Здравейте!
Преди няколко дни възникна този проблем. Запалих колата, разкачих буксата на бобината на 4-ти цилиндър, пак я вкарах и отначало проработи нормално, но при следващото палене пак заработи на 3 цилиндъра. Размених бобините от 4-ти и 3-ти цилиндър и проблема пак се появява на 4-ти (бобината от 4-ти явно работи). Възможността проблема да е от свещта на 4-ти ми се струва минимална, тъй като при изкарването и вкарването на буксата на бобината (за втори път направих същия номер) изкарах 70 км извънградско и при паркирането докато работеше двигателя, пак започна да работи на 3 цилиндъра. Огледах хубаво свещите, да не би да се е скъсала гарнитурата и да пропуска масло в леглата им, но всичко беше наред. Буксата към бобината не изглежда да е замърсена.
Колата е 98г. с газ.
Моля, ако някой има идея или е имал същия проблем да сподели.
Благодаря!

Голф 4, 1.8Т 98 г. с газ, работи на 3 цилиндъра?
Re: Проблем Голф 4, 1.8Т, работи на 3 цилиндъра.
Огледай свеща като я извадиш. Няма да е зле да идеш и на една диагностика с живи данни.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Много вероятен проблем с Комутатора! Пробвай с друг,че този скоро може да те остави някъде! 

Здравейте, за сега се оказва, че е от комутатора. Карах я на диагностика и излиза, че комутатора не подава към 4-ти цилиндър, а всички бобини работят. Също така свещите са в много лошо състояние и ще трябва и те да се сменят.
- bobimoto
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега аз го имах същия проблем 2комутатора смених в рамките на 1месец и пак същият проблем ми направи и се оказа децитомера
Здравей, колега. И аз имам същия проблем, но с 2-ри цилиндър (отляво надясно). Мислех, че е от свещите и дори, след като ги смених 2-3 дена( към 400км) не ми беше правила проблем, но после пак започна.
Размених бобините на 1-ви и 2-ри цилиндър, но пак проблема е във 2-рия. Колата е със същия двигател и е на газ, но и на бензин няма разлика.
Размених бобините на 1-ви и 2-ри цилиндър, но пак проблема е във 2-рия. Колата е със същия двигател и е на газ, но и на бензин няма разлика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”