Голф 4 1.8 agn
От както съм сменил маслото съм изминал малко над 30 000км.(беше някакво 5в40 лонглайф) и съм долял една туба от същото 5литра и една от 1литър!
Като прибавим 0.5л остатък от първата туба излиза, че съм добавил 6.5литра!
Но сега е малко под минимума -1литър,
т.е. общо съм изгорил 7.5литра масло за 30 000км или 1л на 4000км
Колко масло гори вашият VW до смяната му?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Колко масло гори вашият VW до смяната му?
Не си казал колко голяма е локвата под двигателя :) Доста масло изтича през гарнитурата на капака на клапаните при повечето 1.8 20v двигатели с или без турбо.
Локва не съм видял, може би само капки има. Почти винаги спирам на различно място. Като загрее вътре почва да мирише много гадно на масло! Затворил съм и 4-те духалки на климатика и пак мирише. Понякога едвам се трае дори с няколко борчета парфюм. Как може да се спре тази ужасна смръдня? Отворих капака и двигателят е ужасно омаслен, но теч няма, по-скоро може би тлее от време на време, но от къде не мога да преценя. Изглежда засъхнало маслото и е полепнало с прах.
Пусни 2-3 по отблизо на мотора.Разхода ти е направо на двигател без сигменти и гумички..... 

Може ли за 40-50лв да се смени само гарнитура да спре теча временно? Сутринта от любопитство бях в един сервиз и казаха да ходя да я измият на една мивка до Адата и после на чисто да се види теча, но ме хвана страх нещо двигателя да не се прецака, утре пътувам и отказах. Смених маслото 15в40 Кастрол 52лв. Такова ми препоръчаха щом разходът е висок,гори и тече. Дадоха ми и някаква Бардал Стоп Лийк течност 20лв която изсипах цялата в двигателя. Запалих и поработи 3мин на място да се разнесе всичко. Течността запечатвала пробойни и е неща като полеви repair kit тъй като нямам нито възможност,желание и време за ремонт. Утре пътувам 2000км та дано съм я оправил да изкара зимата и е аут.
Админ да качи приложение, качвам 20мин 4-5 снимки и отказва после защото са големи, на Фейса автоматично ги прави под 1мб с ниска резолюция!
Другото нямам време за ремонт трябва някаква БГ иновация - при дъжд тече вода горе от предната врата и ми мокри ръцете като шофирам. Може ли да се уплътни със силикон? Мислех да залепя вътрешня гума от велосипед! Някаква идея за полево закърпване?
Админ да качи приложение, качвам 20мин 4-5 снимки и отказва после защото са големи, на Фейса автоматично ги прави под 1мб с ниска резолюция!
Другото нямам време за ремонт трябва някаква БГ иновация - при дъжд тече вода горе от предната врата и ми мокри ръцете като шофирам. Може ли да се уплътни със силикон? Мислех да залепя вътрешня гума от велосипед! Някаква идея за полево закърпване?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
На тез пари за масло трябва да е 10в40.
За вратата-реглажче явно зяпа/виси/и ново уплътнение от магазин или морга.
За вратата-реглажче явно зяпа/виси/и ново уплътнение от магазин или морга.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да не отварям нова тема, препоръчайте ми някое масло, което да е в добро съотношение между цена и качество. Мотора е 1,6 АКЛ 101 коня. 1999 година.
Tai4i написа:Локва не съм видял, може би само капки има. Почти винаги спирам на различно място. Като загрее вътре почва да мирише много гадно на масло! Затворил съм и 4-те духалки на климатика и пак мирише. Понякога едвам се трае дори с няколко борчета парфюм. Как може да се спре тази ужасна смръдня? Отворих капака и двигателят е ужасно омаслен, но теч няма, по-скоро може би тлее от време на време, но от къде не мога да преценя. Изглежда засъхнало маслото и е полепнало с прах.
ще се запалиш с това масло бре човек , закарай я да я изчистят тъкмо ще се види откъде е теча
успех с ремонта
- emkopor
- Автомобил: TIGUAN TDI 2009
- Двигател: 140 коня
Стария пасат 2е 500гр на 10000км с джи ем 10В40 сега новия 2.0 115 коня азм двигател сьс сьщото масло за 5000км кьм 4лт смених гарнитура капак клапани за 25лв на виктор ренц и смених маслото с Титан 10в40 та да видим.Взел сьм и гумички за клапаните на ренц но не ми остава време да ги сменя,не ми се сваля главата,мисля да ги сменя на место.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ти това не го ли знаеше като го купуваше? Този двигател масово си хапва по 1Л на 1000км. И като цяло не подлежи на ремонт, така си е. 

- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
Пассат Б5 афн 3.8л мотул 12хил.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
fraser написа: Motul 10/40
Щом не ти харчи масло си го карай с Motul X-cess 8100 5w40 - по-добре е за охлюва
- mukot
- Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
- Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024
Vlad777 написа:fraser написа: Motul 10/40
Щом не ти харчи масло си го карай с Motul X-cess 8100 5w40 - по-добре е за охлюва
И го сменяй на 7,5 к.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”