Отново мизерия - този път Еконт

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Отново мизерия - този път Еконт

Мнениеот vucata » Чет 29 окт 2015 14:44

Беее ти си меляш колкото да не заспиш, и все едно аз това 2 години не съм го работил. Това, че ЕКОНТ се правят на страшните баровци и налагат на клиента някакви измислици си е техен проблем. Взимал съм телевизори, взимал съм и огромно барбекю, според тебе клиента как да го опакова това барбекю високо почти 2 метра и е 130см на 130см. Айде моля ти се спри да се излагаш поне и не спори с хората, които са били в този бранш. Всеки клиент е важен и трябва да му се угоди. Най-малкото което е, клиента като се обади диспечара го пита каква е пратката. След като ми се обадят на мене и ми кажат за какво става въпрос, аз преценявам дали да мина до най-близкия офис и да взема необходимите неща за опаковане ако ги нямам в баничарката или буса. Поне като плямпаш небивалици се поинтересувай :wink
В офисите според тебе за какво са материалите за опаковане на пратки "чупливо", за запълване на интериора в офиса ли?......Направо ти се чудя :h020

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 окт 2015 16:17

Какви са ви материалите за пратки "чупливо" , барбекюто как го опакова, скова ли му дървена каса или само го омота със стреч фолио, телевизорите как ги опаковате?
За 50 инчов телевизор каква опаковка ще си донесеш от офиса, и ще гарантираш ли че ще стигне здрав след като го опаковаш?
Коя е тази куриерска фирма за която клиента е толкова важен че правите чудеса от храброст за него, може да ми отговориш и на лични за да не правиш реклама!
Работим с почти всички куриерски фирми, и си сърбаме попарите взаимно всеки ден, Ойрош, ЕКОНТ, Спиди, Д§Д, Транспрес, TNT и т.н. ти от кои си :smile
Така както ми го обесняваш излиза че си работил в раборилницата на дядо Коледа :smile

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 29 окт 2015 17:01

Форски , пишеш неща като пълен лаик.
С правилната опаковка и транспортиране всичко пристига здраво.

п.п И да... в офисите разполагат с опаковка за 50+ инчов телевизор и за куп други неща :eek

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 окт 2015 19:00

Който иска пратката му да стигне здрава да отдели 10-15мин. и да си я опакова сам, останалите да я дадът на куриера на който му е през оная работа за нея, той да им я опакова със супер специалните опаковки в офиса!
А като се намесят и подизпълнителите които развозват багажа на някой от фирмите, на които подизпънители се плаща на килограм превозен товар, може сами да си представите как се товарят и претоварват вашите пратки, и колко им пука на тях за вашия багаж.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 29 окт 2015 19:55

Често пращам по Еконт ето такива неща:

Изображение

Опаковани от мен в ето такъв кашон:

Изображение

Втре има оребрение и е запълнено с найлонови изрезки. До сега не съм имал проблем с доставка, но си вземам всички предпазни мерки. Бил съм свидетел на счупено ушенце на фар, защото изпращача не си е дал труд да го опакова, праща го гол.
И опаковките в Еконт се плащат, ама са стндартни кашончета.

Последна промяна от muns61 на Чет 29 окт 2015 21:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 29 окт 2015 21:16

Барбекюто беше качено на палет, обвито във аерофолио. На ръбовете ъгли от картон- специално направен за ъгли и чимберован за самия палет. Това на място пред клиента. Вече в централния офис логистиката го дообработва ако има проблем. Телевизорите пак със аерофолио винаги са стречовани. За тия 2 години не сме имали рекламация, а фирмата и до ден днешен дори носи продуктите на Орифлейм. Куриерската фирма е МБМ Експрес

