polo 9n3 1.4tdi BNM-проблем с алтернатор
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: polo 9n3 1.4tdi BNM-проблем с алтернатор
Започни от релето с четките, евентуално и колектора си провери за дълбоки канали. Не изключвам и диоден блок. Най-добре майстор да я погнедне, щом го е направила веднъж, няма да се оправи от само себе си.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колегата VANESTO е прав за тези работи ,ама що ще забива предница 

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
И аз се зачудих защо заби предница....след като загасна лампата си дойде тягата 
а след това из кърджалийските баири си държи 120 без зор....

а след това из кърджалийските баири си държи 120 без зор....
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Все едно чета за моята кола преди 2 месеца...колегата с полото да взима мерки,защото най-вероятно има неизправен диод и от време на време алтернатора му работи на 2 или 2 фази и половина.По напрежението трудно може да се определи с точност.А колата забива,защото ЕКУ-то се шашка,тъй като има "волтидж контрол",т.е. влиза в режим,подобен на авариен при регистриране на проблем със захранването.Защото дори и акумулатора да играе роля на буфер и своеобразен изглаждащ филтър,пулсациите на напрежението са с по-ниска честота поради отпадането на един или два полупериода на едната фаза на алтернатора.И не е полезно за бордовата електроника - ЕКУ и т.н.
- vanesto
Така е, ако я закачиш на Ваг кома, ще видиш най-вероятно, че има записани грешки за волтажа.
- polovera_9n3
Добре, но ако има неизправен диод ще могат ли да го "хванат", при положение, че колата в момента не прави проблем. Днес ходих на работа проблем няма сега всичко си работи, лампата на генератора загасва нормално след запалване. То на диагностиката, ако не изкара грешка май трябва да чакам да стане явен проблема, защото иначе тия тукашните майстори ще почнат да гадаят- това е, онова е....
А аз как да знам, че колата е в сервизен режим? тя няма индикатор за това( поне аз не знам да има). И ако влезне в такъв режим има ли проблем да я карам така ако не съм в града? Днеска цял ден се чудя и яко съм в шах. Трябваше днес да я карам на диагностика и обслужване и евентуално да я оставя там 2 3 дена докато и дойде реда, ама ми прекратиха внезапно отпуската и сега по цял ден съм на работа и нямам време да се занимавам пък без кола и на работа- гадна работа...

А аз как да знам, че колата е в сервизен режим? тя няма индикатор за това( поне аз не знам да има). И ако влезне в такъв режим има ли проблем да я карам така ако не съм в града? Днеска цял ден се чудя и яко съм в шах. Трябваше днес да я карам на диагностика и обслужване и евентуално да я оставя там 2 3 дена докато и дойде реда, ама ми прекратиха внезапно отпуската и сега по цял ден съм на работа и нямам време да се занимавам пък без кола и на работа- гадна работа...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Във всеки случай свалянето и разглобяването на алтернатора е наложително , аз залагам на свършили четки.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
polovera_9n3 написа:защото иначе тия тукашните майстори ще почнат да гадаят- това е, онова е.....

- polovera_9n3
Накрая ще я закарам при Слави. Сигурно няколко дена ще съм без кола, ама поне знам, че там ще оправят като хората без да ме занимават с глупости. Или пък ще се разбера нещо кога да я закарам и за един ден да я оправят. Че ония до кат- карам му Дайхатсуто за четки на генератора... вика- оооо, ама човек то това трудно се сваля- иди някъде да го свалят, после ми го донеси да го погледна, после го занеси да ти го сложат.. бахти майстора 

- Xaxy

Днес ходих при Слави, халето беше пълно, а вънка имаше още 4 коли, които бяха преди мен..... Метни се до зърнената, ония момчета да ти я опраят....

- polovera_9n3
Може. То тука само от тях и от Слави съм доволен, ама ще се пробвам утре преди работа да се разбера нещо с някой от тях и така. Днеска на излизане от паркинга ми се стори, че чух каре... лекичко ама май се чу. "Филма"с полото май почва 

- Xaxy

Тва поло, нещо почна си издава магариите

- polovera_9n3
Като стана магарията с алтернатора на магистралата бащата се вози при мене. Аз му викам тука проблем стана- той вика- нали загасна лампата бе, кво се кахъриш за щяло и нещяло. Аз му викам някъв лагер вие- той ми вика- главата ти вие
. Днеска му обяснявам кво има на колата- вика- ти си луд! колата си е пушка, не трака, аз ако съм ще я карам още 2 години без да я барна
пп. Бащата е разсипник на коли номер 1 за мене.Единствено масла и ремъци сменя навреме. Негов лаф- една кола се кара докато не спре. Като спре тогава му мисли
сега кара тико- тъпакоустойчива кола, следващата му май ще е от ония легени- сандеро 1.2 

пп. Бащата е разсипник на коли номер 1 за мене.Единствено масла и ремъци сменя навреме. Негов лаф- една кола се кара докато не спре. Като спре тогава му мисли

- vanesto
Лошото е, че не само баща ти е на този принцип, ами и много майстори, и като им закараш колата, ти казват - карай така докато спре, щото не знаят от какво е. По темата с диодния блок - дано да се окажат само четки, но ако е издумкало релето най-често горят и диоди след него. За релетата има специални тестери в магазините, където могат да се проверят дали работят, диодните блокове обаче се мерят по-трудно, и не всеки майстор разбира. Ако се стигне да сменяш релето, те съветвам да смениш и диодния блок, да ти е мирна главата, че по вашия край, я го измерят, я не.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Ситуацията с майсторите във вашия град ми заприличва на ситуацията в нашия-страшна работа...
Върни се в “Дизелови агрегати”