Golf 4 1.6 101 кс - Тресе над 90 км/ч. Скорости или карета?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
igor_samsa
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.6 101 кс - Тресе над 90 км/ч. Скорости или карета?

Мнениеот igor_samsa » Сря 10 юли 2013 14:27

Привет колеги,
Нов съм във форума и от доста време чета за темата, но бих искал да чуя ощте няколко мнения относно проблема ми, а може да бъда и полезен с личния ми опит. Преди няколко месеца си купих голфчето 4, 1.6 ср, с прочутата и всеизвестната скорстна кутия с код ДУУ. Още от първ поглед си личеше че е работено по нея, но се надявах да е проблема отстранен. Уви. Колата се движеше и си вклюучваше скоростите според мен нормално , но от 90 км/ч нагоре започваше много дразнещо да тресе цялото купе, (при балансирани гуми в добро състояние и стегната ходова част, на магистралата при добра и равна пътна настилка.) При исклучване от скорости,тресенто сипираще и при повторно вклучване започваше. След консултаци и четене, стигнахме до заклучение че проблема може да е в диференциала където са се разхлабили прочутите нитове, и о там се тресе целия двигател и купето. Свалихме, отворихме, дифа чупил вече нит, корпуса дупчен, след това некачествена заварка, и дифа пак захванат отново с нитове слагани на ръка, все едно аз съм ги слагал с чук. Зъбчатките не беха добри,като цяло кутията беше смляна от всякъде и ремонта е значително по скъп от обикновен. Посъветваха ме да не ремонтирам, направо да взема друга кутия втора ръка. Така и направих, другара СК изглеждаше добре стегната и неотваряна свалена от туку що пристигнал автомобил на ход. Сложихме, работи , карам, но проблема все още е налице. Възможно ли е да тресенето идва от тампона на двигателя които е за смяна или и тази кутия е същто скапана? Съмнява ме това че и първата беше вече правена, толкова бързо ли е раздрусала, и пък и двете ли да са боклук?
Простете за дългата реч, и благодаря предварително за отделеното Ви време за съвети и мнения.

tedi08
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf 4 1.6 SR (101 ks) - Проблем скоростна кутия

Мнениеот tedi08 » Сря 21 окт 2015 21:16

Има ли решение на проблема колега ?

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Сря 21 окт 2015 23:09

Вътрешни карета може да правят такива магарии!

tedi08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedi08 » Вто 03 ное 2015 0:45

Мерси колега, а има ли начин да се проверят дали са тези вътрешни карета или трябва да ги сменя за да разбера дали това е проблема ?

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Вто 03 ное 2015 7:26

Здрасти,колега.На прав участък с лек байр,с 60-70 км\ч натискаш газта докрай на четвърта предавка.Ако започне да тресе,почти сигурно е че има луфт във вътрешни карета.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 06 ное 2015 16:01

Имах подобен проблем, започна с леко тресене само, когато съм на скорост и при скорости над 80 км/ч. След няколко месеца проблемът се задълбочи и тресенето си го имаше при почти всякакви скорости над 50 км/ч. На свободна нямаше проблеми. Смених вътрешно и външно каре на дългата, дясната полуоска и проблемът се реши. Вътрешното каре си имаше сериозен луфт, който обаче си пролича след като се свали.

tedi08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedi08 » Пет 06 ное 2015 23:56

Много благодаря колеги, възможно най-скоро ще сменя тези карета и ще пиша да кажа резултата :love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”