Passat B5 въпрос за присаждане на MFA

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
georgi_boichev
Автомобил: Passat B6
Двигател:
Контакти:

Passat B5 въпрос за присаждане на MFA

Мнениеот georgi_boichev » Нед 18 окт 2015 22:06

Здравейте. Колата е Пасат В5 98-ма по ВИН със зеленото осветление климатик и без МФА. Нямам / или така мисля / датчик за външна температура, искам да го добавя както и МФА. Пуснах запитване на 1-2ма колеги за табло със синя подсветка с МФА, въпроса ми е какво да гледам за да съм сигурен че ще пасне таблото, някакви кодове ми казаха? Знам че новото табло трябва да се обучи, кабели ще трябва ли да се пускат, или всичко е плънг енд плей, таблото лостчето, а за външната температура :question Благодаря предварително.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Re: Passat B5 въпрос за присаждане на MFA

Мнениеот Bro0z3r » Пон 19 окт 2015 15:53

Така... След като осветлението е зелено, значи нямаш КАН.. Следователно търсиш табло само със зелена подсветка, понеже друго няма да тръгне без една шапка пари.. За да си сигурен, трябва средната тройка цифри да са еднакви.. Тоест на твоето е 919, на новото също трябва да е 919..
За присаждането ти трябва ПИН кода на старото табло или ключар, който да го изкара.
Лостчето си има отделна букса на гърба на таблото, а датчика за външна температура не е задължителен.
Ако имаш климатроник, имаш и датчик!

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Вто 20 окт 2015 12:42

Дори да намеря табло без КАН, със синя подсветка, след обучение няма ли да тръгне? :eek Със климатик съм. :arrow

Bro0z3r

Мнениеот Bro0z3r » Вто 20 окт 2015 20:30

След обучение ще тръгне.. Но май синята подсветка всички са С КАН..

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Сря 21 окт 2015 14:51

Това което намерих цифрите посредата са 919 тоест е без КАН, а 920 е със КАН, или се бъркам? Също, датчика за външната температура къде се намира при моделите само с климатик, и как да проверя дали имам окабеляване до него? :love.vwclub

Bro0z3r

Мнениеот Bro0z3r » Сря 21 окт 2015 22:19

919 е БЕЗ КАН, правилно.
Моделите с климатик имат датчик само под филтъра на купето и той е за спиране на компресора на климатика под определена температура. Този, който те интересува се намира зад предната броня и след като нямаш климатроник, със сигурност нямаш такъв датчик там. Ако искаш да си гледаш външната температура, ще трябва да си набавиш такъв датчик от някъде, но нямам никаква идея колко струва..

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Чет 22 окт 2015 18:39

Колега много благодаря за инфото, най вероятно ще търся друго табло със синя подсветка и МФА, но останалото осветление също ще се прави сино/червено, само че диодите ако имат разлика, ще стане цигания а съм много капризен и взискателен на тая тема. Ще напиша в темата когато стане, на дневен ред са тампони на мотор/скорости и гуми, таблото и така търпи ама другото не. :mhihi Още веднъж много благодаря! :beer

Върни се в “Passat”