Внимавайте с български пощи!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Внимавайте с български пощи!

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 30 окт 2015 7:43

ABSOLUT написа: Според мене просто хората, които работята там са от едно минало време и не могат да преминат изцяло в цифровата ера, ако трябва да преминат атестация, няма да могат и трябва да ги уволнят. Ако беше частна фирма отдавна да са ги сменили, но това е като социална политика на държавата и системата си ги държи.

Нали уж щяха да ги приватизират?
Имаше такова инфо преди време.

Потребителски аватар
burn0ut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burn0ut » Пет 30 окт 2015 12:19

"БГ Пощи" никой няма да ги купи, за добро или за лошо. Никой няма да има изгода, няма да получат кой знае какво насреща, а да развиваш една голяма изостанала база при конкуренция от 2-3 големи фирми и още толкова по-малки.
Когато БТК беше продадено, купувачите си избиха бързо част от инвестицията - стотици тонове техника отиде на скрап.
Ще си има държавни пощи дълго време напред, докато не им се спре кранчето и останат и без служители.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 30 окт 2015 12:31

ABSOLUT написа:Просто системата им е много архаична. Направиха ремонти на пощенските клонове за много пари, нови гишета, всяко работно място има компютър, но продължават да попълват някакви смотани папки и и листчета уведомления. Според мене просто хората, които работята там са от едно минало време и не могат да преминат изцяло в цифровата ера, ако трябва да преминат атестация, няма да могат и трябва да ги уволнят. Ако беше частна фирма отдавна да са ги сменили, но това е като социална политика на държавата и системата си ги държи.
Моят съвет е, като очаквате пратка и тя се бави, да минете през пощенския клон и да попитате има ли нещо за вас. Като няма опашка могат да разлистят страниците и да видят нещо, което не е взето, няма подпис на съответния ред, лесно се забелязва.
Поръчвам на адреса в офиса. Миналата седмица отсъствах, каката минала, казала на колежката, че има две пратки за мен, но ги е забравила и да ида до клона да си ги взема. В понеделник се прибрах и на обяд отивам в клона да ги получа. Пита ме лелята какво очаквам - аз не зная. Със сумтене ме пита от кога са пратките, отговарям, че от миналата седмица - каквото зная. С още по-шумно сумтене започва разлистване на тетрадката, където ги записват. След минута ми съобщава с неприязън, че няма нищо за мен и се изумява, когато настоявам да провери пак. Старая се да се държа учтиво, но понякога е много трудно. Това имам да кажа за съвета ти да се търсят пратките на място в клона.
Мислил съм да плащам за куриер, когато поръчвам от китайските сайтове, но все още не съм превъзмогнал нежелението си да плащам излишни пари, за да не се налага да общувам с тези ... същества в нашия клон.
Пощите, МВР, МО, МЗ ... навсякъде е едно и също - работа се върши с огромна неприязън и то само в случай, че е неизбежно и не могат да се скатаят.

Fast.motion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fast.motion » Пет 30 окт 2015 13:54

И на мен ми се случи доста "интересна" случка. Отивам да си взема пратка от пощата и тая започва да ми крещи колко пъти съм искала да си я взема пратката. Даже съм се била разписала и как тя лично ми я е дала. Добре че най-накрая погледна егн-то, което е записала и видя, че не моето и се оказа,че е дала пратката ми на друг човек!!! :screwy

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 30 окт 2015 15:29

@Fast.motion
И как се оправи, намери ли си пратката?

При мене, аналогичен случай, само че не го разказах в предишния ми пост.
Отивам един ден в пощенския клон, защото имам уведомление в пощенската кутия. На уведомлението правилно са си написани моите имена и адреса. Давам го на гишето, питат ме за ЕГН-то, пишат го в папката с пратките, подписвам се на съответния ред, вземам пакета и си тръгвам. След малко на един светофар разглеждам пакета и гледам, че адресата е някой си Пламен Мишев (аз се казвам Пламен Мичев), който живее на друга улица, на няколко пресечки от нас. Значи веднъж пощальона е написал моите данни на уведомлението с тракинг номера на другия Пламен и втори път служителката дава пратка на друг човек без да забележи! А съответно аз си имам моя пратка там, за която изобщо не получавам уведомление. Пълни Е-ДЕ-О-ТИ :no
Добре че имаше написан телефон на адресата за да мога да му се обадя. Звъня му аз на адаша и му обяснявам случката, та се разбрахме де, мина през нас и му го дадох (пакета :mhihi ). Обаче остава това неприятно чувство, че някой друг спокойно може да получи твоята пратка и да не постъпи като мен...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 30 окт 2015 16:15

Не във всички пощенски офиси са така. И не забравяйте, преди да бързате да затваряте и тръшкате, че доскоро пощенските офиси на Български Пощи бяха единствената връзка със света на много населени места. Както и няма да изчезнат, защото хората почнаха да си плащат и сметките там, както и се изплащат пенсиите.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 30 окт 2015 17:32

Ето затова е евтино в БГ Пощи,защото няма качество на услугите.

Ако не е държавата да налива пари в тях,с тоя сървис да са умрели от глад и мизерия.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”