неизправна, затова препоръчваш никой да не купува ел. уреди с мощност над 1500 вата. Само че това го разбрахме отдавна. И е несериизно. Както и драматизирането как си неразбран и недооценен от всички.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 07 окт 2015 23:06

myrshavija написа:....Както и драматизирането как си неразбран и недооценен от всички.

Aaaaaaa разбрахме го , както разбрахме ,че кавото електрическо хване започва да грее,святка, пуши, и гърми.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Чет 08 окт 2015 8:17

Да темата е за друго.
Аз не съм казвал че съм инженер ! Но поне разбрах че по форумите Инженер е обидно нарицателно.

Също разбрах че само при мене има проблеми свързани с каквото и да е било, както е и с ел инсталацията. Докато при вас и другите в Държавата всичко е 6. :mrgreen
Това е много добре, значи сме се оправили и само аз остава да си оправя нещата и всичко ще се нареди.

Това 4000 вата бойлер ли е ? Какво трябва да е това животно. Понеже Бойлера ми на вилата е 3000. Та по мощно е само абрихта и банцинга, но те са трифазни.

Даже сега като поразмислих в каква грешка съм, съжалявам че продадох 2000 ватовият листосъбирач. Можеше с него да си смукам стайте. :biggrin . Язък човек как се цака сам. А с бензиновата пушека ми е проблем.

И все пак за да установя че кухненският ми контакт има проблем с връзките в стаята трябваше да включа по мощен уред.
Също е интересно че според общото правило 16 ампера се прекарват през 1,5 квадрата, но 18-ката е с 3х2,5 квадрата кабел и консумира 7-8 ампера. Стартовият ток е по висок само.

Последна промяна от trv на Чет 08 окт 2015 12:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 08 окт 2015 8:41

Спрете се! :death

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 09 окт 2015 7:42

подматрачната която пуснаха за 85лв. е много,ама много добра за тези пари препоръчвам с две ръце icon_idea

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Чет 15 окт 2015 9:58

Здравейте,

От другия Понеделник(19.10.15) ще пускат следното точило:
Точило.jpg

Някой ползвал ли го е? Става ли за нещо?

Поздрави!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”