Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?

Мнениеот milmar » Съб 10 окт 2015 22:50

Най-вероятно един инверторен 12 или 9 за около 1000лв. ще се справи достатъчно добре. В много студеното може да му помагаш малко с радиатор (т.нар. конвертор примерно :smile ). То пък колко ли пъти зимата има наистина студено при вас :th_up .

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 10 окт 2015 23:35

Ако много застудее,ще си припалвам и парното.С него си се греех идеално,ама много хамалогия :neutral
Освен Хитачи и Тошиба за около 1000 лв,кои други да гледам?Без Нео,Санг и т.н.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 11 окт 2015 8:18

Daikin FTXB25C и си ти щом не ти се дават повече пари. :mhihi 1044 лв
За още 60 лв FTXB35C 1110 лв
То ва е ниската серия на Дайкин но е Дайкин. Води се Еко Комфорт http://www.mmc.bg/products/split-sitemi.html
Както каза Стефан....за 1000 лв не може най най .Добре си помисли .Дали не е по добре да дадеш повече пари и да си доволен без да палиш парно или да спестиш 200-300 лв и после да се хукаш. :c020

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 11 окт 2015 8:23

за 1000 машините са доста слаби,орязани и не особено икономични и не сигурно,както е написал колегата дали ще те отоплява в студ аз ти препоръчвам да увеличиш бюджета малко и да си вземеш нещо по-добро http://vimax.bg/productv/5750/invertoren-klimatik-sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr.html за този гарантирам че ще те топли и при -15 и ще харчи малко

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Нед 11 окт 2015 8:32

Дайкина ми изглежда читав,ще разуча къде в града ни го предлагат :th_up
Знам,че за 1000 лв няма да е кой знае какво,но това е максимума който мога да отделя. :neutral

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Нед 11 окт 2015 8:47

Един познат наскоро се обзаведе с това http://atclima.bg/index.php/product/Daikin-ftxb25crxb25c-promo-cena-s-montaj-1063.html
Като мине тази зима, ще видим отзивите.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 11 окт 2015 8:48

ЕЕ то за 1400 лв и баба знае
Виж фуджицо не са изобщо лоши и можеш да вземеш 12 ка за 1000 лв .Дори бих ти препоръчал макар че съм фен на Дайкин. http://klimakomplekt.com/fujitsu/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA-fujitsu-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-asyg-12llca-aoyg-12llc-asyg-12llca-aoyg-12llc Разгледай ги

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Нед 11 окт 2015 9:00

Аз имам 2 хитачита у нас 14 и 10 ка , топлят гарантирано до към -15 гр като се затормозяват леко поради сравнително честите дефрости като за сметка на това хитачитата не страдат от проблема с натрупване на лед по топлообменника.
14 -ката се справя с почти 27 кв.м но дефакто кухнята се затваря и остават около 19 кв.м.
10-ката е модела D10EX3 , води се луксозна серия има йонизатор , тежко външно тяло около 36 кг както и на 14 ката , скрол компресор сравнително рядко явление за такъв климатик по често се слагат роторни компресори.
Наскоро сложих сложих дайкин ftxb25c в спалнята на децата , в другата спалня е хитачито 10 ка , спалните са малки по 9 м2 .
Зимата ако не е под 0 градуса си отоплявам апартамента винаги с един климатик като работи нон стоп , при -5 и надолу включвам общо 2 климатика , имам външна изолация и пвц дограма.

За дайкина впечатленията ми са че е много тих удачен избор за малка спалня , топли добре и управлението на вентилатора в ауто режим е добре направено за разлика от хитачи.Засега е топло навън и нищо не се знае как ще се представи климатика.
Но не би трябвало да не топли , производителността му ще падне при минусови температури то е ясноняма как.
Иначе е направен добре пластмасариите не щракат при разширението им , суинг компресор на дайкин , EEV клапан , КОП при 6 градуса външна 4.0 при номинална мощност 2.8кв , при -10 около 3.0 КОП , при -15 2.32 КОП.
Най много ме притеснява при минсови температури как ще са дефростите му , чувам из нета за една друга серия на дайкин как правели дефрости през 25 минути (ужас ако е така) , хитачитата правят дефрости през около 45-50 минути макс което също не е добре.
Външното тяло на дайкина е наистина хилаво и изглежда такова , но пък и при фуджитсу външното е още по леко има и по 21 кг срещу 28 за дайкина което според мен означава спестен топлообмениккато големина.
Зимата идва и ще се разбере дайкина дали не е една набутвация , аз смятам че ще върши работа а и при мен е малка стаята.
Цена 940 лева с монтажа за 25 цата и 3 години гаранция , не е зле като да вземеш клима за 2-3 бона и да се счупи след гаранцията което не е невъзможно ама тогава боли много като знаеш че си изсипал 3 бона за климатик.

