пасат б3 1.8 90 к.с. високи обороти
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б3 1.8 90 к.с. високи обороти
Здравейте,изчетох много теми свързани с моят проблем,но не намирам това,което ме интересува.Проблема е следния:от известно време пасата ми 1.8 90к.с.абс газ бензин държи високи обороти,предполагам около и над 2000 няма оборотомер,проверени стъпково моторче и всичко свързано с моното,всичко работи и е в норми като за стара кола.Какво установих обаче,реших да откача буксата на синия датчик и всичко си дойде на място,включих го пак без промяна,но при следващ старт на двигателя пак високи обороти.Та въпросът ми е възможно ли е синият датчик да е проблема и изобщо къде да го търся.Проблема е и на двата вида гориво.Благодаря предварително!
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Re: Високи обороти пасат б3
Сменяй датчика ! Той регулира оборотите на празен ход, в зависимост от темперагурата на охл.течност. Ако датчика е развален, дава информация на ECU-то че двигателя е студен, следователно той контролира оборотите.......Когато изключиш датчика, ECU-то приема двигателя за загрял и за това започва да работи на нормални обороти
Можеш да разбереш дали работи много лесно с помощта на мултицет, като мериш съпротивлението м/у двата пина :
• 4,8 - 6,2kΩ at 0°C
• 2 - 3kΩ at 20°C
• 1,6 - 2,0kΩ at 30°C
• 700 - 900Ω at 50°C
• 300 - 400Ω at 80°C
• 175 - 225Ω at 100°C
99% съм сигурен че твоят е заминал, според описаното от теб

• 4,8 - 6,2kΩ at 0°C
• 2 - 3kΩ at 20°C
• 1,6 - 2,0kΩ at 30°C
• 700 - 900Ω at 50°C
• 300 - 400Ω at 80°C
• 175 - 225Ω at 100°C
99% съм сигурен че твоят е заминал, според описаното от теб

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Колата има ли АГУ? След като рестартираш компютъра оправя ли се за известно време? Ако да и караш предимно на газ, откачи ламбда сондата, това е най-простия вариант, но има и други.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Да,има АГУ,след рестарт няма промяна,но виж,ламбдата не съм откачал.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Високи обороти пасат б3 1.8 90 к.с.
Сутринта изключих ламбдата,но не установих никаква разлика.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Виж в тази тема колега, в мнението си там съм събрал почти всичко от Форума, свързано с въпроса ти: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=6&t=309242&hilit=%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B8+%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B8%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Смени датчика тогава.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да направим доуточнения да видим,дали говорим за едно и също нещо?
Къде е този син датчик?Понеже ми е странно АБС мотор да е още с 3-те датчика на тройника.
Странно е и да държи 2000об. колкото и да е студено.А именно при изключване на темп.датчик компа мисли,че е студено...
Къде е този син датчик?Понеже ми е странно АБС мотор да е още с 3-те датчика на тройника.
Странно е и да държи 2000об. колкото и да е студено.А именно при изключване на темп.датчик компа мисли,че е студено...
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Да направим доуточнения да видим,дали говорим за едно и също нещо?
И на мен ми е много странно,защото би трябвало колата да е с RP мотор,но е ABS,пасата е март 91,нямам представа как трябва да е,но проблема си е проблем.Та синият датчик е на тройника,както се случи така съм го описал,може причината да е съвсем другаде.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
И аз имах същия проблем и се оказа точно температурният датчик.
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е да е от ламбда сондата,ако не работи.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Най-малкото на газ тя не играе,а и 2000 оборота са си цифра.Възможно е да е от ТПС-а,той да лъже компа,че затворен дросела и стъпковото затова да го бута...но това е е още рано да се коментира.Има теми как се мери и адаптира съответно.
Ако буксите на синия и черния датчик са еднакви,пробвай ги размени.Така ще видиш на таблото какво показва синия и съответно ще видиш с черния как се държи ЕКУ-то.
До сега трябваше поне да си го замерил или сменил,или просто изключил за проба няколко дена.
Ако буксите на синия и черния датчик са еднакви,пробвай ги размени.Така ще видиш на таблото какво показва синия и съответно ще видиш с черния как се държи ЕКУ-то.
До сега трябваше поне да си го замерил или сменил,или просто изключил за проба няколко дена.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Виж си предварението на запалването (аванса). Ако е над 10 градуса, ще имаш такъв проблем, а много често газаджийте го изместват на 10-11-12 и т.н. за да върви по-добре. При откачане на тем. датчик вкарваш моторния компютър в авариен режим и съответно той си минава на базово заложения аванс и заради това се оправя, до следващия път. Ако беше от датчика, когато го закачиш отново, щеше да си качи веднага оборотите отново.
При много аванс, става следното - както си работи на п.х. като дадеш газ примерно до 3000 оборота, като пуснеш газта, об. спадат бавно до 2000 и остават там. Ако вкл. на скорост и държиш спирачка и тръгнеш леко да отпускаш съединителя, об. си падат до празния ход и си остават там, докато пак не дадеш газ и пак не ги задържи на 2000. Ако това е така, нямаш проблем с темп. датчик въобще, защото ако е от него, ще ги държи високи винаги.

При много аванс, става следното - както си работи на п.х. като дадеш газ примерно до 3000 оборота, като пуснеш газта, об. спадат бавно до 2000 и остават там. Ако вкл. на скорост и държиш спирачка и тръгнеш леко да отпускаш съединителя, об. си падат до празния ход и си остават там, докато пак не дадеш газ и пак не ги задържи на 2000. Ако това е така, нямаш проблем с темп. датчик въобще, защото ако е от него, ще ги държи високи винаги.

- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко съм мерил и проверил,не съм спрял да си блъскам главата.Синият датчик се оказва,че работи,обаче забелязах,че като запаля е добре,но като подам газ и веднага оборотите се забиват и остават високи.Ще се насоча към по обстойна проверка на ТПС-а,защото стойностите му не са много точни,сравнявайки ги с таблиците.Какво мога да направя в този случай,някой от Вас правил ли го е сам,ще съм благодарен,ако споделите!
- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Така,днес се занимавах с ТПС-а,направих му всички нужни настройки отговарящи на изискванията,споменах преди,че не всичко по него беше наред и сега нещата си дойдоха на място,с което се надявам проблема да е решен.Всичко друго е изправно с изключение на ламбдата,не съм сигурен,че работи коректно,дайте съвет относно нея.Ще карам така и ще видим какви съм ги свършил.Благодаря Ви за вниманието!