Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Мнениеот betaserk » Пет 23 окт 2015 10:54

To пък другите марки покриват всичко което са обещали :mhihi Навсякъде е така, крадецът вика дръжте крадеца! То си купуваш тв за 3000 лв и на другия ден го няма :bishop Купуваш си къща за 50к и след 5 месеца почва да се образува мухъл навсякъде! Не се купуват колите, защото има голямо предлагане, ако имах парите и ти е хубава колата еся идвам и я взимам. Боли ме дръжката, че замъсрсявала с 5 гр. повече! То по тая логика да махат всичко което е с двигател с вътрешно горене, да ама не! Продават си ги като топъл хляб и на никой не му пука, то и горите изсякоха и не спират, за това никой не гледа а дай сега да сринем VW и какво, край с замърсяването :mhihi :h020 Не става така тая работа, трябва всичко да се направи както трябва, НО никой не го интересува това, всеки си гледа джоба! Всички автомобилни фирми са същите както и за всичко останало.

Последна промяна от betaserk на Пет 23 окт 2015 20:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 23 окт 2015 12:16

Абе пич, в САЩ само дизелови автомобили на Фауве ли се продават? Ауди, Порше, Бентли...ти чуваш ли се какви ги говориш :mhihi :h020 :h020 :h020
Хората с пари, които знаят какво искат от Порше и Бентли специално никога няма да спрат да купуват в САЩ или където и да е било по света....Направо ти се чудя.
То много хора не могат да си продадат колите в мобиле, не се притеснявай не си единствен. Да си беше взел бензинов :mhihi

Д-р Николай Христов
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2013

Мнениеот Д-р Николай Христов » Пет 23 окт 2015 20:15

vladeto_nedev написа:
vucata написа:! Алелуя, боже помогни им! :bishop

Недей бе човек! Я кръвно ше вдигнеш, я диабет ще отключиш, я друго. Това все пак е купчина ламарини. Голям праз! След като веднъж си спечелил кинтите да си я купиш, втори път пак ще сколасащ! Животът продължава!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 24 окт 2015 10:03

vladeto_nedev написа:
vucata написа:Аз не твърдя, че бранша Фауве е застрашен от изчезване. Просто от тук насетне ще имат временна загуба. Германия специално в момента е в огромно напрежение предимно заради имигрантите. Както сами виждате Порше София не е затворило временно врати, няма и да затвори скоро. Нито има акция и спад на цени, нито нищо. Голям праз за Фауве, че САЩ има нещо против техни автомобили да се продават на пазара, както и други страни. Още малко и сами ще се убедите, че автомобилите произведени в САЩ или където и да е било, скоро ще са на пътя.

Извинявай, колега, ама хич не си запознат! Както и доста други тук - "цените не падали"-ха-ха-ха, "вижте mobile" и какво да видим?! Цените може да не падат, но търсене на ТДИ 2.0 - няма, моя автомобил виси от един месец със почти всички екстри, сравнително нов на 7 год., готов съм и от цената да падам, но никой просто не ми се е обадил, а е една от най-ниските оферти! Какво да си говорим?!
За пазара в САЩ, също не си прав! На него Фолксваген отделяха изключително голямо внимание и надежди, особено след края на експанзията на Китайската икономика, специално се разработваха модели за САЩ, дори се предвиждаше Тигуан ХL за там, тъй като амераканците обичат "големи и луксозни всъдеходи". Сега какво - баста на пазара в САЩ, дори и АУДИ, които имаха добри позиции там!
Да, финансиране от правителството ще има, то имаше за ОПЕЛ, които по принцип е на Дженеръл мотърс, та за ВАГ - няма да има, но има разлика, това ще бъде спасително финансиране, не финансиране за растеж, а откъде ще дойдат милярдите за инвестиции за Бентли, за Бугати, и останалите скъпи марки, за Порше, щото и то е в кюпа?! Те дори Файтона ще спират, вие ми говорите, че "бълха ги ухапала". Не са добри нещата, а и сервизните акции няма да се разминат сам със софтуерни промени, то ако е можело така, щели са да настроят софтуера още при производството, логично? Това са остарели ТДИ двигатели, които не могат да покрият ЕВРО 5, стара технология, която са "ъпдейтвали" с този софтуер и хоп на пазара, вместо да влагаш инвестиции в разработка на нов двигател, да ползваш карбамит и други подобни добавки, един софтуер и хоп вълшебството, съкращаване на разходи - уж нов модел кола с еко дизел, а пък то старата печка с филтър за твърди частици и софтуерен трик, мислеха че номера ще мине - да ама не, както казваше един уважаван от мен журналист!

