От 6месеца карам VW Sharan 2004г, 1.9TDI(131кс). Общо взето автомобила ми е достатъчно непознат, първи дизел карам и имам доста въпроси, за които ще се консултирам тук с вас. Ще се радвам на всякаква помощ и съвети :)
Започвам с въпросите в схематичен ред:
1. Чистачки
Чистачките спряха да работят, по-точно се качват на 1/3 от хода си и спират до там с леки потрепвания. След като върна лостчето надолу чистачките падат съвсем нормално до начално положение. Проверих механизмите и ги смазах с машинно масло посредством една спринцовка. Няма ефект от операцията. От бушон по-скоро не мисля, че може да е, което ме навежда на мисълта за моторчето.
2. Скорости
Имам едно потропване в скоростите при смяната им, най-вече това почукване се усеща от 1-2-3 предавки. На 4, 5 и 6та скорост то липсва. Потропването си е неприятно и се усеща като външен звук, може и да е от лостовата система - не знам, но определено ме дразни.
3. Радио
Колата притежава радио система RCD200, обаче..
дискове не приема, веднага ги изплюва с някаква грешка. Отделно на това радиото при едно продължително пътуване на определено време се изключва.
4. Нужда от електричар
В колата има инсталиран Xcarlink, обаче той не е вързан.
Има монтиран и bluetooth адаптер с микрофон, хмм и той не вързан.
Управлението на радиото от волана не работи, това на автопилоти си работи безупречно.
Препоръка за електричар, по възможност в София и около Западните райони.
Това са ми болежките с колата засега, другото е само нафта и изминати километри с много приятен разход.
Пробвах и с Търсачката, не открих достатъчно точна информация, пък и въпросите са ми много, а познанията малко