мнение за пасат B6 2.0 TDI
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: мнение за кола
А6 3.0 ТДИ
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Човека слиза от Пасат Б5,5 и разпитва за Пасат Б6, вие го пращате да гледа А6.
zhoro256, ориентирал си се съвсем правилно, но предвид спецификите на модела и още повече на новия внос в БГ, бих те посъветвал да си организираш сам закупуване на колата от чужбина - от частно лице. Б6 са масовите служебни автомобили на запад, те са на астрономически пробег и понеже са по-евтини, точно такива екземпляри се внасят на нашия вторичен пазар.

zhoro256, ориентирал си се съвсем правилно, но предвид спецификите на модела и още повече на новия внос в БГ, бих те посъветвал да си организираш сам закупуване на колата от чужбина - от частно лице. Б6 са масовите служебни автомобили на запад, те са на астрономически пробег и понеже са по-евтини, точно такива екземпляри се внасят на нашия вторичен пазар.

- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Е ти пак как 3.0ТДИ ... Не знаеш ли че по-добро от 2.7Би не е създавано и няма да бъде създадено някога
Влезнах тука да погледна какво става без да съм логнат и какво да видя - позната картинка ... Колегата Til дошъл пак да си рекламира дръгела - тоя път обаче много се е забавил гледам - чак на 3та страница доде иначе идва още на първа :) Сега ще обяснява как А6 е сто пъти по-кола от пасата - хеле пък ако е 2.7Би - тогаз вече няма конкуренция нито по вървене , ното по разход нито по поддръжка ! Аз незанм как го търпите тука като развален грамофон да спами всички теми - кой каквото и да търси той идва да му препоръча ауди по възможност като неговото. Срама няма човека чак болна работа
Нищо че колегата в случая търси конкретен автомобил модел PASSAT 2009г. и търси дизел ...
Айде да се логвам сега че ми е в игнор листа и поне не му чета комплексарските тъпотии

Влезнах тука да погледна какво става без да съм логнат и какво да видя - позната картинка ... Колегата Til дошъл пак да си рекламира дръгела - тоя път обаче много се е забавил гледам - чак на 3та страница доде иначе идва още на първа :) Сега ще обяснява как А6 е сто пъти по-кола от пасата - хеле пък ако е 2.7Би - тогаз вече няма конкуренция нито по вървене , ното по разход нито по поддръжка ! Аз незанм как го търпите тука като развален грамофон да спами всички теми - кой каквото и да търси той идва да му препоръча ауди по възможност като неговото. Срама няма човека чак болна работа

Нищо че колегата в случая търси конкретен автомобил модел PASSAT 2009г. и търси дизел ...
Айде да се логвам сега че ми е в игнор листа и поне не му чета комплексарските тъпотии

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
stoev87, случайно да забеляза, че човека вече гледа и бензиновите? А случайно да видя, че се е отказал от А4 зааради пространството? Никъде аз не виждам колегата пуснал темата, че иска само и единствено пасат дизел. Дал е просто конкретен пример, колегите му казаха минусите и какъв дизел да търси.
А6 по нищо не отстъпва на Пасат.
Може да те заболи(явно си фанатик на тема VW), но А6 спрямо точно този модел пасат е много по-добрия избор. Не ти искам отговор на мнението ми, и моля те не изопъчавай нещата, че съм писал за конкретни мотори
Може да те заболи(явно си фанатик на тема VW), но А6 спрямо точно този модел пасат е много по-добрия избор. Не ти искам отговор на мнението ми, и моля те не изопъчавай нещата, че съм писал за конкретни мотори

