Passat B5 въпрос за присаждане на MFA
- georgi_boichev
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
- Контакти:
Passat B5 въпрос за присаждане на MFA
Здравейте. Колата е Пасат В5 98-ма по ВИН със зеленото осветление климатик и без МФА. Нямам / или така мисля / датчик за външна температура, искам да го добавя както и МФА. Пуснах запитване на 1-2ма колеги за табло със синя подсветка с МФА, въпроса ми е какво да гледам за да съм сигурен че ще пасне таблото, някакви кодове ми казаха? Знам че новото табло трябва да се обучи, кабели ще трябва ли да се пускат, или всичко е плънг енд плей, таблото лостчето, а за външната температура
Благодаря предварително.

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: Passat B5 въпрос за присаждане на MFA
Така... След като осветлението е зелено, значи нямаш КАН.. Следователно търсиш табло само със зелена подсветка, понеже друго няма да тръгне без една шапка пари.. За да си сигурен, трябва средната тройка цифри да са еднакви.. Тоест на твоето е 919, на новото също трябва да е 919..
За присаждането ти трябва ПИН кода на старото табло или ключар, който да го изкара.
Лостчето си има отделна букса на гърба на таблото, а датчика за външна температура не е задължителен.
Ако имаш климатроник, имаш и датчик!
За присаждането ти трябва ПИН кода на старото табло или ключар, който да го изкара.
Лостчето си има отделна букса на гърба на таблото, а датчика за външна температура не е задължителен.
Ако имаш климатроник, имаш и датчик!
- georgi_boichev
- Двигател:
- Контакти:
Дори да намеря табло без КАН, със синя подсветка, след обучение няма ли да тръгне?
Със климатик съм. 

-
След обучение ще тръгне.. Но май синята подсветка всички са С КАН..
- georgi_boichev
- Двигател:
- Контакти:
Това което намерих цифрите посредата са 919 тоест е без КАН, а 920 е със КАН, или се бъркам? Също, датчика за външната температура къде се намира при моделите само с климатик, и как да проверя дали имам окабеляване до него? 

-
919 е БЕЗ КАН, правилно.
Моделите с климатик имат датчик само под филтъра на купето и той е за спиране на компресора на климатика под определена температура. Този, който те интересува се намира зад предната броня и след като нямаш климатроник, със сигурност нямаш такъв датчик там. Ако искаш да си гледаш външната температура, ще трябва да си набавиш такъв датчик от някъде, но нямам никаква идея колко струва..
Моделите с климатик имат датчик само под филтъра на купето и той е за спиране на компресора на климатика под определена температура. Този, който те интересува се намира зад предната броня и след като нямаш климатроник, със сигурност нямаш такъв датчик там. Ако искаш да си гледаш външната температура, ще трябва да си набавиш такъв датчик от някъде, но нямам никаква идея колко струва..
- georgi_boichev
- Двигател:
- Контакти:
Колега много благодаря за инфото, най вероятно ще търся друго табло със синя подсветка и МФА, но останалото осветление също ще се прави сино/червено, само че диодите ако имат разлика, ще стане цигания а съм много капризен и взискателен на тая тема. Ще напиша в темата когато стане, на дневен ред са тампони на мотор/скорости и гуми, таблото и така търпи ама другото не.
Още веднъж много благодаря!