Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
- gogaresko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моят опит с чистачките - как открих най добрите !
Един плюс за Mitutoyo, за тея пари няма по-добро
-
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:Точно за "Митутойо" от Баумакс щях да пиша.Онзи ден в дъжда ходих до там,купих 2 и ги пробвах на колата.Една по една(тъкмо валеше) и ги върнах....и си взех парите.
Ще се самоцитирам за тези. Може да съм уцелил кофти партида.
Може би, истината за евтини добри чистачки, общо взето се крие в евтините серии на известните производители, като Бош, Шампион, Валео...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да предупредя някой да не се излъжа да си купи от Метро силиконови пера за чистачки ,опаковката е черна с червено в края и надпис "висококачествени силиконови пера за чистачки" а фирмата ако може така да се нарече е "CARSIZE" . Цената е почти 5лв и като гледах че има по-евтини цели чистачки комплект реших че ще са много добри,да ама не,пълен лигав боклук който маже и скърца по стъклото а представям си какво ще се случи с този материал ако мине по недобре изчистено от лед стъкло 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
joro_kem написа:TiL написа:абе само аз ли съм дал десетки левове за бош? Къв е тоя бош по 5лв?
произведен в китайски завод на бош. аз лично не намирам особена разлика с европейския (говоря за обикновени чистачки, не за "безшарнирни").
Мойте Бош от Практикер направиха 2г и още чистят добре, сутринта ги огледах с намерението да ги сменям, че вече остаряха, ама нищо има няма и ги оставих.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Milenkatara написа: Ако искаш евтино и качествено Mitutoyo е марката. Има в Баумакс 8лв бяха последно 2-те.
Евтино,а?
Във Видин в един "немарков" магазин за тЮнинг изделия въпросните чистачки струват 2.50лв за брой.
Мисля да си ги сменям всеки месец.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
А тук има бананки на Mitutoyo за 3лв /без доставката/,интересно как са като качество? http://olx.bg/ad/chistachki-ID4vnLs.html
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
В HomeMax ги има по 3лв-4лв. Също в NSP магазинчетата.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Минали са 8 години откакто съм пуснал тази тема. Ужас! ;-). Пасата го продадох, явно рамото на чистачките не натискаше добре по стъклото и от там идваха проблемите. Сега съм с един фиат добло и слагам безшарнирни чистачки и нямам проблеми. Задната чистачка обаче е по специална и ако трябва да се сменя ще трябва да се дават едни 35 лв с поръчка ... 

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Понеже бях на зор и влезнах в първия магазин, който видях. Оттам по модел излезнаха едни Хелла за 35лв 2те. Дори не знаех, че Хелла правят чистачки
Направо си заспаха. Чистят абсолютно безшумно и без следи- все едно ги няма - пътувах с тях няколко пъти в дъжд и карам и им се кефя как чистят
. Преди тях карах със заводските бошове, но вече станаха на 8 години и съвсем омазваха предното стъкло. Тези от 2 години се каня да ги сменям, ама все се сещам като завали и нямам време да ходя да търся... като не вали пък съвсем забравях, че имам чистачки за смяна. 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз пак съм с Шампионки по 8лв. парчето, предните изкараха 2 години, доволен 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Milenkatara написа:В HomeMax ги има по 3лв-4лв. Също в NSP магазинчетата.
Да,даже до днес /или утре, не съм сигурен/ в HomeMax са на промоция по 2,50лв . Сложих един комплект и определено съм доволен,и от външния вид /захващането/ и от чистенето /идеално и без шумове/ ,за 5лв са направо върхът пък колкото изкарат !
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Milenkatara написа:В HomeMax ги има по 3лв-4лв. Също в NSP магазинчетата.
Да,даже до днес /или утре, не съм сигурен/ в HomeMax са на промоция по 2,50лв . Сложих един комплект и определено съм доволен,и от външния вид /захващането/ и от чистенето /идеално и без шумове/ ,за 5лв са направо върхът пък колкото изкарат !
Около година карат. Мойте са на толкова време и вече са за смяна. До утре 03.11.2015 е промоцията.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
След 2 години прекарани с кауфладски пера k-classic е време за смяна защото почнаха да оставят черти по стъклото, иначе през тези две години чистиха тихо и безпроблемно. Много съм доволен от тях при положение, че перото е 3 лв., а често и по 2 лв. Към края на 2014 си купих още две пера да имам резерва и сега ще ги сложа тях. Пак тогава колегите писаха тук в темата, че качеството на кауфландската марка е паднало много спрямо 2013 година. Тези дни като поставя перата от края на 2014 ще имам база за сравнение спрямо перата от 2013 година и ще споделя отзиви.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
forski написа:Аз пак съм с Шампионки по 8лв. парчето, предните изкараха 2 години, доволен
И аз съм с Champion - от Кауфланд. Преди около 2 години ги купих. 25 лв. бяха двете 53/48 см. чистят добре, но скърцат ужасно много, особено ако дъждът е по-проливен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”