Здравейте,
наближава зимният сезон та мисля да си поръчам Semperit speed grip. Казаха ми че гумите в германия са с по-добро качество. Въпроса ми е как мога да съм сигурен че са с "немското" качество. Примерно от този сайт:
http://www.gumi7.com/bg/tires.html?tire_width=195&tire_height=0&tire_diameter=15&brand_id=42&tire_type=1&brand_class=0&search_type=1&page=1&submitSearch=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&tire_price_from=0&tire_price_to=640
Гуми от Германия
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Гуми от Германия
Това ,че гумите са с различно качество за различните страни е мит.За сайта нищо не мога да кажа.
Не са по-качествени, а по-евтини защото ги взимат от складовете във Франкфурт или Дюселдорф
Като гледам повечето наши онлайн магазини за гуми така правят
А това, че са от складове в Германия изобщо не значи ще са правени в Германия,за Германия или с германско качество
Евтините се правят в Македония,Сърбия,Румъния,Китай и тн

Като гледам повечето наши онлайн магазини за гуми така правят

А това, че са от складове в Германия изобщо не значи ще са правени в Германия,за Германия или с германско качество

Евтините се правят в Македония,Сърбия,Румъния,Китай и тн

BG_Golf4e написа: а по-евтини защото ги взимат от складовете във Франкфурт или
Голфче, надявам се знаеш с какво качество са гумите от въпросните складове в околностите на 2-та града.
Това го знаят само добре запознати с бизнеса и аз по случайност го научих.
Информацията е неофициална и не мога да пиша констатации защо могат да ме обвинят в клевета.

