Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
83
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 335
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот Traytor » Сря 16 сеп 2015 11:34

Най-сетне покарах повече Fulda-та за да мога да споделя мнение. За 12 000км в сухо време, проливни дъждове, висока скорост гумите се представят блестящо(fulda sportcontrol 225/45/17). Личи им че бързо ще се износят, отлагат си гума, но никой не го криеше това като ми ги продаваха. За цената си мисля че са страхотни гуми, макар и моите да са произведени в Словения(за което бях страшно разочарован като ги взех).

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Чет 24 сеп 2015 9:16

Здравейте колеги,
някой има ли впечатления около Kumho KU 31 и Nankang NS2? Гледам ги като по-бюджетни, тъй като ми трябват като размер 195/45/15, пък те са скъпички като цяло. Благодаря предварително на отзовалите се :)

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 24 сеп 2015 21:54

Traytor написа:Най-сетне покарах повече Fulda-та за да мога да споделя мнение. За 12 000км в сухо време, проливни дъждове, висока скорост гумите се представят блестящо(fulda sportcontrol 225/45/17). Личи им че бързо ще се износят, отлагат си гума, но никой не го криеше това като ми ги продаваха. За цената си мисля че са страхотни гуми, макар и моите да са произведени в Словения(за което бях страшно разочарован като ги взех).

Според мен не се износват чак толкова бързо. Моите имат поне 30 ако не и 40хил. км и изглеждат доста добре - 235/45/17.

И още един плюс за гумата, борда е изключително здрав. Миналата година спуках задна гума с около 130 км/ч на магистрала, спрях да проверя пораженията и видях че гумата си стои на два пръста от земята (дупката беше да си промуша двата пръста). Тъй като мястото не беше безопасно за сменяне на гума покарах така около 2-3 км с около 40 км/ч. Намерих си безопасно място, спрях и смених гумата. Джантата беше непокътната откъм борда, гумата също беше видимо здрава. След това гумата заминна на боклука защото вътрешната част на борда беше унищожена, но за мен по-важното е че при тази скорост и натоварена кола борда задържа тежеста и след това ми позволи да преместя колата. Аз пак бих си купил този модел гума.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 24 сеп 2015 22:03

235/45/17 е със силен борд винаги колега. :th_up

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 25 сеп 2015 10:11

Не винаги, континентал спорт контакт не са със особенно здрав борд :) . Унищожих една такава буквално от нищо - огромна дупка на борда. Ама и размера не съм сигурен дали беше 235/45/р17 или 225/45/р17, но по-скоро беше 235.

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Съб 24 окт 2015 23:17

Колеги моля дайте пресни мнения за тази гума TOYO PROXES T1-R 225 45 17

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 26 окт 2015 2:29

Пресни пресни, колко да са пресни за модел от 10 и повече години.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 26 окт 2015 11:40

Аз и в другата тема писах, голяма похвала за Goodyear Efficient Grip Performance. На петрохан, при влажен до мокър път, 3 градуса на най - високата част, 4 човека и багаж, колата беше като залепнала по пътя. Нямаше и намек за несигурност при спиране или нестабилност по завойте. Поведението им при нормални за лятна гума температури и на мокро отдавна ме беше спечелило, но вчера наистина ме изненадаха приятно. А тръгнах със свито сърце, че нямаше как да сложа зимните преди това пътуване... :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
ilian.

Мнениеот ilian. » Пон 26 окт 2015 18:04

Ще се ориентирам пак към dunlop sport maxx tt до сега бях с такива и съм супер доволен купувах ги чисто нови.Няма да сменям марката не знаех ,че са старички като модел тойто.Благодаря на отзовалите се :th_up

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 27 окт 2015 10:31

Щом те устройва здравината на бордовете на дънлопа, няма да сбъркаш, хубави гуми са.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Вто 27 окт 2015 17:54

gugun4u написа:Аз и в другата тема писах, голяма похвала за Goodyear Efficient Grip Performance. На петрохан, при влажен до мокър път, 3 градуса на най - високата част, 4 човека и багаж, колата беше като залепнала по пътя. Нямаше и намек за несигурност при спиране или нестабилност по завойте. Поведението им при нормални за лятна гума температури и на мокро отдавна ме беше спечелило, но вчера наистина ме изненадаха приятно. А тръгнах със свито сърце, че нямаше как да сложа зимните преди това пътуване... :bowdown :bowdown :bowdown

:th_up
Да добавя, че мойте гуменетки (215/50/17) са само 7,8 кг! На практика съчетават несъчетаеми качества, защото освен гореизброеното, имат и много добър коеф. на съпротивление при търкаляне.

Потребителски аватар
ilian.

