Подчертавам, че става дума за ползване при каране, а не дали ползвате ръчната спирачка при паркиране. Дерзайте. Ползвате ли ръчната докато карате?
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Ползвате ли ръчната докато карате?
И така колеги, зимата иде, за заедно с нея и мракът. Това означава, че мнозина ще трябва да висят по тъмно на кръстовища и в задръствания. Не знам за вас, но за мен едно от най-неприятните неща е да ми светнат три големи стопа в лицето.
Та съм ви приготвил една малка анкетка.
Подчертавам, че става дума за ползване при каране, а не дали ползвате ръчната спирачка при паркиране. Дерзайте. 
Подчертавам, че става дума за ползване при каране, а не дали ползвате ръчната спирачка при паркиране. Дерзайте. - agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Ползвате ли ръчната докато карате?
Ако не можеш да тръгнеш без ръчна по нагорнище, значи все още не си станал шофьор!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
То стоенето по кръстовища не е каране
ианче по някога ако много ще се чака я дръпвам и то само ако колата не стои на едно място като пусна спирачката.Принципно на равно не обичам да стоя със крак на спирачката.
ианче по някога ако много ще се чака я дръпвам и то само ако колата не стои на едно място като пусна спирачката.Принципно на равно не обичам да стоя със крак на спирачката.- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Не я ползвам на светофар, а и във Варна през часовете, които карам няма чак такива задръствания и чакания по светофарите - ползвам я само когато работи двигателя и трябва да изляза за нещо набързо след като е "паркирана" без да пречи на останалите. 

Ползвам я, ако се наложи да слезна за малко при работещ двигател 
Но реално докато карам - НЕ

-
iliikata911
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:То стоенето по кръстовища не е каранеианче по някога ако много ще се чака я дръпвам и то само ако колата не стои на едно място като пусна спирачката.Принципно на равно не обичам да стоя със крак на спирачката.
Същият съм и аз. :D Най-ми е кеф да пусна спирачката и колата да не мърда, за да не ми се налага да я натискам в задръстване.
Иначе относно анкетата... рядко, но в задръстване /ако е голямо/.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ползвам я, предимно на онези 80 секундни светофари по Тодор Александров или в час пик около СУ и орлов мост при РУ на светофара. Няма смисъл да подпирам спирачката по 20 минути понякога, дърпам ръчната и почвам да си бъркам в носа 

преди време бях си ремонтирал машинката за стоповете с калайдисване(тази дето е до педала на спирачките), тогава един колега ми написа, че няма да издържи дълго - като се нагрее и от тогава гледам, когато съм на място да не седя на натисната спирачка и си дърпам ръчната ако има наклон
дърпам я и при първия сняг ако има някое широко и празно място :)
дърпам я и при първия сняг ако има някое широко и празно място :)
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ползвам я по светофарите почти постоянно, освен ако колата не е на равно, та да не мърда без ръчната. Случва се понякога зимата в снега да засуча някой завой с вратите непреде- понякога не се сдържам
Не знам за вас, но аз като я дърпам винаги имам навика да натискам копчето и дърпам докато не усетя, че е хванала, махам пръста от копчето и я оставям дръпната. Че при доста хора съм се качвал- като я дръпне- крррррррр - само ронка зъбците. Също я дърпам дотолкова, колкото да не мърда колата, а не да я мънка зверската... един път се наложи да я дърпам душманската на един много голям налкон, после маах с чука по барабана да отпусне 
Не знам за вас, но аз като я дърпам винаги имам навика да натискам копчето и дърпам докато не усетя, че е хванала, махам пръста от копчето и я оставям дръпната. Че при доста хора съм се качвал- като я дръпне- крррррррр - само ронка зъбците. Също я дърпам дотолкова, колкото да не мърда колата, а не да я мънка зверската... един път се наложи да я дърпам душманската на един много голям налкон, после маах с чука по барабана да отпусне 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Копирам Голфчето -надявам се,че няма да се сърди .
"Ползвам я, ако се наложи да слезна за малко при работещ двигател
" и при паркиране.
"Ползвам я, ако се наложи да слезна за малко при работещ двигател

" и при паркиране.- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
То зависи от града в който се живее.Ако е някой с повече баири е нормално да се използва по светофарите.
Аз я ползвам ако седя в колата и е под наклон,а двигателя трябва да работи.Иначе не.
Аз я ползвам ако седя в колата и е под наклон,а двигателя трябва да работи.Иначе не.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Предпочитам да вадя очи сеКвИ, що се вика
Ръчна използвам само при паркиране, че ми отваря мерака, и понякога съгрешавам с нея, на някой завой нищо, че няма сняг. 
Ръчна използвам само при паркиране, че ми отваря мерака, и понякога съгрешавам с нея, на някой завой нищо, че няма сняг. -
Liminat
- Автомобил: VW
- Двигател:
Дърпам я при нагорнище, мисля, че това облекчава работата на съединителя при тръгване, и няма как да не е така, без ръчна давам повечко газ.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Редовно я опъвам по задръстванията в София...то може да ти се схване крака в час пик 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Абе като се замисля от гледна точка на колегиалност към този зад мен,при едно задръстване по-добре да дръпна ръчната,отколкото хем да си горя ''стоповете'',хем да му ''вадя'' очите на колегата зад мен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”