-
- Автомобил: VW Touareg 3.0 TDI 240hp
- Двигател:
Колега, заеби качеството, не са по-добри от предлаганите тука, основния недостатък на гуми, които ще ти ги поръчат от складове, е че не знаеш с какъв ДОТ ще дойдат - може да са пресни, може и да са на 2-3 години, това се отнася за всички онлайн магазини.
Все ще се намери някой вярващ в Дядо Мраз. Хем по-хубави, че и по-евтини. И ще платиш доставка от Германия за едни гуми... Някак ми звучи като човек с Голф-2 за 1500лв, който си търси аудиоуредба за 1200лв и смята, че много ще подхожда на голфа.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Франкфурт е един от двигателите на немската икономика - градът с най-висок БВП на глава от населението в Германия.
Да се генерализира качеството на гумите от складовете в и около този град е доста грешно. Както в магазина има "сирене - продукт" от 3.50 лв килото, така има и сирене от 13.50 лв килото. Няма значение дали си във Франкфурт, Берлин, Мюнхен или Кьолн, Германия е страна, в която законите се спазват доста повече от тези в България и ако някой продава някакви дефектни и опасни боклуци няма как това да се случва в такива мащаби и толкова много години.
А иначе разбирачи бол. Хора, на които не им е изгодно да се продават гуми от Германия, а складовете им около София да седят пълни със застояла стока.
Да се генерализира качеството на гумите от складовете в и около този град е доста грешно. Както в магазина има "сирене - продукт" от 3.50 лв килото, така има и сирене от 13.50 лв килото. Няма значение дали си във Франкфурт, Берлин, Мюнхен или Кьолн, Германия е страна, в която законите се спазват доста повече от тези в България и ако някой продава някакви дефектни и опасни боклуци няма как това да се случва в такива мащаби и толкова много години.
А иначе разбирачи бол. Хора, на които не им е изгодно да се продават гуми от Германия, а складовете им около София да седят пълни със застояла стока.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
От Германия не знам, но имам приятел дето си поръчва гуми от Англия. По негови думи в Източна Европа идва последното качество на гумите, но въпреки това са на нормална цена. За тези, които взима пишат, че са 100% рентгеново тествани.
Поръчал е няколко комплекта вече и казва, че няма греда. Най-интересен е факта обаче, че ония му гарантират 3 години или някакви километри бяха. Не помня точната цифра. Единия комплект гуми му е на Рейндж ровъра и мога да ви кажа, че няма никакво притеснение при слизане от бордюри и лашкане офроуд. Разказа ми, че в някой от комплектите джипови гуми имало такава дето дала фира, свързал се е с тях, те му поискали снимка да се уверят, че е същата гума като марка и ДОТ и направо му пратили нова. На въпроса искат ли си старата гума му казали да я изхвърли, така че и от пътни разходи не се е набутал в двете посоки.
За цените казва, че са същите като тук след като им се плати доставка и банкови такси на сумата, но определено бих си взел чрез него гуми вместо да ми се случва като колегата за два месеца да сцепя два гудиъра (нови) и реално да платя четири нови гуми, а да карам само две от тях щото никой не го е*е и ти казва: ми да си гледал...
Поръчал е няколко комплекта вече и казва, че няма греда. Най-интересен е факта обаче, че ония му гарантират 3 години или някакви километри бяха. Не помня точната цифра. Единия комплект гуми му е на Рейндж ровъра и мога да ви кажа, че няма никакво притеснение при слизане от бордюри и лашкане офроуд. Разказа ми, че в някой от комплектите джипови гуми имало такава дето дала фира, свързал се е с тях, те му поискали снимка да се уверят, че е същата гума като марка и ДОТ и направо му пратили нова. На въпроса искат ли си старата гума му казали да я изхвърли, така че и от пътни разходи не се е набутал в двете посоки.
За цените казва, че са същите като тук след като им се плати доставка и банкови такси на сумата, но определено бих си взел чрез него гуми вместо да ми се случва като колегата за два месеца да сцепя два гудиъра (нови) и реално да платя четири нови гуми, а да карам само две от тях щото никой не го е*е и ти казва: ми да си гледал...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
За скъпи или специфични гуми да ръчаш от чужбина ОК, ама за нормална шир потреба 14/15 цолова гума айде нема нужда да я търся с "немско" качество.
Благодаря на всички за мненията. Но не разбрах как мога да съм сигурен че са от Германия, а не взети от някой склад край София?
До azrod:
За какво трябва да се гледа като ги взимаш? Имаш ли контакт на въпросния доставчик от Англия?
До azrod:
azrod написа: никой не го е*е и ти казва: ми да си гледал...
За какво трябва да се гледа като ги взимаш? Имаш ли контакт на въпросния доставчик от Англия?
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
^^ Имах предвид, че нямат гаранция и като отидеш със срязаната гума и ти казват: да си гледал (къде караш имах предвид)...
Ще попитам точно как ги поръчват, засега не съм се интересувал, че не съм имал намерение да се възползвам все още.
Ще попитам точно как ги поръчват, засега не съм се интересувал, че не съм имал намерение да се възползвам все още.
Това, че прословутите складове са около Франкфурт на Майн е случайност и няма нищо общо с жизнения стандарт и статута на града и околностите.
Никъде не е казано, че продават опасни гуми защото наистина има жестоки санкции, а не подкупи, както е у нас.
Имам смелостта да кажа, че познавам автобизнеса от поне 25 години и фактът, че тези складове се споменават от много независими един от друг източници потвърждава специфичния им статут. Въбще не става дума за измишльотини или за чуто на улицата или в градския транспорт.
Никъде не е казано, че продават опасни гуми защото наистина има жестоки санкции, а не подкупи, както е у нас.
Имам смелостта да кажа, че познавам автобизнеса от поне 25 години и фактът, че тези складове се споменават от много независими един от друг източници потвърждава специфичния им статут. Въбще не става дума за измишльотини или за чуто на улицата или в градския транспорт.

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Мисля, че това с германските гуми е мит. От 13 години съм шофьор, винаги съм купувал само чисто нови гуми всякакви марки. Веднъж през 2009 купих 2 новички пирелита от една гумаджииница- гараж в квартала. Слагаме ги на джантите- и 2те показаха нула на баланса без нито грам олово. Тогава си викам- хмм на тоя му е прецакана баланс-машината, но не беше. Същите си изкараха 50 000 км без деформации. Това от кварталния гараж ако не е качество здраве му кажи... те бяха с дот на 3 4 месеца. Никога не съм имал проблем с нови гуми тук в България. един път купих 2 зимни 2ра употреба(уж нов дот на 2 години и се изметнаха).
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”