Внимавайте с български пощи!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Внимавайте с български пощи!

Мнениеот Traytor » Вто 13 окт 2015 11:54

За последните 6 месеца имам 4 пратки които така и не получих(безплатна доставка от Китай, съответно с бг пощи). Заради тях ми падна рейтинга като купувач, защото имам 5 refund request-a... Отказах се от безплатната доставка, по-добре да платя малко отгоре и да си ПОЛУЧА пратката.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 13 окт 2015 12:37

Тия не са мръднали още от времето на комунизма :banghead

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 13 окт 2015 12:58

Искам и аз да се изкажа за пощите, ама като знам, че не ми мърда предупреждение, модул, публично порицание и т.н. ще се въздържа да им е*а м@м@т@ проста.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Вто 13 окт 2015 14:42

На мен ми се обадиха директно на мобилния, че имам "малък пакет" :mrgreen още сутринта в 8ч., но тъй като бях тръгнал вече за извън града, оставих за другата сутрин. На адреса не са ме посещавали, няма друго известие.
На сутринта отивам при пощальоните - "Добро утро. Имам за получаване пакет, на името на..." и ми го връчиха само срещу подпис. Не са ми искали документ за самоличност или нещо друго...
(Безплатна доставка от Китай за 3 дена - в петък отпътува от ХонгКонг, в понеделник е в София и във вторник сутринта ми се обадиха от местните пощи).

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 13 окт 2015 15:39

Stivi написа:Тия не са мръднали още от времето на комунизма :banghead

Съгласявам се с теб.
Пратка тип "Писмо" с Обратна разписка при тях струва 1.85лв.
Не може да е евтино и качествено.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 13 окт 2015 21:53

Stivi написа:Тия не са мръднали още от времето на комунизма :banghead

Не е съвсем вярно. Ценово са много пред куриерите. Също може да пратиш писмо до адрес, което се пуска в кутия. А не да ти се правят на интересни, че без телефон и лично предаване "не може". Наемаш си пощенска кутия (известна като P.O.Box) и получаваш всичко без губене - практикувам го от 10-15г. Идиотското е, че примерно Еконт не може да ми достави стока до пощенската кутия...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 14 окт 2015 6:52

$100 написа: Идиотското е, че примерно Еконт не може да ми достави стока до пощенската кутия...

Не бъркай куриерска с пощенска услуга.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 14 окт 2015 15:09

ами тази съседка твоя защо се е разписала, че взима нещо, което не е за нея? И това не е препоръчана пратка, че да е задължително да я вземеш само и единствено ти.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 14 окт 2015 15:22

Абе не е задължително, ама все пак е добре да я вземе някой живееш на същия адрес поне, а не на съседната улица!

Да не би да става въпрос не за объркан адрес, а за объркана пратка, да е имало такава и за другия адрес и просто по грешка да са дали твоята?

Иначе, да, и аз не мога да ги разбера тия, отдавна сме във ерата на високите технологии, как може да нямат компютърна система и програма за поне разни там пратки, айде за писмата както и да е!

А на мен напоследък ми звънят по телефона като са пред входа, понеже е заключен, но ми се струва , че това е по самоинициатива, следващия път ще питам!

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Сря 14 окт 2015 18:44

Като не дават тракинг номер така става . На мен са ми давали тракинг номер за 3 долара датчик!, освен това не ми е ясно как стои схемата с митото от страни извън евросъюза , на писмото пише че дължа едни пари а като отида на място е друго.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 14 окт 2015 18:47

Няколко случки имам с БП, първо с една обратна разписка, пощальонката след като не е открила никого в къщи, вместо да ми остави бележка да ида да си я взема от пощата, решила да я даде на една нейна позната, която е на съседен етаж. Тя пък ми я сложила на вратата, и разписката изчезна, съответно след като я потърсих, първо излъгаха че нищо не знаят, после след като бях по настоятелен признаха с половин уста.
Вторият случай, беше с Никополската поща, два пъти си получавах обратната разписка с подправена ръчно вписаната дата, имаше разминаване в датите на получаване на писмото и завеждане на същото в полицията, пр. датата на обр. разписка е 04, а е входирано в РПУ преди това. От БП ми отговориха че служителката им е сбъркала и щели да я накажат, но случая се замете, защото да сбъркаш веднъж може да се приеме, но втори път да подправиш датата за мен това е направено с умисъл !!!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 15 окт 2015 21:26

