:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Мнениеот muns61 » Сря 28 окт 2015 13:35

Кой ще чака зимата, достатъчно е да прочетеш тази и подобни теми. :biggrin

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 28 окт 2015 14:02

Ммм да, темите за липса на сцепление, неоправдани очаквания и разбити надежди относно избора на гуми са ми в топ 3 класацията на форума, като номер 1 и вечен фаворит е "Избор на автомобил" :mhihi

buhata84
Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP

Мнениеот buhata84 » Сря 28 окт 2015 18:35

Въпроса е има или няма закон за зимни гуми.Ами не,няма такъв закон.Ама и да има той пак няма да ни е от полза.Със или без зимна гума по необработените BG пътища в зимни условия е все гадно.Да си подържат пътищата и тогава да ни задължават да слагаме зимни гуми.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 28 окт 2015 19:06

Чакай малко, неможеш да кажеш, че дали си с летни или зимни гуми е все тая :screwy Пътищата не са толко зле в последните, години, колтко бяха преди. Надявам се никой неочаква, че ако има обилен снеговалеж и виелица, по пътя няма да има снежинка. Факт е, че със хубава зимна гума и акъл зад волана, можеш да стигнеш доста по - далече и безопасно, отколкото само с "акъл в главата". А точно заради хора с подобно мислене "ти ли ще ми кажеш с какви гуми да карам", от малко сняг и малък баир, се запушват пътища, които без наличието на тия хора, са си абселютно проходими :dummy Всяка година! :banghead

buhata84
Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP

Мнениеот buhata84 » Сря 28 окт 2015 19:30

В София може и да са добре почистени,ама ела да видиш в тъпата провинция,особенно в малките градове като моя.Минавал съм през Австрия през ноември и то през едно малко алпийско село.Ми той пътя свети,а ние миналата година в България бедствахме през март.Ква гума ще ти помогне.София не е България.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 28 окт 2015 20:51

forski написа:Ммм да, темите за липса на сцепление, неоправдани очаквания и разбити надежди относно избора на гуми са ми в топ 3 класацията на форума,[/quote

forski написа:Зимата е един много подходящ сезон за това да се види кой колко струва като шофьор, и колко матрял има м/у ушите :smile

muns61 написа:Кой ще чака зимата, достатъчно е да прочетеш тази и подобни теми. :biggrin

Кого визирате,всички освен себе си ли?

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 28 окт 2015 22:10

спора е безмислен!закон няма да има за зимни гуми.колко пъти трябва да ви се казват че е необходимо само грайфера да е над 1.6 мм. мухата беше пусната само да се зарибят балъците и да може да се продадът застоялите зимни гуми.зимната гума е заблуда. те са само и единственоза сняг. на лед нищо не помагат! :a045 и помислете си само, заслужава ли си за 3 месеца уж някаква си зима в която я падне сняг я не, да с е набутвате с 300-400лв за гуми с които едва ли ще минете повече от 1000км за година ! :screwy

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 28 окт 2015 23:29

Ми аз имам сумарно към 1 месец за зимата, в който колата без хубави зимни гуми просто няма да излезне по рампата от подземния гараж. Иначе в Пазарджик, ако не шаваш много, може да минеш и без зимни... но климата е друг там. :th_up

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 28 окт 2015 23:50

automan написа:... мухата беше пусната само да се зарибят балъците и да може да се продадът застоялите зимни гуми.зимната гума е заблуда. те са само и единственоза сняг. на лед нищо не помагат! :a045 и помислете си само, заслужава ли си за 3 месеца уж някаква си зима в която я падне сняг я не, да с е набутвате с 300-400лв за гуми с които едва ли ще минете повече от 1000км за година ! :screwy

:screwy :banghead :screwy Защо има такива хора по пътищата?!? :screwy :dummy :beat_butt2 Дано наистина за половин година да прави по 1000 километра, поне шанса да го засечеш на пътя, да е по - малък...

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 29 окт 2015 6:36

buhata84 написа:В София може и да са добре почистени,ама ела да видиш в тъпата провинция,особенно в малките градове като моя.Минавал съм през Австрия през ноември и то през едно малко алпийско село.Ми той пътя свети,а ние миналата година в България бедствахме през март.Ква гума ще ти помогне.София не е България.

Аз пък съм закъсвал на магистралата в Германия през март заради снеговалеж.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 29 окт 2015 9:08

Вярно е, че зимните трябват за малко, само за няколко месеца, но през тези няколко месеца има голямаааа вроятност да се тупнеш някъде с летните и вместо да дадеш 400 лв за гуми ще дадещ 4к-5к-6к и т.н. /зависи от финансовите възможности/ за друга кола а може и да си останеш и пеша ако нямаш възможност. Та по добре 400 отколкото да загубиш колата си за която си дал хиляди и той остави колата ами може и да смачкаш някое дете на път за училище/живота е по важен от някакви си 400 кинта/ и да те :censored2 в затвора :mrgreen

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Чет 29 окт 2015 9:27

не правилно сте ме разбрали!мнението ми е че, напоследък зимите са много меки и почти без сняг.не е необходимо да се търкалят на сухо и топло зимни гуми. когато завали и стегне студ , тогава да се слагат зимните гуми!а за закона със сигорност ви казавам че, такова нещо като задължително слагане на зимни гуми няма и не не може да се гласува! :a045

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 окт 2015 9:58

automan написа:когато завали и стегне студ , тогава да се слагат зимните гуми! :a045

Кому е нужно това упражнение за луди, стоиш и чакаш до последно с надеждата да минеш метър :rolleyes
М/у другото това си е нормална практика в БГ, и всяка година филма е един и същ, абе не купих гуми, и зимата ни изненада за 30-та поредна година :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 29 окт 2015 13:01

automan написа:не правилно сте ме разбрали!мнението ми е че, напоследък зимите са много меки и почти без сняг.не е необходимо да се търкалят на сухо и топло зимни гуми.

Незнам при вас колко са меки зимите напоследък,но в ''нашта''североизточна БГ напоследък минус 15 и нагоре взе да става нещо нормално през зимата.
Сутрин като се събудя включвам ТV Европа,щото само там Шумен го има на картата с температурите.Миналата зима поне 5 пъти засякох че температурите в Шумен и Москва са еднакви...минус много.Де ги видяхте тия топли зими незнам?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 окт 2015 13:35

Продавайте дървата, Септември ще бъде Май :biggrin

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”