Контролна лампа - Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Контролна лампа - Решено

Мнениеот megalodon » Сря 31 яну 2007 20:10

Здравейте. Не че ми се случва често, но примерно на седмица веднъж ми се случва докато карам да ми светва "контролната лампа за неизправност на системата за впръскване на гориво"(онази жълтата най-вдясно). Това се случва, когато карам на газ (аз карам само на газ, защото ми се прецака стъпковото моторче и съм го изключил). Като светне аз пускам газта и тя угасва, после като подам пак газ не светва отново. Един път пък светна, но не искаше да угасне и аз спрях и изключих двигателя. После като запалих повече не светна. Какво бихте ме посъветвали и възможно ли е да е нещо сериозно, тъй като в книгата пише като светне лампата трябва "незабавно да потърсите квалифицирана помощ в автосервиз".
Благодаря

Последна промяна от megalodon на Чет 29 мар 2007 17:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 31 яну 2007 20:19

Ами имаш газова уредба, а най-вероятно нямаш емулатор на ламбда-та. Само че защо като светне лампата, и пуснеш газта, угасва - не ми е ясно, да помагат по-вещите. Мисля, че не е много сериозно;потърси за подобни неща в подфорума за газови, или навсякъде с търсачката.
Успех !

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 31 яну 2007 21:50

Имахме същия Пасат преди последния, не съм сигурен обаче за двигателя дали беше същия. Та тази лампа и при нас се случваше рядко да светне и след рестартиране на мотора не се пускаше пак. Колата беше карана само на бензин. Но при теб се получава доста често. На мен ми се случи........ за 3 години 5 пъти максимум.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 31 яну 2007 22:39

Щом караш само на газ мисля че не трябва да те притеснява, този датчик/лампа/мисля че диагностицира системата за готовност при палене на бензин. Може компа да ти създаде проблем като си оправиш ст. моторче и решиш да караш на бензин.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 31 яну 2007 22:49

Колега най-вероятно ти светва лапмата известна при по-новите коли като Checka Engine,т.е. имаш проблем някъде по ел.системите,датчици,комп.и т.н.,така че щом имаш газ най-вероятно нямаш емулатор на газовата и от там трупаш няква грешка,поне така предполагам и мисля че не греша,най-добре иди на диагностик да качне един комп. да ти сканира да види за какво става въпрос,щом ти светва най-вероятно ще запише някъква грешка,която ще се отчете от ком.след сканиране,такаче успех :wink:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 31 яну 2007 23:39

MITKO_DVD написа:Колега най-вероятно ти светва лапмата известна при по-новите коли като Checka Engine,т.е. имаш проблем някъде по ел.системите,датчици,комп.и т.н.,така че щом имаш газ най-вероятно нямаш емулатор на газовата и от там трупаш няква грешка,поне така предполагам и мисля че не греша,най-добре иди на диагностик да качне един комп. да ти сканира да види за какво става въпрос,щом ти светва най-вероятно ще запише някъква грешка,която ще се отчете от ком.след сканиране,такаче успех :wink:

Тогава би трябвало да ми показва, че стъпковото моторче не е в ред, след като съм го изключил и карам без него. Т.е. няма място за притеснение

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 01 фев 2007 17:42

megalodon написа:
MITKO_DVD написа:Колега най-вероятно ти светва лапмата известна при по-новите коли като Checka Engine,т.е. имаш проблем някъде по ел.системите,датчици,комп.и т.н.,така че щом имаш газ най-вероятно нямаш емулатор на газовата и от там трупаш няква грешка,поне така предполагам и мисля че не греша,най-добре иди на диагностик да качне един комп. да ти сканира да види за какво става въпрос,щом ти светва най-вероятно ще запише някъква грешка,която ще се отчете от ком.след сканиране,такаче успех :wink:

Тогава би трябвало да ми показва, че стъпковото моторче не е в ред, след като съм го изключил и карам без него. Т.е. няма място за притеснение

Напълно е възможно от какъв тип е грешката може да ти каже само диагностик с комп. :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 01 фев 2007 17:49

Ако има газ, нормално е да свети. Аз реших проблема - махнах дразнещия жълт диод. Сега не свети. :lol:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 01 фев 2007 18:22

:офф

При B4 са помислили за газификацията - въобще няма дидод

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 фев 2007 19:44

Winner25 написа::офф

При B4 са помислили за газификацията - въобще няма дидод

Сигурен ли си в това, което пишеш ? Че ме глождят едни съмнения ...
Lawyer написа:Ако има газ, нормално е да свети. Аз реших проблема - махнах дразнещия жълт диод. Сега не свети. :lol:

Не мисля, че това, което си направил, е добре. Този диод не свети само когато имаш газ, а при по-сериозни проблеми с двигателя.

Последна промяна от gr_kanev на Чет 01 фев 2007 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 01 фев 2007 19:49

На ABS мотора няма такава лампа -> Check Engine

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Чет 01 фев 2007 19:50

Lawyer написа:Ако има газ, нормално е да свети. Аз реших проблема - махнах дразнещия жълт диод. Сега не свети. :lol:

хаха това е доста рационален метод :) Напомня ми на един приятел с едно волво, който много се оплакваше, че му скърцали пластмасите в купето. Един пич от форума го посъветвал да надуе музиката до макс. и нямало да му скърцат mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 01 фев 2007 21:48

megalodon написа:Един пич от форума го посъветвал да надуе музиката до макс. и нямало да му скърцат mhihi

Това беше доста често срещан съвет от страна на един от модераторите тук навремето (Имена не казвам!)
М/у другото, понякога помага ;)

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Чет 01 фев 2007 21:59

то помага, ама все някога проблема трябва да се поправи, за да не стане по-лошо :?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 01 фев 2007 22:16

Колега това което си направил въобще не е добро решение :smackbum :smackbum :smackbum :smackbum,по-добре си го сложи да н есе вайкаш,защото найстина този диод свети при някакъв проблем който някой път може да се окаже доста сериозен,така че ........... ти си знаеш

Върни се в “Passat”