Golf IV 1.9 TDI (110hp) Проблем с ABS система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
raddmachinen
Автомобил: Golf IV 2000
Двигател: 1.9 TDI 110hp AHF

Golf IV 1.9 TDI (110hp) Проблем с ABS система

Мнениеот raddmachinen » Пон 05 окт 2015 20:21

Здравейте,
първо - добър вечер на всички. Колата е Golf IV 1.9 TDI (110hp). Ще ви бъда много благодарен, ако съумеете да ми помогнете, тъй като вече съм в безизходица. Става въпрос за проблем с ABS системата (както е написано в заглавието) и по точно - в даден момент по време на каране, педалът на спирачката придърпва и издава странен звук "кррр" (:Д), след което се включва лампичката за ABS на таблото. Първоначално мислих, че сензорът е заминал. Свързахме с компютър и показа грешка в преден десен сензор. Сменихме го (40лв), но проблемът не изчезна. Реших да отида в друг сервиз като там ми казаха, че "ако не е от сензора, то 100% е от кабела". Дадох 130 лева за кабел и труд, смениха го (но не изчистиха грешките), проблемът изчезна за дадено време и в момента пак е активен. Тъй като това се случва от време на време, не знам дали въобще след смяната на кабела е имало период, в който проблемът да е отсъствал или просто се е случило така, че да не го прави известно време. Съжалявам, ако съм използвал непознати и неточни термини, но не съм много наясно с нещата, но съм твърдо решен да го оправя и то не толкова за лампичката ABS на таблото, колкото за педалът, който придърпва и е стряскащо, докато караш на съвсем чиста настилка, да се включи ABS. Благодаря за отделеното внимание, надявам се да намерим решение на проблема.

Поздрави,
Р.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Golf IV 1.9 TDI (110hp) Проблем с ABS система

Мнениеот phantom_ » Вто 06 окт 2015 6:47

Диагностика трябва колега,изчистваш грешката и след като го направи пак я закачаш,за да се разбере от къде е точно проблема :th_up

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Вто 06 окт 2015 20:35

На диагностиката излиза, че има проблем в преден десен сензор. Проблемът е в това, че колата при плавно натискане на спирачката на нормална настилка (в определени случаи, дължащи се на незнайни фактори за мен) се активира ABS (педалът на спирачката рита). Интересува ме кои са възможните части, които могат да предизвикат дадения проблем.

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Сря 07 окт 2015 18:36

Има ли възможност да е от мека гума. Днес ги проверих и точно предна дясна гума беше 1.4, а другите по 2. Изравних стойностите, надявам се да има резултат.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 окт 2015 19:39

Теоретично - да.
Но съм 99% сигурен, че в случая проблема няма да е от там.

Иди при някой с диагностична апаратура, качете се в колата и тръгваш бавничко направо, без да въртиш много волана.
Гледате стойностите на датчиците.
Ако някой от четерите се отличава с много от другите - там търсите проблем.

И допълни в профила си от къде си, за да можем да те насочим към подходящ човек.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Сря 07 окт 2015 20:00

Нещо подобно има и при мен, само че като карам със 20-30км/ч педала започва да трепти и да издава стържещ звук. Диагностиката показа преден десен датчик ( явно той е водещия датчик :biggrin ) смених го и нищо. Звука и вибрацията на педала на спирачката изчезнаха но индикацията за проблем с ABS и ASR светва на таблото ( след като покарам няколко километра) Засега не съм открил решение на проблема а и ще правя ъпгрейд на задните спирачки и после ще го мисля този АБС.
ПП- колега като караш колата на диагностика гледай лампата на таблото да е светнала ,че АБС-а има навика да си забравя болката и ако не свети лампата системата се изчиства сама :th_up

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Сря 07 окт 2015 20:01

В момента съм в София. Имам възможност в петък, събота да посетя сервиз. Както казах, вече 2 пъти ходих на сервизи, момчето се беше качило с мен, карахме известно време като следяхме цифрите на датчиците, всичко си беше ок. Сега се сещам, че след като смениха кабела за абс (предно дясно колело) не изчистиха грешките. Има ли възможност да прави проблема, заради това? Ще бъда много благодарен, ако дадете съвет къде да ида, че нямам никакви впечатления от софийските майстори, а ако е в близост до Младостите - супер :)

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Сря 07 окт 2015 20:03

hvp800 написа:Нещо подобно има и при мен, само че като карам със 20-30км/ч педала започва да трепти и да издава стържещ звук. Диагностиката показа преден десен датчик ( явно той е водещия датчик :biggrin ) смених го и нищо. Звука и вибрацията на педала на спирачката изчезнаха но индикацията за проблем с ABS и ASR светва на таблото ( след като покарам няколко километра) Засега не съм открил решение на проблема а и ще правя ъпгрейд на задните спирачки и после ще го мисля този АБС.
ПП- колега като караш колата на диагностика гледай лампата на таблото да е светнала ,че АБС-а има навика да си забравя болката и ако не свети лампата системата се изчиства сама :th_up

Имам чувство, че имаш абсолютно същия проблем. Само дето аз смених датчика и ABS продължава да се включва неоправдано, колкото и рядко да е това.

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Сря 07 окт 2015 21:05

Aми Герман не е толкоз далеч от Младост но там са доста заети и е много вероятно да не се включиш в графика. На мен последната диагноза беше гривната на главината. Не съм я сменил още и затова не мога да кажа нищо. Но ако и това не е остава проблема да е в самия модул на АБС-а ..... ако намериш някакво решение да споделиш

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Сря 07 окт 2015 21:57

Герман ми е на 5 минути път. Мога да намина и да запазя час, естествено ако ми гарантираш за сервиза и цените :)

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Сря 07 окт 2015 22:03

Можеш ли да ми дадеш номер, за да мога да звънна утре по някое време :)

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Сря 07 окт 2015 22:05

Над 40 страници гаранция :mhihi http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096

Потребителски аватар
raddmachinen

Мнениеот raddmachinen » Сря 07 окт 2015 22:10

хаххаха, още утре звънкам. Мерси много за помощта, надявам се, че ще имат време да ми обърнат внимание :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”