За фуджитсу съм чувал че евтините им серии LLC в частност имат един дефект изразяваш се в блокиране на управлението и стартиране на вътрешния вентилатор на макс което особено вечер може да ти докара уплаха или ако си заспал много дълбоко да простинеш.Също така външните тела са особено шумни особено при ниски температури , има и оплаквания за шум и от вътрешното тяло при дефрости и др като пукане от разширението на пластмасите. Скъпите им серии като LTC или LUCA сигурно стават ама и цената им е добра.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 окт 2015 11:30

Аз бих заложил отново на климатик секънд хенд. Не зная дали Пловдив ти е близо, там има вносители. Иначе някой евтин модел на Хитачи, Тошиба, Дайкин можеш да си купиш, но не очаквай чудеса от него - инак хамалогията ще ти я спести със сигурност.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Нед 11 окт 2015 14:02

Секънд хенд никога , по принцип това което се продава са класни машини японски с голям КОП но повечето са 10+ годишни работили десетки ако не и стотици хиляди часове т.е един вид като стар човек са всеки момент го чакаш да сдаде багажа.
Навремето преди 10-15 години новите клими бяха на непосилни цени , имаше секънд хенд за по 700-900 лева машини на преклонна възраст с такава се набутах и аз. Докато беше в гаранция 12 месеца през месец все я кърпеха тя и толкова работеше де , просто я закърпваха да изкара гаранцията и когато свърши и не се мина и 2-3 месеца машината отново спря . Поискаха ми 150 лева за ремонт , платих изкара още няколко месеца и след това собственоръчно я свалих и на боклука .
При демонтажа намерих едно стикерче на някаква част овехтяло но различих ясно годината на производство 1987 г , климатика беше шарп това става 2003 година.

Предпочитам нов климатик с по орязани параметри отколкото лачен на 10 години пред разпад.
Сега ако изпадне от доверен човек климатик който е доказано на малко работни часове да ама няма как всичко е дърто и е пред разпад

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Нед 11 окт 2015 18:20

За сега се спрях на Дайкин
Иначе в хола имам Дженерал 12-ка,ама не съм го пробвал в студа как ще е,понеже му е първа година.Беше към 1300 лв,но не съм ги давал аз,понеже ни беше подарък :mrgreen

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 12 окт 2015 13:48

Еми освен със здраве да си го ползваш друго....Моя в спалнята е серия комфорт/не екокомфорт/ .Ми на 6 години е- проблем няма .Е естественно има разлика от този в хола ама онзи е 2400 лв преди 8 години.Дърижи здраво кучето /пу да не им е уруки/.Ама и аз се грижа за тях.Всяка пролет ги мия- външни тела,вътрешни и т.н.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 12 окт 2015 18:54

Аз бях забравил за форума и темата...но да си кажа :) Реших да се доверя на старата марка HISENSE. Ударих кьоравото лятото...по време на промоцията с жегите си купих :

КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА HISENSE AS-09UR4SVGVQ5

За 500лв с монтажа.Лятото падаха бучки лед,сега се показват пламъци хахха...яката съм доволен. Ако вярвам на електромера си отвън при климатик работещ на отопление на 23гр,компютър,монитор,ЛЕД крушка и музика имам консумация около 800-850 W на час.....смешна история. Ще видим първите сметки за ток сега хахахах :) Стаята е 11кв , догодина след ремонта ще дойде максимум 15,че сега имам един гардероб дето е 3.5кв от пода до стената,но си е в стаята реално :) За тея пари......нямам претенции хахах Сега трябва тоз месец още един да купя....че се чудя пак някъде да ударя кьоравото или да изчакам ноември за няква промоция :)

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Пон 12 окт 2015 19:36

Колега нали не смяташ че хората от маркета са се набутали и са ти продали на загуба климатик който струва повече от това което ти си платил , хайсенс е на едно ниво с мидеа нео хайер или санг . Сам си направи сметка за 500 лева какво си получил насреща.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 12 окт 2015 20:01

Незнам колеги,обаче мои приятел който си ''вади хляба ''с климатици от доста години това лято горещо ми препоръча една нова марка ,уж под контрола на японците: ''GREE''.Много добро съотношение:качество -цена.Обмислям да инсталирам още един климатик,но изчаквам тая марка да видя при зимни условия как се представя.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”