golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Re: golf 4 1.6 16V BCB огромен разход на масло съвет за ново

Мнениеот владислав » Вто 20 окт 2015 19:09

Остави марката много е това доливане, самият 1.6 не е бегачка но карал съм до Бургас и обратно до София средно 130 км/ч(да де 110 сигурно е средно, но дори и не съм помислял да гледам на щеката дали е харчил) не съм доливал. Намери човек които разбира от ремонти, не искам да обиждам никой, но в темата няма да намериш решение. Приятел с бора същият проблем градско няма разход извън града доливане, сменя сегменти и шлаиф на блока и др.
Та може и да е прав колегата от горният пост, бората е 2.0.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 20 окт 2015 21:39

владислав написа:Та може и да е прав колегата от горният пост, бората е 2.0.

2 л не е с алуминиеви цилиндри с повърхностно покритие в микрони като 1,4 и 1,6 л. Евтино производство

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Golf4 ОГРОМЕН разход на масло.Съвет за ново масло ?

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 20 окт 2015 22:05

kris11 написа: 2л е по-друга бира, но 1,4 и 1,6 няма шлайф на блока.

На 2.0 блока няма нищо общо с тези 1.6 и 1.4.
Който каже че е алуминиев,лъже.
Блока си чист чугун.
Имайте още малко търпение,синтезирам темата.

Колегата автор,ако ще я караш тая кола,отваряй мотора.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Сря 21 окт 2015 12:19

За съжаление май колегата е купил колата скоро, че имаше проблеми който оправи с ЕГР. Дано и този реши евтино, че новопридобита и веднага с проблемите не е приятно.

aparushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparushev » Сря 21 окт 2015 17:01

Колата пипаше съвсем леко маслото в София. От абсолютния максимум до стандартния максимум ( края на защрихованото на пръчката ) го изгоди за около 500 км, а може и повече градско каране. Главно го изхарчи от този втория максимум до минимума за около 300 км. До Пловдив и малко след това съм поддържал 100-110 км, след това понеже закъснявах 130-140, което си е около 4000 оборота. Както всички знаем това е високооборотен двигател двувалов и от тази гледна точка колата пипа маслото конструктивно. Дори го пише във книжката на френски език. Там пише че е нормално колата да харчи 1 л, масло за 1000 км !? Тоест инж. са го предвидили. Аз си го обяснявам, с факта че маслото се загрява много извънградско и затова го харчи. Консултирах се с хора от алфа ромео форума и там има много писано за харча на масло за двувалови мотори. Мой личен приятел е имал проблем с алфа 156 двувалова с масло 10w40, след което е сипал 5w50 Selenia Touring и колата не пипа маслото. Така, че съм се ориентирал към такова масло хем за зимата да е добре хем като достигне висока температура да нестава за вода. Ще Ви държа в течение с това, което се случва с колата и как се държи с различните масла.

aparushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparushev » Сря 21 окт 2015 17:04

владислав написа:За съжаление май колегата е купил колата скоро, че имаше проблеми който оправи с ЕГР. Дано и този реши евтино, че новопридобита и веднага с проблемите не е приятно.

Да колега, за съжаление няма и два месеца откакто я купих и се започна с проблемите. Доста е неприятно, като се има предвид колко време търсен запазен голф 4 и колко време събирам пари за да си го купя и ми е доста кофти :( . Ако е необходимо ще стигна и до поправка на мотора, но това ще е най-крайния вариант.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Чет 22 окт 2015 8:21

aparushev написа:Там пише че е нормално колата да харчи 1 л, масло за 1000 км !? Тоест инж. са го предвидили.

И за моята 1.4 беше нормално докато не смених сегментите, сега вече не пипа въобще, е вярно че и не карам със 130км/ч. де, но и преди като гореше 1л. на 1000км. пак не съм карал с толкова. Според инж. би трябвало сега да е ненормално като не гори вече масло :eek . Според мен са си вързали гащите. Не съм специалист по ДВГ, но не мога да приема, че 1л. на 1000км. е нормално.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 22 окт 2015 12:09

Освен инженери, в тези компании работят и икономисти/финансисти. Гледа се и финансовата част на нещата, не само техническата, ако ме разбираш правилно...

