Превеждах на един българин, който внасяше (може и още да внася де

Те дебнат навсякъде там и изкупуват колите веднага от собствениците им - много трябва да си добър и да имаш страшен късмет, за да ги изпревариш.
mshbul написа:Колеги, ходих до Германия и да ви дам прясна информация.
В общи линии е както е написано.
Като идеш цуласунга първо си правиш застраховката - 85 евро ми излезе за 2 седмици, скъпо, но къде да търся по-евтината.
После отиваш на гишетата - там ти правят документите, определят номер, дописват го на застраховката и ти дават хартии, с които да идеш за номера. Тази административна дейност беше 35 евро.
Има го и това с данъка. Продавачът си даде сметката, а аз на него парите - 39 евро.
Номерата ги правят в момента, не знам колко струваха, защото продавачът ми ги плати 10 евро, но с отстъпка, май иначе са 30. Като вземеш номерата отиваш на друго гише с тях и бележката за плащане за администрацията, да нея изхвърлите. Като ти сложат лепенки на номерата си взимаш твоите документи и си готов.
За щастие пропуснах финанзамта.
Нещо важно, което не помня дали го пишеше в темата. В това малко градче цуласунга работеше всеки ден до 12 часа и само 1 ден до 18.
В големите градове има дни до 12 и дни до 18.
В КАТ софия не трябва да се легализира договора, искат копие да си вземат. Но трябват 2- талона и договора.
Който има въпроси да пита, докато ми е прясно.
И си носете оттук празни договори.
Вълчан написа:Нещо не мога да разбера.....Коли в Германия хубави има бол.Виждам перфектни за продажба.Просто цената е по височка.
Ако продавачът обаче откаже да си даде сметката, за да вземат данъка от там си се ходи във ФинанцамтAugustinerFan написа:То и не се ходи във Финанцамт, само в цуласунгщеле за номера.
Vlad777 написа:.... Ако продавачът обаче откаже да си даде сметката, за да вземат данъка от там си се ходи във ФинанцамтЛично проверено.
Страните, участващи в SEPA са 31 на брой и те са Австрия, Белгия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 20 госта