Апропо: Купил съм си кола, за която съм дал един куп пари, която би трябвало да е надежда, относително здрава и да покрива критериите за вредни емисии - ЕВРО 5, със среден разход смесено 6.5/100 л.! Нито едно от обещаните при покупката неща, не са изпълнени от Фолксваген Груп, какво повече да говорим?! Алелуя, боже помогни им! :bishop

1. Явно за сефте продаваш подобен автомобил. Приготви се да чакаш много. Бързо се продават най-евтините Голф 4ки в мобиле. Дори и подобни модели в читаво състояние и средна цена, висят с месеци. Твоят случай няма нищо общо с актуалния дизелов скандал. По-скоро лош имидж от 2.0TDI PD, ако си търсиш подобно обяснение.
2. "Те дори Файтона ще спират, вие ми говорите, че "бълха ги ухапала"." Съществуването на Файтона винаги се е крепяло на косъм. Това е несполучпливия имиджов модел на концерна. Продължаваха да го правят на инат и въпреки съпротивата на съществена част от мениджмънта, но в тази ситуация нормално да отпадне на момента.

ПС: От дизелите на ФВ след добрата стара роторна помпа, не съм доволен. Обратно, TSI ми пасна точно и ми служи перфектно. Една ангренажна верига съм сменял там, още с покупката и това е. Актуалния си е с ремък. Според мен хората често предпочитат дизелите поради остаряла информация, а не от други съображения. :arrow

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 24 окт 2015 10:21

Само да вметна, че аз си купих дизел, защото покарах дизел и ми хареса повече от бензина а продаването на кола е бавно, дори да продаваш ферари пак ще чакаш известно време, имам опит в продажбата на автомобили и пуснеш ли обявата никой не се обажда с месеци и после един ден всички се изреждат да звънят когато най-малко си очаквал. VW се съмнявам да фалират, той и Фиат щяха да фалират, но го измислиха и те също имат едно рамо от държавата.

DidoTDI
Автомобил: Golf
Двигател:

Мнениеот DidoTDI » Съб 24 окт 2015 15:03

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 24 окт 2015 15:54

Абее на такива хоря няма смисъл да им обясняваш...чули нещо си там и край. Захапват го и ходи обеснявай, че нямаш сестра :mhihi

Като гледам и новия Touran си излиза и минималната вноска, ако се вземе на лизинг хич не е малка- почват от 250-260евро. http://touran.volkswagen.com/de/de/home.html?page=home&tc=sem-Model_Touran+%5BALL%5D+%5BEvaluation%5D+%5BBrand%5D+%5BModels%5D-[DE]-[Google]-[Evaluation_Brand_Models]-Model_Touran_KW+%5BALL%5D-%2Bvolkswagen%20%2Btouran-b-c&kw=%2Bvolkswagen%20%2Btouran

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 24 окт 2015 17:00

Тои ще го бъде ама не се знае коя година ще се планира..А и по добре да не излиза такава смешка като комбинация...

DidoTDI
Автомобил: Golf
Двигател:

Мнениеот DidoTDI » Съб 24 окт 2015 19:38

Вълчан написа:А и по добре да не излиза такава смешка като комбинация...

Предполагам, че под комбинация имаш предвид хибрид. Само че става въпрос за напълно електрически Файтон.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 25 окт 2015 11:31

Такъв клас кола е неразумно да и сложиш щепсел.Няма смисъл компанията да си изхвърля колко екологични коли ще разработва за напред.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 25 окт 2015 11:33

Това е бъдещето, живот и здраве някой ден всички коли ще са на ток, това в никакъв случай не значи, че мощността им ще пада, напротив!

Последна промяна от betaserk на Нед 25 окт 2015 18:54, променено общо 1 път.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 25 окт 2015 18:09

hooligan_sk написа: Според мен хората често предпочитат дизелите поради остаряла информация, а не от други съображения. :arrow

Подкрепям на 100%.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 26 окт 2015 15:34

http://www.carlist.my/news/volkswagen-may-offer-new-car-discounts-owners-affected-dieselgate/34849
ФВ може да предложи отстъпка за закупуване на нова кола вместо поправка на проблема

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 26 окт 2015 22:42

И Opel-ите явно са ги хванали, четох, че Opel Zafira 1.6 CDTi са ги хванали, че като след проведените изпитания на стенд, хората от DUH са обявили, че в някои пътни ситуации миниванът изхвърля 17 пъти повече азотни окиси (NOx) в атмосферата, отколкото са изискванията на стандарта Euro 6. Интересно ни е кои са тези "някои ситуации" и май излиза, че повечето производители наистина дават грешни данни относно дизелите, ще видим след всичките изкарани "кирливи ризи" как ще се отрази на пазара в глобален мащаб.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 26 окт 2015 22:49

Какво ги подгониха тия дизели :screwy Вярно замърсяват ама то ако и на бензиновите го направят тоя тест колко ли фирми ще излезнат виновни. Истината е, че всички авто производители послъгват във всичко :Mr Green Fun Опетниха името на марката и тръгнаха клюките а че другите фирми са същите никой не го интересува вече, май конкуренцията има акъл.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”