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 окт 2015 22:01

По-колко пратки обработвахте на ден, горе долу?
Защото като дойде сутринта при мен човека от СПИДИ, на шита си има над 100 пратки за разнос, като през това време започват да му звънят и да събира, а са двама и не смогват. По-принцип няма време да слезе от буса и да отиде до тоалетна какво остава да опакова и пратки, а дори и да се наложи представи си как ще ти я опакова. При ЕКОНТ е същата работа, сутрин пристигат по-няколко палета групаж, още не са отворили а пред офиса вече има опашка, и така цял ден. Ако се наложи да ти опаковат нещо е също толкова бързо и качествено, парче найлон, малко тиксо и във флаера, лепенка чупливо и си ОК.
Виждал съм колата на СПИДИ като се прибира вечер преди износа, куриера като и отвори вратите и пратките му падат из краката, пълна до горе. Знаеш ли кога ще седне да им слага картонени ъгълчета и аеро фолио, и да ги гледа една по-една как е опакована :smile
За сметка на това в офиса на Лео Експрес по-цял ден девойчето си чеше катрицата, и ако случайно някой комшия се обърка да занесе някоя пратка, тя или гаджето и могат цял ден да я опаковат и да си играят с нея.
Накрая може и розова панделка да и вържат :smile
Д&Д и те не са се узорили много с пратки, но за сметка на това шефовете им се ебават брутално с тях, и там текучеството е такова че всеки месец се запознавам с нови хора. Тях пък грам не ги ебе за никакви пратки и клиенти.
Зелените рицари ги оставям без коментар, те са ... там е страшно!

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пет 13 ное 2015 11:01

Здравейте,

Доста често пращам с Еконт, та вчера случайно се загледах в товарителницата и видях, че там освен имената ми и телефон е записан и точния ми адрес... Това не ми се струва нормално. Изпаращам нещо на непознат човек и той, вече има трите ми имена и точния адрес? Според вас редно ли е ?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 13 ное 2015 11:08

forski написа:.
Зелените рицари ги оставям без коментар, те са ... там е страшно!

Кои са тези?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 13 ное 2015 15:36

Ойрошпед/Eurosped там е страшно, да не ви посича :smile

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 ное 2015 18:08

lucky7o написа:Здравейте,

Доста често пращам с Еконт, та вчера случайно се загледах в товарителницата и видях, че там освен имената ми и телефон е записан и точния ми адрес... Това не ми се струва нормално. Изпаращам нещо на непознат човек и той, вече има трите ми имена и точния адрес? Според вас редно ли е ?

На мен пък не ми се струва нормално да купя нещо от някой, на когото не му зная координатите.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пет 13 ное 2015 18:21

Има телефон и имена на подателя, което е достатъчно. Аз не казвам, че не трябва да имат данните ти, ако се наложи да се дадат на полиция например... АМа да ги пише на всеки лист... Продавам нещо си, на снимката дето съм снима се вижда телевизор за 2 бона, лаптоп и тем подобни неща... И хоп ти по снимката знаеш какво има за крадене, знаеш ми и точния адрес... Даже може да ми звъннеш и да ме питаш дали има някой в къщи, че ще минаваш да оправяш нещо кабела за интернета... И не питам какво ви е мнението, а дали някой е запознат с опазването на личните данни. Дали иматт право, а не дали искаш да имаш кординатите на някой от който пазаруваш.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 ное 2015 18:42

lucky7o написа:Здравейте,Доста често пращам с Еконт, та вчера случайно се загледах в товарителницата и видях, че там освен имената ми и телефон е записан и точния ми адрес... Това не ми се струва нормално. Изпаращам нещо на непознат човек и той, вече има трите ми имена и точния адрес? Според вас редно ли е ?

Странно,досега не съм си виждал адреса на товарителницата !?

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 13 ное 2015 20:14

Няма коректно попълнена товарителница без адрес изпращач и получател.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 ное 2015 20:29

Когато някой иска да си получи стоката в офис от какъв зор трябва да има домашен адрес ?? Все ми се струва ,че ако това е вярно то около 90% от товарителниците се попълват некоректно :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”