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Чет 22 окт 2015 16:00

Да споделя и аз опита си с доливане на масло. През лятото на 2007 купих Голф 3 с 2Е мотор 1994г. Следтри месеца се наложи да правя ремонт на мотора поради загуба на антифриз през трети цилиндър.
При ремонта смениха сегменти, гумички на клапаните, всички гарнитури и семеринги.Карах колата с маслоКастрол 10w40 и сменях на 10000км без да доливам изобщо.И така до тази сутрин. Днес преди да тръгна за Пловдив, вадя щеката и виждам, че маслото го няма, едва на върха на щеката се вижда малко масло.Купих литър масло, изипах го всичкото и достигна до средата на щтрихованата част на щеката. Тръгнах и карах с 80 -90 и внимавах да не светне лампата. В пловдив го проверих и беше стигнало до долния край на щрихованата зона. След пристигането в Пазарджик проверих пак нивото и беше слезнало под минимума.
Закарах я в сервиза, оказа се теч от датчика за налягане на маслото / този на главата/. За 80 км пробег 1л масло изтече.Сметката която платих 36,60лв плюс онези 20лв които дадох сутринта за един литър масло.
Надявам се, че пак няма да се налага да доливам масло до смяната след 7000км

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 22 окт 2015 16:16

vladovelin написа:

При теб е друго.

Creativex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Creativex » Чет 22 окт 2015 23:31

Няма нищо нормално в този разход на масло. Имай предвид, че отварянето най-вероятно ще мине с шлайф на главата, след това ще има нови сегменти, ако износването го позволява и до колкото съм чувал, двигателят подлежи също на шлайф, но вече става много скъпо занимание, след като можеш да си купиш нов. Аз карам 1.4 16V и след смяната на сегменти и гумички на главата, както и шлайф и махането на старите и калпави повдигачи, колата си тръгна, има мощност и дори със 160 км/ч да я караш, няма да ти барне и грам масло. Не гледай какво са написали в книжката, защото това са измишльотини или книжката не е написана правилно. Ремонтът струва определена сума, ама си заслужава и ще се изплати във времето, все пак само един Бог знае колко километра е изминала тази кола, колко ще е връщана и още какво ли не. Ако ще я караш, действай смело и не го мисли.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 23 окт 2015 6:32

Книжките са си написани съвсем правилно. Авторът се е изразил много точно и ясно, като си купите нова колата да не го занимавате с глупости, че харчи масло :mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 23 окт 2015 7:51

от личен опит....смяна на сегменти.Разбира се е нелогично при отваряне на ДВГ да не се шлайфа главата,да не се припасват клапаните и да не се сменят гумички на клапаните.След подобна манипулация карам вече 3-та година моя 22 годишен 1.8 ABS без грам масло разход ....и не смятам да го продавам докато съм жив!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 23 окт 2015 8:03

aparushev написа:
владислав написа:За съжаление май колегата е купил колата скоро, че имаше проблеми който оправи с ЕГР. Дано и този реши евтино, че новопридобита и веднага с проблемите не е приятно.

Да колега, за съжаление няма и два месеца откакто я купих и се започна с проблемите. Доста е неприятно, като се има предвид колко време търсен запазен голф 4 и колко време събирам пари за да си го купя и ми е доста кофти :( . Ако е необходимо ще стигна и до поправка на мотора, но това ще е най-крайния вариант.

Ремонтът на мотора не е краен, а еднствен вариант за решаване на проблема. Е, не пречи преди това да поналееш малко пари и на търговците на масла и филтри. Той продавача на колата те е нахендрил, та що да не се охарчиш още...
:banghead

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 23 окт 2015 8:45

Преди време на предишната ми кола го имах същото. Най - голямата грешка, която можеш да направиш, е да се чудищ как да избегнеш отварянето на двигателя за този проблем. Не си мисли, че ако сложиш 10v40 ще се промени нещо съществено. Очаквай скоро да намаже и свещите и да започне да ти работи на 3 цилиндъра. Някой мастер може да вземе да ти смени гумичките или да ти изчисти дюзите. Друг наред със вече зацапаните свещи, да ти предложи и кабелите да ти смени... те така. Аз тогава хал хабер си нямах как се случват нещата и потроших същите пари за глупости по съвети на майстори, които после излезна смяната на седгменти и шлайфането на главата. От тогава, до към момента (оставих я на наще след като си взех настоящата кола) има минати към 45К километра, масло непипа и определено си заслужаваше. Тръгнеш ли да бягаш от това решение, ще даваш пари за всякакви безумия и накрая ще отидеш пак на това решение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”