Избор на Passat B5 1.6
Избор на Passat B5 1.6
Колеги, понеже сега се двуомя между голф 4 и пасат.Бих искал вашето мнение за passat 1.6i 101 к.с 2000г. Дали имат същата слабост със ск.кутия. Благодаря
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Избор на passat
Нямат този проблем със скоростната кутия, понеже мотора е надлъжен и е различна ск. кутия. Друг е въпроса колко ще върви пасата с този мотор на това тежко купе, ама ако не бързаш за никъде, може и да те устройва. Оправи си заглавието според шаблона.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.6i не е твоят мотор
на Голф-а е жива мъка, а на пасат не ми се и помисля, много е малък моторът за това тежко купе!На тези години вече започват да горят и бая масло, тоест приготви се за отваряне на двигателя и по-сериозни ремонти.
За бензинов пасат най-добре 1.8T с евентуална газ, здрав и непретенциозен мотор, лесен за обслужване.

на Голф-а е жива мъка, а на пасат не ми се и помисля, много е малък моторът за това тежко купе!На тези години вече започват да горят и бая масло, тоест приготви се за отваряне на двигателя и по-сериозни ремонти.

-
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ADY 1995
Моят фаворит е 2.0i, 115к.с. от 2000 до 2005г. с код AZM. Непретенциозен, газта му понася и с прилична динамика. Само не ми е ясно защо се среща толкова по-рякко от 1.6i. 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Голям фаворит имаш, с разход на масло до 1л/1000км, за справка във форума - теми бол.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ориентирай се към друга марка автомобил, ако искаш кола с хубав бензинов двигател, особенно в диапазона 1.3 - 1.8
аз пък карам 3-та година AZM бензин на газ около 70хил км вече , не съм пипнал нищо. Едно каре замина заради ненавреме сменен маншон. Масло харчи като поддържаш високи скорости. 150-160км/ч и то след като маслото е минало 5 хил от смяната му. Харчи според състоянието на мотора, аз с 2-3 литра от смяна до смяна с Total 10w/40 изкарвам, не е малко, иска ми се да е 0,5-1л/10 000 както е нормално но това е положението. Не мисля че 3 литра доливане за 10хил км които по себестойност нямат 30лв са проблем и причина да се откажеш от двигателя. Разход 8-10 газ на 100км извънградско според стила на каране, градско 11-13л/100км пак според трафика в София в пикови часове.
Искам да ти кажа , че аз бях се отказал от B5.5 заради многото четене, повечето нямат грам идея от първа ръка ка стоят нещата, препредват се митове и легенди от уста на уста и всеки пасат е скапан, пък аз съм предоволен във всяко отношение. Взех си го базов, за 150лв от форума си купих цял HIgh line салон и си имам всичко необходимо. Иска си мерак, по-малко четене на форуми и приемане на съвети, и да попаднеш на читав екземпляр.
Успех!!!
Искам да ти кажа , че аз бях се отказал от B5.5 заради многото четене, повечето нямат грам идея от първа ръка ка стоят нещата, препредват се митове и легенди от уста на уста и всеки пасат е скапан, пък аз съм предоволен във всяко отношение. Взех си го базов, за 150лв от форума си купих цял HIgh line салон и си имам всичко необходимо. Иска си мерак, по-малко четене на форуми и приемане на съвети, и да попаднеш на читав екземпляр.
Успех!!!

- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:Ориентирай се към друга марка автомобил, ако искаш кола с хубав бензинов двигател, особенно в диапазона 1.3 - 1.8
Що на 1.8Т какво му е ?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Пардон, ориентирай се към друга марка автомобил, ако искаш кола с хубав бензинов двигател, особенно в диапазона 1.3 - 2.0 атмосферни двигатели!
Въпреки че то след поста на Дон Кихот ... няма нужда от повече писане

- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
1.9 тди 90,110 по нови 101(на ниския данък)116,131кс или пък колегата дето каза за 2.0 по-добре 131 кс дето е.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
forski написа:Пардон, ориентирай се към друга марка автомобил, ако искаш кола с хубав бензинов двигател, особенно в диапазона 1.3 - 2.0 атмосферни двигатели!

1,8T/1,9TDI
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
DoH_KuXoT написа:аз с 2-3 литра от смяна до смяна с Total 10w/40 изкарвам, не е малко, иска ми се да е 0,5-1л/10 000 както е нормално но това е положението. Не мисля че 3 литра доливане за 10хил км които по себестойност нямат 30лв са проблем и причина да се откажеш от двигателя.
Колега ти сериозно ли си доволен от този мотор?И защо въобще му сменяш маслото?!?
phantom_ написа:DoH_KuXoT написа:аз с 2-3 литра от смяна до смяна с Total 10w/40 изкарвам, не е малко, иска ми се да е 0,5-1л/10 000 както е нормално но това е положението. Не мисля че 3 литра доливане за 10хил км които по себестойност нямат 30лв са проблем и причина да се откажеш от двигателя.
Колега ти сериозно ли си доволен от този мотор?И защо въобще му сменяш маслото?!?
Да съвсем сериозно, Както писах по-горе, маслото до 5000км не го пипа, после почва да харчи при настъпване магистрално, ако е градско не. 2-3 литра е максимума на 10хил км при предимно магистрално каране с високи скорости, както казах. Сменям го защото за да почва да го гори след 5хил км то значи вече почва да си губи качествата, това, че съм долял прясно мясло в старото не подобрява общото състояние.
Накратко, сменяш масло караш градско 5хил без да пипаш, ако продължаваш да караш само градско доливаш 1-1,5 литра до 10хил, ако караш само Магистрала - 2-3 литра пак след 5хил. Също не е за пропускане факта, че от гарнитурата на капака на клапаните ми сълзи, което означава , че и от там губи.
Не съм състезател, разхода е повече от добър, както казах 2-3 литра масло не са ми проблем , поддържал съм му 180-190км/ч не е такъв мъртвец какъвто го описвате, за мен 116к.с. са си достатъчни, с тази кола пътувам по 25 хил средно на година , не съм тръгнал да обикалям света за време...
Имах ауди а3 2007 1,9tdi BKC , 105 к.с. пак ми бяха достатъчни, но при същото каране даваше 7 нафта в града и 5,1 - 5,5 извънграда, което е повече от пасата, определено ми е по-комфортен, по удобен , за вървеж са ми еднакви. За подръжка при аудито е страшно, добре, че не ми се наложи нищо да сменям...
Особено влияещ фактор да купя точно такъв пасат беше цената му, преди 3 години го взех за 4000лв и сложих газ за 750лв , не съм го търсил, не съм го избирал, падна ми се и мога да казвам много хубави неща за колата като цяло. Пък който плюе наизуст жив и здрав, аз си карам гадния маслояд и се возя за без пари

Понеже искам да сложа и газова уредба, ако си взема passat,кой двигател би бил най-удачен?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
1,8T 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”