Преди имах Сиера 2.0 седан купена 1994 и до 2015 Януари я карах - невероятна кола - никакъв проблем, най-скъпото бе винетката, и страшно удобна кола. Съпругата ми има А3 1.8Т 180К.С. и е първи собственик - 1998г кола - абсолютно никакъв проблем освен консумативи (най-скъпо бе съединителят), тя си я докара от чужбина (чужденка е).
Та, сега съм с пасат б5.5. 1.9 131 кс 2001 и се спуках от проблеми - дюзи, турбота, носачи - 3000 съм дал за по-малко от година в поправки.
Та, сега наистина не знам какво да търся - чета по форуми и се обезсърчавам - всичко е проблемно - няма скорошна кола, която да не е с проблемна електроника, или дюзи, или двигател или да се изискват 1000 условия по карането й (тук зареждай, тук не, добавки, масло такова и тнт).
Търся, ама като гледам, няма вече от здравите коли - пък старо, то много старо е станало вече . И като питам майсторите - един е дизелджия, друг бензинаджия и всеки казва кола преди 98г - ми те нов внос ги няма вече тия.
Аз оправям компютри и знам какво е THINKSTATION от работните станции - може да е 2010 компютър, обаче не спира да работи и не се разваля. Тежи 25кг, ама знаеш, че вчико е качествено. Гледам лаптопите по магазините (масовите), ми те са жив боклук ... ако е комп, да знам какво да взема, ама кола ... :)
Та, не знам какво!
Та, сега съм с пасат б5.5. 1.9 131 кс 2001 и се спуках от проблеми - дюзи, турбота, носачи - 3000 съм дал за по-малко от година в поправки.
Та, сега наистина не знам какво да търся - чета по форуми и се обезсърчавам - всичко е проблемно - няма скорошна кола, която да не е с проблемна електроника, или дюзи, или двигател или да се изискват 1000 условия по карането й (тук зареждай, тук не, добавки, масло такова и тнт).
Търся, ама като гледам, няма вече от здравите коли - пък старо, то много старо е станало вече . И като питам майсторите - един е дизелджия, друг бензинаджия и всеки казва кола преди 98г - ми те нов внос ги няма вече тия.
Аз оправям компютри и знам какво е THINKSTATION от работните станции - може да е 2010 компютър, обаче не спира да работи и не се разваля. Тежи 25кг, ама знаеш, че вчико е качествено. Гледам лаптопите по магазините (масовите), ми те са жив боклук ... ако е комп, да знам какво да взема, ама кола ... :)
Та, не знам какво!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
zhoro256 написа:До сега имах Б5.5 1.9tdi и съм много доволен -никакъв проблем.Жената поиска по-нова кола.
zhoro256 написа: Та, сега съм с пасат б5.5. 1.9 131 кс 2001 и се спуках от проблеми - дюзи, турбота, носачи - 3000 съм дал за по-малко от година в поправки.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Тотално ще го побъркаме, ако почнеме и БМВ да му предлагаме....Лично за мен като страничен човек забелязвам, че е39 не е лоша серия. Фейслифтовите модели наистина привличат все още окото. Но ако е комби има една тънка игра със задното окачване. Поне в диапазона 7-8 000лева ще намериш много гледана кола от е39 серията, бъкана от екстри и глезотии 

hooligan_sk написа:zhoro256 написа:До сега имах Б5.5 1.9tdi и съм много доволен -никакъв проблем.Жената поиска по-нова кола.zhoro256 написа: Та, сега съм с пасат б5.5. 1.9 131 кс 2001 и се спуках от проблеми - дюзи, турбота, носачи - 3000 съм дал за по-малко от година в поправки.
Мда, вече не знам кое е хубаво и кое не - колата върви, но след като я смених, пък и се оказа, че маслото не е правилното ... и обърни внимание, преди месец почнаха проблемите с дюзата и др
аз търся, комби и да е 4x4 и надеждна кола. Каква марка е, не е от значение - до сега само Ауди и VW съм смятал за читави коли по отношение на здравина и возия и затова само това съм търсил.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:stoev87, случайно да забеляза, че човека вече гледа и бензиновите? А случайно да видя, че се е отказал от А4 зааради пространството? Никъде аз не виждам колегата пуснал темата, че иска само и единствено пасат дизел. Дал е просто конкретен пример, колегите му казаха минусите и какъв дизел да търси.
Адвокате я кажи сега с какво този дълбоко-смислен твой пост допринесе за темата и с какво помогна - аз лично нищо не разбрах от него , ма то иначе как се трупат 3к "полезни" поста... Като за начало що не се върнеш и не прочетеш първо заглавието на темата в която спамиш ?

