Eвтина и за купуване и за поддържане кола?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Eвтина и за купуване и за поддържане кола?

Мнениеот hooligan_sk » Съб 17 окт 2015 10:44

Изображение

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Съб 17 окт 2015 13:15

Погледни Пасатите Б5, поддръжката не е толкова скъпа,добра кола е и комфортна.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 17 окт 2015 14:00

За читав Б5 няма да му стигнат 1500 лева само за гуми, джанти и смяна на ангренаж и налкадки. :smile

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Съб 17 окт 2015 14:14

Ааа,извинявам се не видях,какъв бюджет е определил.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 17 окт 2015 16:57

Aбе излизат на такава цена ''малолитражки''-Пежо 306,не са лоши,здрави ламарини.Рено клио,с малко повече търпение може да се намери и по-читава Голф 3.
Е няма да са първа младост,ама зависи как са ''гледани''.
Другия вариант за нещо по-ново е бившо такси,ама това не го препоръчвам и на враговете си. :thumb_down

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 19 окт 2015 8:28

Според мен ако бюджетът малко се увеличи (над 1500 до към 2000), спокойно може да се включи колегата в една добра Голф 3.
Обаче иска търсене и гледане - старички са вече, а читавите бройки масово не се продават - хората си ги карат или подаряват на роднини - да не са луди да дадат за без пари кола, по която са сменили маса неща и знаят, че могат да разчитат на нея. :a045

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 19 окт 2015 8:35

До колегата 90hp -да, амортисьорът го взех втора ръка, от приятел на сина ми, който ги беше сменил предната седмица, но му удариха колата отзад и беше за моргата. И двете ни коли в семейството не се карат с гуми втора ръка и се поддържат според възможностите ни с нови авточасти. Пари за труд почти не даваме.
Колега Vlad777 - уважавам мненията ти, но това за кенефа и прочие ми звучи малко сектантско. Не всичко е фолксваген, хората имат и други виждания и предпочитания. В случая Пунтото ми падна изгодно и нищо сериозно по него не съм правил. Въпрос на избор.
Колега hooligan_sk - откога взехме да делим форОма на столица и село? Ако няма село, ти къде ще идеш на почивка? Не може всички да живеем в Софията. Човекът пита, отговорил съм му според моите виждания. Нещо против ли имаш?
Аз лично повече в тази тема няма да пиша, казах, каквото имах да кажа. И без да съм администратор или модератор, моля, спазвайте добрия тон. От това никой не е умрял. Хубав ден на всички! :beer

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 19 окт 2015 10:40

connor cane написа:Според мен ако бюджетът малко се увеличи (над 1500 до към 2000), спокойно може да се включи колегата в една добра Голф 3.
Обаче иска търсене и гледане - старички са вече, а читавите бройки масово не се продават - хората си ги карат или подаряват на роднини - да не са луди да дадат за без пари кола, по която са сменили маса неща и знаят, че могат да разчитат на нея. :a045

Е там е проблема я,и аз познавам хора с Голф 3,дето като го видиш ума ти отива,ама за продажба и бартери въобще не им се чува.Но смятам че с малко повече търпение ще излезе нещо добро.И колкото и парадоксално да звучи наистина по селата излизат добри коли на малко за годините си километри.Познавам и такива дето се занимават с земеделие и колите се ползват само ако трябва да ''прескочи''до града.

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Пон 19 окт 2015 11:55

Pet_rov написа:До колегата 90hp -да, амортисьорът го взех втора ръка, от приятел на сина ми, който ги беше сменил предната седмица, но му удариха колата отзад и беше за моргата. И двете ни коли в семейството не се карат с гуми втора ръка и се поддържат според възможностите ни с нови авточасти.
Е това е съвсем различно, поздрави :beer
А до колегата - може за някоя ладичка да се поогледа също, там е доста евтино всичко, ще изкара година-две-три дори да има ръжда сега. Голф 2 също може да се намери супер за тези пари аз моя за толкова го продадох и момчето му се радва сега.

Има и вариант е таквоз http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442317089314204&slink=ay6fpi. Ама колега за 1500лв явно искаш да вземеш нещо прилично - каквото и да вземеш ще трябва да му се правят разни неща + обслужване + граждански и прочее, т.е. това са едни минимум 400-500лв отгоре на тези 1500лв. Рискуваш и каквото ти се падне. После каквото и да вземеш ще наливаш и ще си на голяма загуба, това е.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 20 окт 2015 16:29

Аз и за 600лв съм продавал здрава кола, но такива се намират по-рядко. Ако за повече пари имаш избор от към модел, екстри и други претенции, за тия пари просто трябва да гледаш на ред (на място, в мобилето всички са хубави и лъскави) всички марки и всички модели (освен някои които съвсем не харесваш) докато намериш нещо масово и в добро техническо състояние. Никой не може да ти каже дали 20 годишен VW е по-здрав от 20 годишно рено и колко неща ще му се разпаднат от старост в следващата 1 година...

90hp написа: После каквото и да вземеш ще наливаш и ще си на голяма загуба, това е.

В каквато и кола да наливаш все си на загуба - няма да стане по-скъпа и да спечелиш пари от това. Просто си плащаш за да се возиш.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 20 окт 2015 16:38

От кола може да спечелиш само ако е някой много рядък ретро екземпляр, който да ти изпадне случайно и да го вземеш за без пари от някой, който не разбира, след което да го продадеш на печалба. :a045
Балъците обаче са все по-малко, а специалистите в областта, които само това правят (търсят, купуват и препродават всякакви коли) - все повече. :Mr Green Fun

Въобще не си струва да смяташ колко си дал за поддръжка/ремонти/други разходи по колата, след като си я купил.
Карал си - плащал си, безплатен обяд няма. :biggrin

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Вто 20 окт 2015 16:52

Колега за тези пари трябва да е марка и модел който не е толкова търсен и популярен на пазара.
Мога да препоръчам Шкода Фаворит и Фелиция(по-висока цена от предния модел.)
Това е модела с най-евтина подръжка, най-малко ремонти и сменени части който съм карал и имал.
Недостатък е по-малъкя багажник от Голфа понеже е по-къса с 20 см., двигателя е по-слаб и липсата на климатик. За това пък преспокойно можеш да се вместиш в бюджета.

Последна промяна от skydiver_pd на Сря 21 окт 2015 9:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 20 окт 2015 17:34

За тези пари според мен трябва да се ориентираш към нещо регистрирано и карано в БГ,не си губи времето с Мобилета ,Карсове и др. подобни- за да стигне до там за продажба регистрирана и карана в БГ кола и за 1500лв.-тотал,значи вече много е''уморена''тая кола.Все пак има процент и за автокъщата и т.н.
Заложи на случайния принцип-оглеждай се в твоя град за обявени на ''стъклото'' коли,обяви в местните медии,но не се хвърляй на ''перфектни и евтини'' коли в нета дето са на другия край на БГ,щото ще си ''стопиш'' половината бюджет в обиколки на БГ за огледи.
Иначе за тия пари може да се намери кола ,но пак те съветвам набележи си един радиус от 100км. примерно около теб и търси.
А пък вярвам че ако някой от колегите тук види нещо подходящо за теб ще ти каже.

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Сря 21 окт 2015 9:28

И както пише колегата, да е регистрирана колата за предпочитане само да смениш талона.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 21 окт 2015 9:37

Vw polo sdi 6n1, може и комбито, че е по -широко. Здрав мотор, здраво окачване, абе всичко здраво. Непретенциозен откъм гориво, евтини части.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”