Помощ за покупка на Passat B6 1.9 TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Помощ за покупка на Passat B6 1.9 TDI

Мнениеот svetik » Чет 08 окт 2015 20:34

Здравейте, колеги!
Отдавна не съм се появявала, но ще бъда благодарна, ако ми помогнете :)
Преди карах Голф 3, 96г. бензин, след това Сеат Толедо 93 г. пак бензинка.
Сега ще се купува голяма семейна и по-нова кола. Не ми трябва да е супер бърза и пъргава кола.
харесахме Пасат 1,9 дизел (препоръчан двигател, по-добър бил от 2-ката) 2006г., 105 к.с. от Австрия, уж поддържано във VW, на 280 000к, екстрите са само ел. стъкла -предни, автопилот, климатроник, блутут система за телефон. Двигателят звучи добре, върви добре, ходова част изглежда добре, не тропа
Конкретни притеснения:
1. свети на таблото датчика за филтъра за твърди частици (възможно е да се саморегенерира, не е пробвано, колата е без номера)
2. на празен ход при леко натиснат съединител, той леко пулсира. Нормално ли е това? Досега не съм карала дизел и не съм карала много коли, но досега не съм имала такова усещане.
4. леко омасляване на скоростната кутия
3. малки ръждички на доста места

Чуденката е доколоко първите 3 точки са сериозен проблем и дали си струва да дам 10 000 лв за тази кола.
Благодаря за всяка оказана помощ :)

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Помощ за покупка на Passat B6 1.9 TDI

Мнениеот IRRITATING » Чет 08 окт 2015 20:37

Твърдо НЕ

Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetik » Чет 08 окт 2015 20:42

А защо твърдо не?
Ако свалят цената?
И доколко са серизони/скъпоструващи проблемите?

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 08 окт 2015 20:52

1. свети на таблото датчика за филтъра за твърди частици (възможно е да се саморегенерира, не е пробвано, колата е без номера) - няма да се саморегенерира, свършил е ДПФ-а 500 лв махане на ДПФ + ремап и забравяш за проблема
2. на празен ход при леко натиснат съединител, той леко пулсира. Нормално ли е това? Досега не съм карала дизел и не съм карала много коли, но досега не съм имала такова усещане. - нормално е, зависи обаче колко "леко" е пулсирането. Ако е тръгнал маховика - 1000 лв оправят проблема
4. леко омасляване на скоростната кутия - тук съм пас
3. малки ръждички на доста места - зависи от ръждичките и от местата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetik » Чет 08 окт 2015 21:00

За филтъра звънях в Порше да питам :)
Казаха, ако свети само единия датчик се кара извънградско на високи обороти и той се самопочиства, ако светят този и още някакъв чек тогава се чисти в сервиз 80-90лв, ако се е задръстил съвсем - смяна (много, много пари) - лъжа ли е това?
Ние искаме да обикаляме из Европа и не е вариант махането, че може да си имаме проблеми

за скоростите - уж била обикновена ръчна кутия и е въпрос на смяна на семеринг, но не знам това удоволствие колко струва

съединителя -не е много,но го усетих, защото досега с другите коли не съм го имала, а съм чела разни теми из форума (и май ми дойдоха в повече, защото съвсем се обърках и шашнах)

ръждите са мънички петънца от вътрешната страна на предните калници, 2 точки в предната част на тавана на ръба със стъклото, леки чуквания от камъчета на предна и задна броня и ръжда под дръжката на багажника

Потребителски аватар
vasko_bulgaria
Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
Двигател:

Мнениеот vasko_bulgaria » Пет 09 окт 2015 9:42

Тези дребни ръжди не са въобще за подценяване. Както казаха колегите отгоре насочете се към друг автомобил.

Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetik » Пет 09 окт 2015 9:57

Благодаря, май така ще направим

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 09 окт 2015 9:58

Да разчиташ на оценка дали конкретна кола си заслужава от хора в интернет форум е наивно. Описанието ти на колата не е обективно и изчерпателно, а мненията на писалите в темата са субективни и несериозни, защото се основават на твоето описание.
Вземи някой, на когото имаш доверие и гледайте коли с него! Във форума можеш да получиш информация по принцип - за "по-интересните" за модела неща, но не и за конкретен екземпляр, освен ако някой не го е виждал точно него.
И аз имам няколко точки ръжда на колата и според мненията тук не би трябвало да я купувам, но пък взех, че я купих и съм много доволен от избора си. Несериозно е по описание на някакви точки да се дава мнение, че колата не става.
Мнението на plamikcho е единственото смислено дотук.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 09 окт 2015 10:06

Изказа се експерта и дилемата се реши.Смятам не е много трудно да се отвори немското Мобиле и да се погледна за 5000 евро какъв Пасат може да се купи.

Последна промяна от IRRITATING на Пет 09 окт 2015 10:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 09 окт 2015 10:38

Не отхвърляйте фвигателя като вариант. За семейна кола е чудесен, не е муден, дава много приятен разход, спрямо 2000сс дизел 140к.с. до 2008 е къде къде по-безпроблемен. Ръждичките са малки сега, малки отвън, отдолу може да е трагично положението. Другото колегите общо взето са се изказали адекватно. :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 09 окт 2015 13:10

Нормално е при така описан автомобил да се получат и такива отговори... Малко ръждички на някои места :screwy :Mr Green Fun

Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetik » Пет 09 окт 2015 14:28

Описала съм къде са ръждите и не само те ми бяха притеснението.
След като питам хората от форума, явно няма с кого много разбиращ да отида, и очаквам мнение на хора, които са компетентни :)
Нямам представа колко пари е нормално да струва тази кола и дали ако я купя за 10 000, тези проблеми няма да ми излязат още 5 000. Исках съвети, общи напътствия. Няма да взема решение на базата на един отговор "Не я взимай" :)
Междувременно ми казаха, че малките ръжди не са толкова голям проблем в момента и няма да излезе скъпо да се оправят, но ако е тръгнала сега, след година ще избие на нови места, а гниенето до прозореца не е добре. И по-скоро ще търсим друга кола, колкото и да ме блазни мисълта, че на тази може би двигателя е читав и поддържан.
Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Пет 09 окт 2015 14:34

Малко висока цена ми се струва.
По моя имаше набола ръжда по 4те калници и допълнителния стоп (Германия).Комплект зимни гуми с джантия 16 и летни 17 Individual 170hp .Всъшност идейята ми,е че я взех за 5500 с всички възможни екстри.А тази дето си харесал (мотора е супер но на мен ми а мъртвец за това купе) е много скъпа.

Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetik » Пет 09 окт 2015 14:35

DoH_KuXoT написа:Не отхвърляйте фвигателя като вариант. За семейна кола е чудесен, не е муден, дава много приятен разход, спрямо 2000сс дизел 140к.с. до 2008 е къде къде по-безпроблемен. Ръждичките са малки сега, малки отвън, отдолу може да е трагично положението. Другото колегите общо взето са се изказали адекватно. :th_up

Определено сме се спрели на този двигател, просто явно ще се наложи да търсим друга екземпляр :)

Потребителски аватар
svetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetik » Пет 09 окт 2015 14:37

technopolis написа:Малко висока цена ми се струва.
По моя имаше набола ръжда по 4те калници и допълнителния стоп (Германия).Комплект зимни гуми с джантия 16 и летни 17 Individual 170hp .Всъшност идейята ми,е че я взех за 5500 с всички възможни екстри.А тази дето си харесал (мотора е супер но на мен ми а мъртвец за това купе) е много скъпа.

А откъде я купи на тази цена, или са тия вкарали? Аз търсих и под 9 000 нищо не виждам

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”