B5.5 2004 ръчна скоростна кутия изключва от скорост
B5.5 2004 ръчна скоростна кутия изключва от скорост
Здравейте. Живея в Англия и вчера се сдобих с пасат B5.5 2004 1.9 highline 130 коня. Колата е в добро състояние с пълна сервизна история. Съединителят е хубав и скоростите се включват лесно, но ми направи впечатление - само от 4та скорост не постоянно през няколко минути колата сама се изключва от скорост... С другите проблем няма! Ще съм благодарен ако ме насочите от какво може да е и сериозен ли е проблема..
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Re: B5.5 2004 ръчна скоростна кутия изключва от скорост
Преди години имах един Голф със същия проблем, само че с 5-та предавка. Износено зъбно колело - след смяна всичко се оправи. Помня, че тогава ми беше проблем да си намеря само зъбното колело за 5-та предавка - всеки искаше да ми продава цяла скоростна кутия.
Cucci написа:Здравейте. Живея в Англия и вчера се сдобих с пасат B5.5 2004 1.9 highline 130 коня. Колата е в добро състояние с пълна сервизна история. Съединителят е хубав и скоростите се включват лесно, но ми направи впечатление - само от 4та скорост не постоянно през няколко минути колата сама се изключва от скорост... С другите проблем няма! Ще съм благодарен ако ме насочите от какво може да е и сериозен ли е проблема..
провери и маслото на скоростите. Имам познат с Хюндай, който изключваше 4-та и 5-та предавка и се оказа, че маслото е малко заради теч, звучеше ми налудничаво, но с доливане се оправи проблема с изключването , а след време оправихме и теч-а.
Успех!
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е 5-степенна кутията- става от ауди 80. Само сменяш фланците на каретата.