TiL написа:За 14 бона 4ф е по-зле от таралеж при топките тиАко колегата се води от годината на колата... да си взема пасата :)
Да ти кажа вече 3-4 такива гледах обаче бензиновите за около 7000-8000евр 2004-2005г.На под 200000км коли и то със гаранци от 6м.Говоря за читави и големи автокъщи представители на марката във Германия.Нямаха толкова екстри та дори и цветни дисплеи някои но този модел си излъчва класа.http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=215194294&zipcode=&usage=USED&ambitCountry=DE&isSearchRequest=true&export=NO_EXPORT&usageType=PRE_REGISTRATION&fuels=PETROL&scopeId=C&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&categories=Limousine&maxPrice=9000&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2007-12-31&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=2
zhoro256 написа:аз търся, комби и да е 4x4 и надеждна кола. Каква марка е, не е от значение
В такъв случай ето ти страничен пас http://swiss.cars.bg/c1325489 ,но за това трябва да попиташ в Субару форума...
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Вълчан написа:TiL написа:За 14 бона 4ф е по-зле от таралеж при топките тиАко колегата се води от годината на колата... да си взема пасата :)
Да ти кажа вече 3-4 такива гледах обаче бензиновите за около 7000-8000евр 2004-2005г.На под 200000км коли и то със гаранци от 6м.Говоря за читави и големи автокъщи представители на марката във Германия.Нямаха толкова екстри та дори и цветни дисплеи някои но този модел си излъчва класа.http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=215194294&zipcode=&usage=USED&ambitCountry=DE&isSearchRequest=true&export=NO_EXPORT&usageType=PRE_REGISTRATION&fuels=PETROL&scopeId=C&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&categories=Limousine&maxPrice=9000&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2007-12-31&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=2
Бай Вълчане за какво му ги показваш тия обяви на човека ? А6 бензинова преднячка с най-смотаната възможна скоростна кутия мултитроник ?!? Гаранция че човека ще намрази марката . Тука в тая тема (а и не само тази в за съжаление) всеки си препоръчва това което на него си му харесва само не и това за което конкретно пита човека.
Колегата се е ориентирал към 5 годишен автомобил 4x4 вие го пращате на 15 годишни дръгели и му обяснявате как от новите коли чеп за зеле неставало а старите нямали трошене ... Евала - цял живот да си ги карате - нека ние баламурниците да се мъчим с новите

Re: мнение за пасат B6 2.0 TDI
Така е наистина.Просто я качих набързо без да съм търсил подробно.Смотана е комбинацията ако я купиш от Българи на над 350000 километра.И се купуват доста бързо тук дори и мултитроник.Иначе днес ходихме в една автокъща на Фолксваген.Пасат в-6 2.0 броя бяха комбита на по над 230000км.Единият 7600 а другият 8500 евра.
Имаше на друго място един Мерцедес с-200 2005г dizel на 141000км без забележки... книжки...тюф... мюф.. гаранциq.Еми по добрият избор е.Еи сега се разрови и го намерих http://ww3.autoscout24.de/classified/276972400?asrc=st|as
Имаше на друго място един Мерцедес с-200 2005г dizel на 141000км без забележки... книжки...тюф... мюф.. гаранциq.Еми по добрият избор е.Еи сега се разрови и го намерих http://ww3.autoscout24.de/classified/276972400?asrc=st|as
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Re: мнение за пасат B6 2.0 TDI
Е какво му е по-доброто ? :) Че от 4x4 ще отиде на задно и от широкия по-нов пасат ще се свива в тая маломощтна дърта цетка ...
Айде спрете се вече малко с тая сляпа фенщина и се опитайте да гледате малко по-обективно и безпристрастно на нещата ...