Странно , но аз ще ги похваля :)
Днес сутринта ми се обади леличка по телефона , че имам пратка от Китай :) Отидох и си я взех ..... единствената критика ми е , че на гишето не ми беше поискана Л.К. и всеки , който се представи с моето име можеше да вземе колета :)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 15 окт 2015 22:23

Днес в 11.30 часа, ми звънна пощаджийката долу на вратата и ми донесе на крака телефон за 89$, описан като 15$, за да не ходи на митницата. Разбира се винаги ги черпя с пакетчета 3 в 1. Така че нямам оплаквания засега.

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Сря 28 окт 2015 9:54

TiL написа:Както и да е. Появиха се съмнения за нещо гнило в цялата история и реших да пусна сигнал до централата им. Нормален човек едва ли би дал пратката на случаен човек, съмнявам се че има умисъл в цялата история и ще видим какво ще установи проверката.

има ли някакъв резултат от сигнала,
аз също имам сходна ситуация - пратката получена от някой друг, който се е разписал в тяхната книга
и аз ще им пусна жалба дано си оправят пропуските в начина им на работа

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 28 окт 2015 13:09

Често ми се случва да си поръчвам неща от Китай, пристигат ми в моя пощенски клон в София, на площад Руски паметник.
По принцип всичко ми е пристигало, но понякога на косъм да не си го взема. Това което съм разбрал е, че в пощата са длъжни да съхраняват пратката 20 дни от момента на пристигане и ако до тогава човек не си я вземе, я връщат на подателя, демек обратно в Китай. Най-кофти е когато просто не те уведомяват, че те чака пратка, като това ми се е случвало два пъти.
Всеки ден, като пристигнат пратките в пощенския клон, те се записват в една папка на разграфени листове А4, пише се tracking number, получател и адреса му. От там вече е работа на самия пощальон, който си има район, да попълни уведомленията за хората, които са в този район. Могат да бъдат 5 пратки, но може и 50, а от там идва и проблема. Би трябвало да получиш 3 уведомления за тези 20 дни, но два пъти ми се е случвало да получа само едно в края на периода, написано с червена химикалка и заплашителното "Спешно! Пратката ще бъде върната!. Когато отида на място и видя, че пратката ми седи почти 20 дни там и попитам защо така се получава, защо не съм уведомен, че ме чака нещо, служителката на гишето вдига рамене и казва, че това е работа на пощальона.
Опитват се да минат с номера, че входа и пощенските кутии може да не се заключват, че недобронамерен съсед може да ми изхвърля уведомленията и всякакви такива глупости, защото точно в моя случай не е така, всичко се заключва, а съседите сме 10 човека и се познаваме от доста години. Просто пощальона не е написал уведомлението, минали са дни, попълнени са нови пратки в тази папка и моята пратка е останала на някой заден лист, а след две седмици примерно е разлистил страниците и е видял не взета пратка и се сетил да ми напише уведомление.
Просто системата им е много архаична. Направиха ремонти на пощенските клонове за много пари, нови гишета, всяко работно място има компютър, но продължават да попълват някакви смотани папки и и листчета уведомления. Според мене просто хората, които работята там са от едно минало време и не могат да преминат изцяло в цифровата ера, ако трябва да преминат атестация, няма да могат и трябва да ги уволнят. Ако беше частна фирма отдавна да са ги сменили, но това е като социална политика на държавата и системата си ги държи.
Моят съвет е, като очаквате пратка и тя се бави, да минете през пощенския клон и да попитате има ли нещо за вас. Като няма опашка могат да разлистят страниците и да видят нещо, което не е взето, няма подпис на съответния ред, лесно се забелязва.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”