Мнениеот ilian. » Вто 27 окт 2015 18:43

Прецизно управление с помощта на DuPont™ Kevlar®

За мощни спортни автомобили
Прецизно шофиране с DuPont™ Kevlar®
Превъзходно управление и завиване
Отлично сцепление и спиране

Прецизно шофиране с технологията на Kevlar SP Sport Maxx TT използва предимствата на технологията DuPont™ Kevlar®, за да постигне още по-високи показатели. Тази здрава смес формира по-твърд пояс, което води до по-прецизно шофиране. Технологията Dunlop Touch осигурява голяма бързина на реакцията и обратната връзка за състоянието на пътя. Превъзходно управление и завиване Шарката на Sport Maxx TT разпределя по-ефективно налягането по цялата гума, като подобрява показателите на управлението върху мокри и сухи настилки. Плавните преходи от правите отсечки към завоите осигуряват повече време за усещане на пътя и реакция, дори при високи скорости. Твърдите раменни блокове увеличават стабилността при завиване.

Отлично сцепление и спирачна способност Превъзходно сцепление и по-къс спирачен път на мокри и сухи настилки, благодарение на единствената по рода си смес на шарката, която съдържа наночастици, използвани в автомобилните спортове. Асиметричното разположение на жлебовете подобрява още повече сцеплението и осигурява по-добър контрол на магистрални скорости.

Асиметрична форма на шарката. Асиметричната форма на шарката осигурява подобрено управление и съпротивление на аквапланинг. Непрекъснатото централно ребро увеличава стабилността и прецизността. Асиметричното разположение на жлебовете подобрява сцеплението на мокри и сухи повърхности.Предимства Подобрени показатели на прави отсечки и на завои увеличено съпротивление на аквапланинг.

Специална грайферна система. През зимата условията на шофиране могат да бъдат много различни. От студено и сухо време до сняг или суграшица, тези условия поставят много високи изисквания към гумата. Специалната грайферна система на Dunlop решава този проблем генерално с използването на различни видове грайфери за различните пътни условия през зимата.Предимства Постоянно добри показатели в различни зимни условия.

Специална система на закрепване за джантата. Усилва връзката между гумата и джантата за по-прецизно шофиране. Подобно на сцеплението между ръката и волана, специалната система на закрепване за джантата подобрява контрола и предава отлична обратна връзка за състоянието на пътя.Предимства Подобрена обратна връзка за състоянието на пътя по-голяма стабилност и прецизност.

Променливо съотношение „суша-вода“. Асиметричната форма на шарката с променливо съотношение „суша-вода“ осигурява високи нива на съпротивление на аквапланинг. Масивният външен раменен блок осигурява бързо изхвърляне на водата без завихряне, като същевременно гарантира отлична стабилност при завиване.Предимства Високо съпротивление на аквапланинг подобрен контакт с пътя подобрена стабилност при завиване и прецизност на маневрирането.

Наночастици. Сместа на шарката съдържа състезателна въглеродна съставка от наночастици. Тези наночастици са съчетани със смола и полимери, за да осигурят отлично сцепление на сухи и мокри пътища.Предимства Превъзходно сцепление на суха и мокра настилка, прецизно спиране, намалено износване.

Пълнеж от Kevlar®. Поясите са подсилени с пълнеж от влакна от Kevlar®, за да поддържат оптимална твърдост при високи работни температури.Предимства Подобрена обратна връзка за състоянието на пътя и прецизно шофиране.

Смес Silica-Plus. Разработена за автомобилните състезания смес на шарката, която осигурява високи нива на сцепление, особено на мокри пътища и при ниски температури.Предимства Превъзходни показатели при спиране и ускоряване високо сцепление на мокра настилка и в студено време слабо износване.

Максимален щит за фланеца (MFS). Система за предпазване на фланеца на джантата. MFS използва каучуков профил, който минава по периферията на гумата над фланеца на джантата. По този начин се създава защитна буферна зона.Предимства Предпазва скъпите алуминиеви джанти от удари в бордюрите.

Безшевни пластове (JLB). Технология с хибриден слой, който намалява периферните деформации при високи скорости.Предимства Превъзходна стабилност при високи скорости постепенно и равномерно износване. Двойна кварцова смес Тази смес подобрява показателите при ускоряване и помага за намаляване на износването.Предимства Превъзходни показатели при спиране и ускоряване отлично управление на летни и есенни пътища високо сцепление устойчивост на износване.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Сря 28 окт 2015 15:21

ilian. написа:Прецизно управление с помощта на DuPont™ Kevlar®

За мощни спортни автомобили
Прецизно шофиране с DuPont™ Kevlar®
Превъзходно управление и завиване
Отлично сцепление и спиране
...

Гумите може и да са читави, но един петокласник щеше да се справи по-добре с тая реклама.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 30 окт 2015 8:01

Bridgestone potenza- отлични гуми. Колата си дойде фабрично с тях, изкараха 5 сезона и 70 000 километра.
Dunlop висок клас летни /не ми се слиза в мазето да и видя/ - за два сезона 40 000 км. са за смяна.
Догодина пак бриджстоун

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Сря 04 ное 2015 14:40

Dayton Touring май беше модела, карах ги цяло лято. Доволен съм, за 68 лв бройката са екстра. Не съм екстремен карач,рядко вдигам повече от 120 на магистрала. На сухо в завой се държат прилично, не са ми буксували при тръгване, нито се тътриха при по-рязко спиране. Като километри около 5к.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”