Глобално затопляне

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Пон 29 яну 2007 14:27

Без да съм специалист по темата, струва ми се ,че един от най- сериозните маркери за наличието на проблем, показан и във филма , е изчезването на ледниците...Това са геоложки структури, които се образуват в продължение на хилядолетия. Да изчезнат за 20-30 години не е нормално...

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 01 фев 2007 0:34

Гледах един докоментален филм и там се разказваше,че имало нашата планета имала някакъв цикъл на затопляне става дума за хилядолетия когато ледеовете се топят,а климата се променя,след което се получава нещо като замръзване и настъпва ледникова епоха.
Ако това си е просто прироно явление нищо не можем да направим.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 01 фев 2007 0:41

Meти написа:Гледах един докоментален филм и там се разказваше,че имало нашата планета имала някакъв цикъл на затопляне става дума за хилядолетия когато ледеовете се топят,а климата се променя,след което се получава нещо като замръзване и настъпва ледникова епоха.
Ако това си е просто прироно явление нищо не можем да направим.

Ти Мети си гледал " Ледена епоха" май? :D

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 01 фев 2007 1:41

Да гледал съм я и 1-ва и 2-ра част също така съм гледал и "След утрешния ден"

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 01 фев 2007 10:16

Наистина, има такива цикли на затопляне и "вледеняване", но те протичат в продължение на стотици години, а не на десетки. Вчера четох, че правителството на САЩ до скоро били забранили на синоптиците си изобщо да говорят за "глобалното затопляне". Така че нищо чудно, че има пропаганда за това, че промените в климата са "нещо нормално". :roll: Как ще е нормално, като за парниковия ефект, глобалното затопляне и причините за тях се говори откак се помня (само че на всички, включително и на мен им се струваше, че това са само приказки, и ако ще се случи, то няма да е в нашия живот), и сега, когато промените са налице, изведнъж почва да се твърди, че всичко това е нормално? Това е най-топлата зима, която аз помня, откакто съм се родил, и въобще откакто се води статистика за тези неща.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 01 фев 2007 10:24

ACCELERATOR написа:....и сега, когато промените са налице, изведнъж почва да се твърди, че всичко това е нормално? Това е най-топлата зима, която аз помня, откакто съм се родил, и въобще откакто се води статистика за тези неща.

би ли споделил кои промени са налицам, които са признак на т.нар глобално затопляне - причинено от дейноста на човека ???

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 01 фев 2007 11:08

One написа:
ACCELERATOR написа:....и сега, когато промените са налице, изведнъж почва да се твърди, че всичко това е нормално? Това е най-топлата зима, която аз помня, откакто съм се родил, и въобще откакто се води статистика за тези неща.

би ли споделил кои промени са налицам, които са признак на т.нар глобално затопляне - причинено от дейноста на човека ???

Ами например температурите тази зима!!!!Не усещташ ли, че климата се променя,че задаваш такъв въпрос

Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Пет 02 фев 2007 10:43

В новините от тази сутрин,съобщиха,че днес в Париж ще бъде огласен официален доклад на ООН,в който се посочват доказателства за това ,че човешката дейност е причина за глобалното затопляне....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 02 фев 2007 13:44

One написа:

Пороите лятото, наводненията в цяла Европа, урагани, температурите тази зима... Наистина, и преди е имало топли дни през зимата, както и рекорди, но никога времето не се е задържало толкова топло в продължение на цели 2 месеца. И преди е имало наводнения, но се е случвало рядко, а не всяка година по няколко пъти.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 02 фев 2007 22:24

Изображение

Наистина се затопля :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”