Голям разход на газ голф 3 1.6 i
Голям разход на газ голф 3 1.6 i
Може ли някой да помогне.Голф 1.6 i 101 ps извънградско ми гори 7 - 7.5 газ,градско 14 л.От какво може да е.
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно е нормално да гори повече градско и особено зимата колата не е загряла и си поизгаря повечко.
Последна промяна от DEKSTAR на Сря 31 яну 2007 22:33, променено общо 2 пъти.
naskogolf написа:Аз съм с АЕК и на газ градско зимата 12 на 100км на първоначално работи при всяко палене на бензин докато не се превключи.
Мойта е по същия начин 2-3 мин. карам на бензин и след това минава сама на газ.и ми гори 14 л. а я карам до 2500-2800 оборота нарочно за да я пробвам.А и бензина ми заминава много за около седмица за 10 лева го няма,това е само от палене......Твйта как е с бензина?
andro_v написа:Ако си собикновена газова (не инжекционна) може да се регулира газта и да караш на по-бедна смес,обаче и колата няма да върви.На мен ми харчи 10-11 бенц,обаче мойто шофиране не е най-икономичното.
Не с газов инжекцион съм.Той дали не може да се реголира?Извън градско е много добре - 7/100 и изобщо не я жаля.Странно е как става така че ми качва разхода в града двойно.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
andro_v написа:На мен ми гори 10-11 градско,бензин,така че мисля си в нормите.
Кой точно двигател имаш - AFT,AEK или AKS?
Чувал съм ,че АЕК похапва повечко по принцип.
Колега я ми кажи какъв е тоя двигател AKS, който се слага на Г3 1.6 101к.с?
При мен, при възможно най-НЕикономично шофиране разхода на газ в софия е 13-14л/100км
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
andro_v попитах те, понеже мисля че си се объркал, за пръв път чувам за такъв в Голф 3.А и сега не ми се рови из нета.Ако намериш инфо, дай.
А за разхода-> според мен е нормален
това е толкова относително понятие в града че......не ми се почва отново темата.Прочети колега из форума има доста изписано, потърси с търсачката. 
А за разхода-> според мен е нормален

-
- Автомобил:
- Двигател:
AKS го има и в доппел-воббера:
http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools
Като го гледам е същия като АФТ - същата електроника(щото на АЕК е друга,примерно),същите данни...може разликата да е незначителна.
http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools
Като го гледам е същия като АФТ - същата електроника(щото на АЕК е друга,примерно),същите данни...може разликата да е незначителна.
Върни се в “Автогазови уредби”